Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zakład ze starym

45 Posty
20 Użytkownicy
0 Reakcje
2,621 Wyświetlenia
szczelon
PokerStrategist

Napisane przez FishTu
@szczelon:

miss read :) 6 lat mieszkania w Poznaniu nie czyni mnie poznaniakiem. Jestem za to Wielkopolaninem z południowo - zachodniej części województwa.

A ja jestem poznaniakiem, ale mieszkającym w północno-wschodniej części województwa;)

Dobra opcja z przelaniem 200$ pod bonus na PokerStars, ale ostrzegam, musisz utwardzić mindset. Tam gra tego wymaga;)

Odpowiedz
Cytat
smack91
BlackMember

kropa i powodzenia ;)

Odpowiedz
Cytat
enader
BlackMember

Napisane przez FishTu
Jestem za to Wielkopolaninem z południowo - zachodniej części województwa.

Chyba z wschodniej chciałeś napisać.

Też będę śledził, powodzenia.

Odpowiedz
Cytat
FishTu Autor wątku
FishTu
PokerStrategist

Witam,

miniony tydzień to dalszy ciąg analizowania i poprawy swojej gry. Wrzuciłem również próbkę ~30 k handsów do analizy:

SH NL4 ~30 k

Doszedłem także do wniosku że te 2 h dziennie edukacji to nie zbyt dobry pomysł. W tygodniu powinien znaleźć się dzień zupełnie wolny od pokera. Dlatego zmodyfikowałem swój cel na 15h/tygodniowo.

Co więcej zamieniłem zwykłe stoły na FastForward. Chcę sprawdzić gdzie będę wyciągał większy profit.

W minioną niedzielę zagrałem kilka turków. W jednym z nich zaliczyłem FT, co zawsze cieszy :)

Bankroll: 148,31 $

W wolnym czasie wziąłem także udział w konkursie obrazkowym:

Obrazkowe rozdania

Ciężki był powrót na mate, ale nigdy nie stroniłem od wzmożonego wysiłku fizycznego. Wiem że na efekty nie trzeba długo czekać. Z treningu na trening bd łapał formę. Mam nadzieję że odzwierciedli się to również na stolikach.

Napisane przez enader

Napisane przez FishTu
Jestem za to Wielkopolaninem z południowo - zachodniej części województwa.

Chyba z wschodniej chciałeś napisać.

Też będę śledził, powodzenia.

:facepalm: oczywiście że wschodniej, uznajmy to za literówkę ;)

Na koniec może jakiś utworek, a w związku z tym że w sobotę wybieram się na koncert Pana poniżej, to coś na rozgrzewkę:

Odpowiedz
Cytat
mqrcin
Oldschool Grinder

Powodzenia.
Myślę, że nie będzie łatwo zrobić ze 100$ takiej kasy.
Chyba, że zastosujesz jakiś mega hardcorowy BM :)

Polecam Omahę 5 kart do tego ;P

Ja postawiłem sobie nowy cel. Zostało mi na P* 60$ i stwierdziłem, że wóz albo przewóz.
Normalnie gram na Winner Poker PLO20$/€/£.

Tutaj (P*) wskoczyłem na Omahę 5 kart PLO25 z 1bi + resztki na ewentualne dokupienie.

Zobaczymy jak wyjdzie.

Chcę zrobić 1k$ z tego.

Nie idź tą drogą - tak filmy nie mówią :P

Odpowiedz
Cytat
FishTu Autor wątku
FishTu
PokerStrategist

Witam,

decyzja ze zmianą stołów na Fasta okazałą się trafną. Pieniążki leżą na ziemi trzeba się po nie tylko schylić. Zagrałem również kilka turków, ale bez historii.
Po 20 dniach udało się podwoić bankroll :fuckyeah

Bankroll: 204,42 $

Z filmów szkoleniowych przyswoiłem produkcję Robmaf "Rybki małe i duże", a także "Grind na NL10 Speed Holdem" autorstwa Grinder23 oraz bardzo wartościową serie hahaUnaab "Zoom 2013".

Chciałbym do końca miesiąca przenieść roll na P*, co wydaje się bardzo prawdopodobne. W związku w tym tygodniu podkręcę volume.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
szczelon
PokerStrategist

Mistrzu przejdź na PokerStars i chętnie bym pooglądał Twoją grę.

Ja tu ostatnio tłukę Zooma i stoję w miejscu. Może bym coś uszczypnął z Twojego doświadczenia i umiejętności :D

Odpowiedz
Cytat
szczelon
PokerStrategist

Co tam FishTu?

Był transfer rolla na PokerStars?
Pisz co się dzieje, bo ciekawie się zapowiada

Odpowiedz
Cytat
FishTu Autor wątku
FishTu
PokerStrategist

Witam,

zgodnie z założeniami przez ostatni tydzień skupiałem się głównie na grze. Nie pominąłem jednak bardzo ważnego aspektu jakim jest analiza przeciwników w PT4. W tym miejscu nie którzy mogą parsknąć śmiechem zadając pytanie "po co analizować przeciwników na Fast NL4?". Okazało się że warto. Po pierwsze PT4 nie wyświetla HUD-a przy stołach Fast na PP, więc grałem bez statystyk. Po drugie mały filed, najwięcej ludzi to ok. 170, a średnia to ~ 110 osób. Bardzo często grałem z tymi samymi graczami, więc postanowiłem się im przyjrzeć bliżej. Po ~20 k handsów stagnacji, spadków i wzlotów w granicach 3/4 bi przyszedł up +10 bi. Wykorzystywałem informacje o przeciwnikach i gra stała się prostsza i mam nadzieję że ten wynik zawdzięczam temu a nie "szczęściu".

Bankroll: 231,74 $

@ szczelon

Dziękuje bardzo za zainteresowanie się moimi poczynaniami. Transfer rolla powinien nastąpić w tym tygodniu. Na bolączki z Zoom-em polecam hahaUnaab, o którym pisałem w poprzednim poście.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
szczelon
PokerStrategist

Dobrze Ci idzie i tak trrzymaj.

GL i do zobaczenia na PokerStars

P.S. Zawsze interesuję się dobrymi blogami ;)

Odpowiedz
Cytat
FishTu Autor wątku
FishTu
PokerStrategist

Witam,

wypłaciłem pieniądze które będę traktował jako już te zarobione i nie będą one stanowiły części bankrolla. Jest to w pewna forma nagrody za miesiąc pracy, jednak na taką decyzję w dużej mierze wpływ miały niespodziewane wydatki ...

Cashout: 82$
Bankroll: 194,76$
Stan: 82/15000$

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
szczelon
PokerStrategist

No niestety, wydatki zawsze nam towarzyszą.

Ciesz się, że masz z czego zrobić cashouta czego ja sobie nie mogę tego powiedzieć :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
FishTu Autor wątku
FishTu
PokerStrategist

Witam,

edukacja 30h/60h - muszę się bardziej zmobilizować
na macie 12h/16h - problemy techniczne z samochodem nie pozwoliły mi dojechać na dwa treningi.
"Pieśń Lodu i Ognia" - nie ruszyłem
Bankroll: 218,55 $
Stan: 82$/15 000 $

P.S. Dziś uderzam na kolejny koncert, niby ten sam gatunek muzyki ale zupełnie coś innego.

Odpowiedz
Cytat
Pietrenko
PokerStrategist

+1000 za kawałek!
Za tydzień Słoń zawita w Lublinie, w moim rodzinnym mieście :)

Odpowiedz
Cytat
smack91
BlackMember

ładny wykres, zostań może na tym ipokerze, bo zoom nl5 na * to mega zanitowane gierki :D

Odpowiedz
Cytat
FishTu Autor wątku
FishTu
PokerStrategist

Odpowiedz
Cytat
smack91
BlackMember

czyli od dziś na naszych cashach gramy tylko PLO :D

Odpowiedz
Cytat
FishTu Autor wątku
FishTu
PokerStrategist

Witam,

na samym początku chciałbym podziękować Fishuturek, smack91, Certh oraz saviq za oddanie na mnie głosu w promocji "Obrazkowe rozdania". Dzięki Wam mogę cieszyć się ze statusu platynowego (mój pierwszy raz) i korzystać z nowej porcji wiedzy.

Przenosiny bankrolla wydłużyły się troszkę w czasie, ale ostatecznie udało się. Od wczoraj jestem na P*, gdzie aktywowałem pierwszą ratę bonusu w wysokości 200$. Dodatkowo otrzymałem bilet do Guinness World Record Attempt oraz możliwość udziału w turniejach z cyklu 100K Privilege Freerolls.

Plan na najbliższy okres to gra głównie zoom nl5 - nl10, by spokojnie wyrabiać sobie bonus. Do repertuaru dodam turnieje (w końcu to blog mtt :D). Przede wszystkim The Hot/er 0,55 i 2,2 oraz The Big/er 2,2. Dorzucę do tego pewnie jakieś regularne z wpisowym max do 1,1 $. Muszę się rozejrzeć co jest grane i kiedy by ustalić sobie jakiś w miarę rozsądny harmonogram dnia. Nie może w nim zabraknąć miejsca na edukację, sport, rozrywkę i odpoczynek.

Bankroll: 228,39 $

Uszczuplił się nieco w wyniku przewalutowań (konto Skrill mam w PLN) i opłat związanych z przenosinami.

Co do spraw poza pokerowych to na czasie muszę katować promotora o ustalenie terminu obrony pracy magisterskiej, chciałbym mieć to jak najszybciej za sobą. W tym tygodniu nie ma treningów judo, gdyż sekcja z trenerem wyjechali na obóz, ale słoneczko za oknem pozwala na aktywność fizyczną na świeżym powietrzu. Nie lubię biegać, porządnego roweru do jazdy nie posiadam, może uda się namówić chłopaków na orlik.

Napisane przez smack91
czyli od dziś na naszych cashach gramy tylko PLO :D

im to powiedz:)

Na dobry początek tygodnia zastrzyk energii w takiej formie:

Odpowiedz
Cytat
FishTu Autor wątku
FishTu
PokerStrategist

Witam,

Napisane przez szczelon

Dobra opcja z przelaniem 200$ pod bonus na PokerStars, ale ostrzegam, musisz utwardzić mindset. Tam gra tego wymaga;)

Napisane przez smack91
ładny wykres, zostań może na tym ipokerze, bo zoom nl5 na * to mega zanitowane gierki :D

musiałem przekonać się na własnej skórze. Co tutaj się dzieje tego nie da się opisać. 70 - 80 % na flopie to stanowczo za mało żeby się stackować. Zagrałem zaledwie ~ 5k h, więc to za mała próbka żeby wysnuwać jakieś daleko idące wnioski. Tak jak na PP steal blindów to był mega auto profit tak tutaj dzieją się cuda wianki. Tak, widzę że sprawdzają moje 3 beczki z K high, wrzucają 75o preflop, ale dzisiejsza sesja przeszła moje najśmielsze oczekiwania. W zaledwie 300 handów straciłem 6 bi. Jeśli to standard to wybaczcie ale nie mój. Postanowiłem dlatego odpocząć od pokera i zainspirowany artykułem Największy dom publiczny Europy wyjeżdżam na kilka dni do Niemiec :pokerface:. Zero pokera i wszystkiego co z tym związane, totalny chillout. Wrócę z większym pierdolnięciem. Przeanalizuję swoją grę, uzupełnię luki w wiedzy i zmiażdżę ten room :fuckyeah

Bankroll: 186,71 $

"Aby wiedzieć jak jest dobrze, musisz wiedzieć jak jest źle"

p.s. nie bierzcie wszystkiego na serio ;)

Odpowiedz
Cytat
szczelon
PokerStrategist

A już zacząłem się martwić, że jedziesz do tego domu publicznego na.......

...........zarobek :facepalm:

Odpowiedz
Cytat