Witam,
proszę o analizę statystyk.

Siema.
Masz 24bb/100 przy 28k hands?
Ladny wynik + czesto to oznacza ze Twoja gra sie sprawdza.
PT analizuje m isie ciezej niz HMa, wiec rozloze to sobie na kilka ( pewnie 2 ) czesci.
Juz na 1 rzut oka widac, ze grasz dosc luzno z EP i MP. Niestety nie wiem jak wyglada Twoja gra od strony technicznej, ale to moze sprawic Ci klopoty. Raz ze na tych stawkach ciezko Ci bedzie wyrzucic przeciwnikow, dwa ze bedziesz dominowany przez ich calling range, trzy ze ciezko Ci sie bedzie gralo vs 3bety - a wchodzac wyzej, poczujesz znacznie wiecej presji, majac tak szerokie zakresy z wczesnych.
Za to ciekawostka jest taka, ze wg mnie mozesz wiecej stealowac, bo zobacz ze Ty masz 6% wiecej raise 1st z CO niz z EP! Sadze ze z BU i SB tez da sie sporo wiecej nie masz obecnie.
3bet masz plaski, kompletnie nie ma tu gry pozycyjnej - polecam sie tym zainteresowac
Fold to 3bet masz relatywnie niski. Dodatkowa kwestia, to fakt, ze callujesz 3bety, bo 4betujesz relatywnie malo. Callowanie 3betow, szczegolnie OOP, moze powodowac duze straty, jesli postflop pojawia sie bledy, zreszta... nawet granie fit or fold, tutaj, moze spowodowac ze bedziesz palil mase BB. Obecnie masz bardzo wysoki winrate, ale ja nie wiem ile z tego wynika z runa, a ile z faktu, ze sobie bardzo dobrze radzisz, wiec chce Ci to zaznaczyc, jako potenclanie miejsce, do ewentualnej analizy.
Prawie nie squeezujesz.
Masz poszerzony callopen, tyle ze on ladnie rosnie z pozycja. Zobaczymy co robisz z tym postflop.
Spory call z BB, jesli duzo bronisz BB vs SB, to w zalozeniach spoko - jesli natomiast sporo callujesz bedac OOP, to bardzo monitoruj te spoty, bo to znow jest ten element gry, ktory jesli wzbudza watpliwosci, to na tych stawkach mozna kompletnie wyelminowac i bedzie OK.
W pierwszej kolejnosci polecam raczej 3betami bronic swoich blindow, aby nie maxymalizowac gry bez pozycji i bez inicjatywy, bo to jest jedna z trudniejszych czesci gry.
Masz CB Flop 62, w 3bet potach 68.
Ciezko mowiac konkretnie o cbecie, kiedy nie wiemy w jakich dokladnie spotach cbetujesz, ale generlanie przy twoich zakreach z wczesnych pozycji, musisz uwazac na zbyt czesty cbet z tamtych pozycji - z drugiej strony byc moze latwiej/lepiej bedzie po prostu przemyslec range z EP niz gre postflop =]
W 3bet potach masz poza blindawmi dosc waski range. Tu musisz uwazac na zbyt auto cbety w postach kiedy restealowales dla bluffu - Twoja intencja to wygranie pota pre.
Od turna cbety na tych stawkach moga isc / byc moze nawet powinny / glownie w strone value range - to samo na river. Nie ma powodu rozbudowywac bluffow, czy w jakikolwiek sposob balansowac zakresow.
Na pewno mozesz czesciej floatowac - czyli betowac vs miss CB. Wiekszosc przeciwnikow folduje do tego bardzo duzo i masz w tym autoprofit.
Chec/raise, czy raise CB masz niski. To normalne na tych stawkach - ale jesli chcesz sie tym cos zajac, to polecam serie muckinfelli "The next level of ABC poker" - zreszta z floatami tez pomoze
Zwroc uwage jak czesto wygrywasz spoty, w ktorych grasz vs raise CB i nie masz bardzo mocno. Chodzi mi o to, ze wiekszosc osob na tych stawkach ma bardzo waski raise range i czesto bez nutsow nie ma sensu sie wpychac w spoty
Mam nadzieje ze nic konkretnego nie przeoczylem - mam na mysli rzeczy, na ktore w jakis sposob warto zwracac uwage na NL4. Tutaj po prostu nikt nie zastanawia sie nad tym co Twoja gra/Twoje numery reprezentuja, wiec nie ma powodu myslec o tym, czy ktos bedzie exploitowal Twoje konkretne zagranie czy nie + nie musisz kompletnie przejmowac sie tym, ze np. niski raise jest face up na nutsy, bo przeciwnik jesli nie ma w zwyczaju foldowac TPTK vs raise, to po prostu tego nie zrobi