Witam wszystkich. Jako, że z zamiarem założenia bloga nosiłem się od jakiegoś miesiąca, to postanowiłem założyć go dziś, bo nowy rok i blablabla cele blabla postanowienia blabla. Od mniej więcej 5 miesięcy utrzymuję się z gry w poker turniejowy na gównostawkach. Na imię mam Juzef, lat 21, na pokerstarsach możecie spotkać mnie kryjącego się za nickiem shotgun98 w turkach do $5,50. Grać w karty zacząłem jakiś rok temu, kiedy poker był dodatkiem do piwa wypijanego po ciężkim dniu pracy. Co ciekawe (lub nie), od początku mojej fascynacji kartami grałem MTT. Beznadziejnie, bez pomysłu, z wielkimi marzeniami. Ot czekanie na premiuma i jaranie się przeskakoczeniem kolejnego payjumpa. O dziwo grając tak udało mi się nawet shipnąć turniej na party, zgarniając $300. Do dziś pamiętam tę dumę, przecież wygrałem 9 stówek w jedną noc!
Wraz ze wzrostem moich umiejętności i mojej świadomości na temat gry MTT zmieniał się też mój styl gry, który pewne osoby mogły by dziś nazwać aggro-donk
Na "poważnie" grą zająłem się gdy trywialnie mówiąc, wyjebano mnie z pracy w (o ironio) ** * mieszczącym się w popularnym centrum handlowym w Warszawie
Ostatnią wypłatę wpłaciłem na starsy, troszkę ugrałem, żeby ostatecznie wypłacić rolla i pojechać z dziewczyną na openera. Zostawiłem w kasjerze 13 dolców i pierwszego dnia po powrocie powiedziałem współlokatorowi: "dzisiaj gram w poker za 13 dolców. albo coś wygram, albo jutro idę do pracy". Byłem trzeci w Hot $0,55
kilka dni poźniej wpadłem na FT innego turbosa. I wtedy przyszła ta myśl. "Jeżeli mogę zarobić 1500 PLN miesięcznie nie oglądając krzywych mord menedżerów, kierowników zmiany, czy wszystkich innych ludzi, których nienawidzę, to ja chcę spróbować." Później było już tylko lepiej.
Spoiler

Ów przełomowy Hot na wykresie jest tym drobnym skokiem przy 2k gier. Dalej ciągła praca, progres i parcie do przodu. ABI $2,2, ponad 100% ROI
Witam na blogu "Micro MTT 4 living". Nie bedzie tutaj wrzucania rozdań z sitka za $0,10 do analyzy. Nie będzie podawania stanu rolla po każdej sesji. Starsy nie będą rigged, a ja nie przejdę od zera do bohatera. Będziemy codziennie udowadniać, że da się robić pe$os na gównostawkach. Będziemy stawiać kolejne kroczki w drodze do lepszego życia.