Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Micro MTT 4 Living

586 Posty
114 Użytkownicy
1 Reakcje
33.8 K Wyświetlenia
hustler9

Witam wszystkich. Jako, że z zamiarem założenia bloga nosiłem się od jakiegoś miesiąca, to postanowiłem założyć go dziś, bo nowy rok i blablabla cele blabla postanowienia blabla. Od mniej więcej 5 miesięcy utrzymuję się z gry w poker turniejowy na gównostawkach. Na imię mam Juzef, lat 21, na pokerstarsach możecie spotkać mnie kryjącego się za nickiem shotgun98 w turkach do $5,50. Grać w karty zacząłem jakiś rok temu, kiedy poker był dodatkiem do piwa wypijanego po ciężkim dniu pracy. Co ciekawe (lub nie), od początku mojej fascynacji kartami grałem MTT. Beznadziejnie, bez pomysłu, z wielkimi marzeniami. Ot czekanie na premiuma i jaranie się przeskakoczeniem kolejnego payjumpa. O dziwo grając tak udało mi się nawet shipnąć turniej na party, zgarniając $300. Do dziś pamiętam tę dumę, przecież wygrałem 9 stówek w jedną noc! :D Wraz ze wzrostem moich umiejętności i mojej świadomości na temat gry MTT zmieniał się też mój styl gry, który pewne osoby mogły by dziś nazwać aggro-donk :D Na "poważnie" grą zająłem się gdy trywialnie mówiąc, wyjebano mnie z pracy w (o ironio) ** * mieszczącym się w popularnym centrum handlowym w Warszawie :D Ostatnią wypłatę wpłaciłem na starsy, troszkę ugrałem, żeby ostatecznie wypłacić rolla i pojechać z dziewczyną na openera. Zostawiłem w kasjerze 13 dolców i pierwszego dnia po powrocie powiedziałem współlokatorowi: "dzisiaj gram w poker za 13 dolców. albo coś wygram, albo jutro idę do pracy". Byłem trzeci w Hot $0,55 :D kilka dni poźniej wpadłem na FT innego turbosa. I wtedy przyszła ta myśl. "Jeżeli mogę zarobić 1500 PLN miesięcznie nie oglądając krzywych mord menedżerów, kierowników zmiany, czy wszystkich innych ludzi, których nienawidzę, to ja chcę spróbować." Później było już tylko lepiej.

Spoiler

Ów przełomowy Hot na wykresie jest tym drobnym skokiem przy 2k gier. Dalej ciągła praca, progres i parcie do przodu. ABI $2,2, ponad 100% ROI :pokerface:

Witam na blogu "Micro MTT 4 living". Nie bedzie tutaj wrzucania rozdań z sitka za $0,10 do analyzy. Nie będzie podawania stanu rolla po każdej sesji. Starsy nie będą rigged, a ja nie przejdę od zera do bohatera. Będziemy codziennie udowadniać, że da się robić pe$os na gównostawkach. Będziemy stawiać kolejne kroczki w drodze do lepszego życia.

Odpowiedz
Cytat
585 odpowiedzi
MrLichu

Kropkuje, poniewaz micro MTT 4 living :milord:

Odpowiedz
Cytat

Będę zaglądał regularnie ;]

Odpowiedz
Cytat
kabulek

również powoli celuję w ten rodzaj pokera. Będę zaglądał i chętnie poczytałbym przemyślenia i uwagi odnosnie gry MTT do 5$.

Odpowiedz
Cytat
czajkowski99

Fajnie. Gl

Odpowiedz
Cytat
CleanForce

. :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Spiderro

Kropka milordzie. :milord:

Odpowiedz
Cytat
ErHB01

105% roi , to jest jakis sick hot run czy faktycznie do utrzymania na wiekszej probce micro mtt ?

GL

Odpowiedz
Cytat
hustler9 Autor wątku
hustler9

Dzięki wszystkim za wpisy!

Napisane przez ErHB01
105% roi , to jest jakis sick hot run czy faktycznie do utrzymania na wiekszej probce micro mtt ?

GL

Run wcale nie jest taki sick hot mega de luxe, tym bardziej, że naliczyłbym jeszcze z 15 turniejów, w których na sft i ft byłem katowany niesamowitymi suckoutami, ktore na pewno odebraly mi szanse na kolejne kilka k$. Ponadto, zdarzały sie okresy be albo na minus po kilkaset turniejów. Ale z całym przekonaniem twierdzę, że roi 100% na tych stawkach jest możliwe do utrzymania, ale to juz sam miejmy nadzieję zaobserwujesz :)

Odpowiedz
Cytat
Stellified

krops

Odpowiedz
Cytat
hustler9 Autor wątku
hustler9

Leczymy kaca bąbelkami Dorato. A jutro wracam do wwa ze świąteczno-noworocznego urlopu. Głód gry jest niesamowity, ale pierwszą rzeczą, którą zrobię po przyjeździe będzie zakup nowego laptopa. Stary zasłużony Compaq z Biedry odmówił posłuszeństwa tydzień temu. Nie chciało mi się go naprawiać, więc dałem bratu. Przeinstalował system i wszystko śmiga, good 4 him xd. Z zakupem nowego, wydajniejszego sprzętu planuję przerzucenie części rolla na FTP, gdzie klikałem okazyjnie. Dlaczego? Dlatego, że Compaq z Biedry nie mógł udźwignąć dwóch softów i HM2, więc grałem z HM1, który nie działa na FTP, więc porzuciłem ten room :D Także prawdopodobnie wreszcie kupię HM2 i rozszerzę sesje o najlepsze turki na FTP. Okazja dogodna, bo jak wiecie za 3 dni ruszają miniFTOPSy :)

jako bonusik grudniowa tlb.

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
Marcin95

Kropa.

Odpowiedz
Cytat
sondi007

.

Odpowiedz
Cytat
martelo777

.

Odpowiedz
Cytat
dzipek19922

. Z czego czerpiesz wiedze, duzo czasu spedzasz na analizie? Czesto oto pytam bo tez chce sie bardziej rozwijac a nie wiem na czym sie skupic najbardziej ;)

Odpowiedz
Cytat
hustler9 Autor wątku
hustler9

Napisane przez dzipek19922
. Z czego czerpiesz wiedze, duzo czasu spedzasz na analizie? Czesto oto pytam bo tez chce sie bardziej rozwijac a nie wiem na czym sie skupic najbardziej ;)

Wiadomo, filmy najlepsze. Jak ogarniasz angielski, to mogę Ci podesłać na priv bardzo znany konkurencyjny portal :P Ostatnio strasznie zaniedbałem pracę poza stolikami i te zaległości zamierzam odrobić w tym roku. Polecam robienie session review z deepków, można dużo rzeczy wyłapać, nawet samemu. Kopiuję sobie HH z każdego FT i jakichś deep runów w droższych turniejach, a potem się w tym babram :D Kiedyś robiłem to częściej, ale w moim życiu ostatnio panuje chaos, który stopniowo porządkuję, więc niedługo do tego wrócę. Polecam też pracę z sng wizardem, jeśli nie ogarniasz ICM, który na FT jest kluczem. Nic odkrywczego, ale tak to u mnie właśnie wygląda :)

Odpowiedz
Cytat
stekubuk

Tylko starsy nakurwiasz?

GL _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
hustler9 Autor wątku
hustler9

Napisane przez stekubuk
Tylko starsy nakurwiasz?

GL _thumbsup:

od 3 miesiecy tylko starsy, mam jakąś gównopróbkę z ftp, ale na poważnie coś rozkminię niedługo :)

Odpowiedz
Cytat
naimadx

kropsz.

Odpowiedz
Cytat

Będę śledził, bo sam tłukę MTT micro, przede wszystkim FTP. Chociaż nie "4 living" to do nauki podchodzę poważnie (niedawno sam zakupiłem HM2) i mam nadzieję, że tutaj będzie okazja wymieniać się opiniami.
GL w miniFTOPS, też zamierzam tam co nieco ukłuć ;)
No i oczywiście powodzenia w pisaniu!

Odpowiedz
Cytat