Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
81 Posty
21 Użytkownicy
0 Reakcje
3,644 Wyświetlenia
daamiaan1991 Autor wątku
daamiaan1991

Dostałem odpowiedz, przez 2h w nocy grane było NL 600 SH a takze został wyrobiony Stellar. Niestety nie moga nic zrobic.

Jedyna rzecza która zrobiło PokerStars było napisanie zebym zabezpieczyl swojego laptopa a takze zakupil tokena co pomoze uniknac takich sytuacji w przyszlosc.

Super.

Odpowiedz
Cytat
HollyGrail

Ja pie****. :facepalm:

Współczuję.

Odpowiedz
Cytat
mattck

ciekawa sprawa. a ty nie grasz normalnie zooma 2/5? nie chce Cie o nic posądzać czy coś ,ale dziwne jest to ze ktoś nie robi transferu tylko grasz cash. przeciez wie,ze tak samo moze sprawdzić do kogo się wjebało kasę. ty tego jeszcze nie zrobiłeś? dział security ip tez może sprawdzić i w takich przypadkach od razu masz zamrożone konto i podejrzana osoba/y.
a token to chyba obowiązek skoro grasz z rollem przekraczającym 1k. tak czy siak czemu tego maila nie wkleiłeś tutaj?

Odpowiedz
Cytat
Gier32o

Napisane przez daamiaan1991

Napisane przez Gier32o
PokerStars -> Requests -> Hand History -> 1 day

Tak wyslalem juz o 8 rankiem.

Ale to idzie kilka sekund

Odpowiedz
Cytat
lipiec1

Wyslalem wiadomosc do Supportu od razu, czekam na odpowiedz teraz.

Jednak po przemysleniu z Supreme10 skad te FPP sie wziely na koncie doszlismy do wniosku ze zostalo to wykanane w genialny wrecz sposob. Zwazajac ze byloby podbicie preflop i na raise za kazdym razem by sie ktos na moim koncie skladal byloby to zbyt czytelne dla dzialu seciurity, nie byloby punktow FPP wtedy, wiec wychodzi n to ze moje pieniadze zostaly przekazane po flopie, a co za tym idzie rownie dobrze ja moglem po prostu przegrac sobie pare k $ na cashu. Z tego wynika ze nie mam jakichkolwiek szans na odzyskanie hajsu gdyz gracze mogli by sobie shotowac high stakes na innym IP i potem pisac do supportu ze zostali opierdoleni z hajsu.

Damian. Naprawdę to lipa. Wspólczuję??? To mało powiedziane. A z drugiej strony mam pytanie...

Często się zdarzają takie sytuacje na roomach???

Odpowiedz
Cytat
daamiaan1991 Autor wątku
daamiaan1991

Nie wiem, mi sie nigdy nie zdarzylo wczesniej. Dostałem wczoraj telefon od działu Seciurity PokerStars, IP było polskie ( dzieki wielkie polacy) , jednak na dodatek moje IP w moim necie tutaj jest zmienne, przy kazdym logowaniu mam inne i tym bardziej nie moga nic z tym zrobic.... Takze oficjalnie sie pozegnalem sie z suma przekraczajaca roczny zarobe sredniego polaka..........

Mam nauczke przynajmniej, zabezpieczenia jakie dodalem to:
- kod PIN
- zamowilem tokena za punkty FPP
- Responsible Gaming ustawione na cash na NL2
- zmiana haseł wszedzie ( mail , platforma )

Nic tylko czekac teraz az dojdzie mi token, trzeba robic wpłate i starac sie odbudowac to co stracone. Moze PokerStars właczy mi jakis upswing przynajmniej, miejmy nadzieje, bo WCOOPy sie zblizaja. :)

Odpowiedz
Cytat
Nevrex

Możesz sprawdzić do jakiego nicka poszły pieniądze? Tzn. z kim osoba, która włamała się na konto grała te nl600.

Masz pomysł jak się włamali na twoje konto?

Odpowiedz
Cytat
daamiaan1991 Autor wątku
daamiaan1991

Mialem okolo 20 jakis porgamow szpiegujacych na laptopie, nigdy wczesniej nie mialem takiej sytuacji i do regularnego skanowania laptopa tez raczej nie bylem przyzwyczajony. Z tego co mowila mi pani przez telefon niestety nickavgraczy na tym stoliku nie moga udostepnic, moga jedynie zweryfikowac mi IP kiedy było grane na moim koncie, na stoliku w tamtym momencie siedzialy trzy osoby, to była jedyna wiadomosc o graczach jaka dostalem, nie byl to stolik HU, wiec nie moga nic zrobic w celach weryfikacji kradziezy, a zwazajac ze mam nabite pkt FPP musieli te pieiadze przekzac po flopie, badz po prostu komus sie udalo wlamac i je przegral po prostu.........chociaz nie sadze zeby byl w stanie przegrac prawie 20 BI na NL 600 w przeciagu 2h.

Odpowiedz
Cytat
lipiec1

Jedno jest pewne. Trzeba co najmniej raz w miesiącu zmieniać hasła - zwłaszcza te strategiczne ( poczta, wszelkie konta związane z pieniędzmi) no i zabezpieczenia typu token chyba są dość istotne jak widać na powyższym obrazku :(. Powodzenia i życzę jak najszybszego odbudowania bankrola :)

Odpowiedz
Cytat
mattck

nadal nie zrobiles nic tak naprawde . maila nie wkleiles hand history sam nie sprawdziles a tam jak na dloni bedzie kazde rozdanie i jego suma oraz nicki graczy.

Odpowiedz
Cytat
OzzyM

Mialem okolo 20 jakis porgamow szpiegujacych na laptopie, nigdy wczesniej nie mialem takiej sytuacji i do regularnego skanowania laptopa tez raczej nie bylem przyzwyczajony

Moim zdaniem nie ma możliwości, żebyś miał na laptopie 20 programów szpiegujących i tego nie zauważył. Po pierwsze, nawet najbanalniejszy antywirus wykrywa większość tego shitu, a po drugie - 20 programów szpiegujących nieziemsko zawaliłoby połączenie i spowolniło pracę komputera plus na pewno dało o sobie w jakiś sposób znać. Nie wierzę, że miałeś tego aż tyle i nie zauważyłeś wcześniej problemów.

Odpowiedz
Cytat
krzysiekmiszcz

Dodam od siebie, ze samo zgloszenie przez Ciebie wlamania na konto rozpoczyna dokladna weryfikacje i analize konta przez room...
Piszesz, ze kasa zostala przekazana po flopie - starsy maja swoje narzedzia do analizy konkretnych rozdan i nie wierze, ze to tak latwo przepchneli.

Odpowiedz
Cytat
mattck

Napisane przez krzysiekmiszcz
Dodam od siebie, ze samo zgloszenie przez Ciebie wlamania na konto rozpoczyna dokladna weryfikacje i analize konta przez room...
Piszesz, ze kasa zostala przekazana po flopie - starsy maja swoje narzedzia do analizy konkretnych rozdan i nie wierze, ze to tak latwo przepchneli.

imo zawsze wtedy zamrazaja konto z kroego zniknela kasa i podejrzane. takze cos tu niestety smierdzi...

Odpowiedz
Cytat
daamiaan1991 Autor wątku
daamiaan1991

Moje konto zostało zablokowane. Po za tym z romowy z nimi , wszystkich maili itp doszedlem do wniosku ze oni traktuja to zgłoszenie wlasnie tak jakbym chciał odzyskac pieniadze , które przegrałem, wywnioskowalem to z tego ze milion razy jest powtarzane ze nie moga nic zrobic.

Dziwi mnie to ze piszecie to tak jakbym robił jakis super wielki przekret np. na kase ze stAckingów, a zwazajac ze to były tylko i wylacznie moj BR, zdaje wam realcje z tego co na biezaco sie dzieje z działem Seciurity. Dokladnie przez PokerStars zostało to załatwione przez napisanie 3 maili, wykonanku jednego polaczenia telefonicznego i podaniu IP

Odpowiedz
Cytat
OzzyM

Dopiero teraz zablokowali Ci konto? Przecież od czasu odpowiedzi od supportu zdążyłeś już np. zamówić token, więc upłynęło sporo czasu, a z tego co wiem w takim wypadku konto jest blokowane od razu po zgłoszeniu, a nie dwa dni później :f_ugly:

Plus odnieś się proszę do strony technicznej tematu, tj. te programy szpiegujące itp, bo bardzo mnie to intryguje.

Odpowiedz
Cytat
daamiaan1991 Autor wątku
daamiaan1991

Napisane przez OzzyM
Dopiero teraz zablokowali Ci konto? Przecież od czasu odpowiedzi od supportu zdążyłeś już np. zamówić token, więc upłynęło sporo czasu, a z tego co wiem w takim wypadku konto jest blokowane od razu po zgłoszeniu, a nie dwa dni później :f_ugly:

Plus odnieś się proszę do strony technicznej tematu, tj. te programy szpiegujące itp, bo bardzo mnie to intryguje.

Konto mialem zablokowane od razu, juz zdazyli mi je odblokowac, tokkena zamowilem okolo tygodnia temu, po pworice z barcelony od razu

Odpowiedz
Cytat
mattck

ehh nie znam CIe i tak naprawde wisi mi co robisz z $ ale calosc nie trzyma sie kupy tymbardziej ,ze grywasz te stawki. do tej pory nie przedstawiles ani maila ani HH wiec jak dla mnie przegrales szmal ,tylko zastanawia mnie po co ta cala ta historyjka na forum?bo gram juz troche na ps,ale dziwne rzeczy opowiadasz z tym security raz zamawiasz tokena raz konto zablokowane raz nie ,programy szpiegowskie etc.cool story jednym zdaniem

Odpowiedz
Cytat
daamiaan1991 Autor wątku
daamiaan1991

Napisane przez mattck
ehh nie znam CIe i tak naprawde wisi mi co robisz z $ ale calosc nie trzyma sie kupy tymbardziej ,ze grywasz te stawki. do tej pory nie przedstawiles ani maila ani HH wiec jak dla mnie przegrales szmal ,tylko zastanawia mnie po co ta cala ta historyjka na forum?bo gram juz troche na ps,ale dziwne rzeczy opowiadasz z tym security raz zamawiasz tokena raz konto zablokowane raz nie ,programy szpiegowskie etc.cool story jednym zdaniem

Ja tym bardziej nie mam zamiaru cie przekonywac ze to co mowie jest prawda, nagran z telefonu , maili nie mam zamiaru udostepniac bo po co? Po za tym przegranie 1/4 rolla to nie jest jakas wielka , swingi na MTT sa duzo wieksze, jakby nie patrzec tylko to gram praktycznie wiec wtedy bym nie pisal o czyms takim jakbuym to chyba przegral? Napisalem o tym bo oczekiwalem rady co moge jeszcze zrobic, aby mozna było cos zdzialac z odzyskaniem hajsu, z checia przyjmuje jakies propozycje co mozna zrrobic, skoro ty takich nie masz to tym bardziej mozesz zostawic swoje opinie dla siebie i nie marnowac innych czasu na czytanie twoich podejrzen.

Odpowiedz
Cytat
daamiaan1991 Autor wątku
daamiaan1991

Jednak P* chyba jakas zapomoge rzucilo, pierwszy raz deepnalem hottera :)

Teraz akcja, nie wylogowac sie z P* dopoki tokken nie przyjdzie

Odpowiedz
Cytat
OzzyM

Damian, my Ci chcemy pomóc, ale będzie dużo łatwiej jak wkleisz np. maile które dostałeś od supportu.

Odpowiedz
Cytat