Co z filmem? Serio zawsze co nagrywasz sesje to w dupe i nie ma sie czym wylansowac?
Napisane przez epicdonkbet
Co z filmem? Serio zawsze co nagrywasz sesje to w dupe i nie ma sie czym wylansowac?![]()
![]()
Jest właśnie na odwrót, mam nagraną sesję podczas której wygrywam 200$ w ciągu kilkudziesięciu minut. Czuję się niezręcznie pokazując swoją grę i dlatego nie upubliczniam nagrań. Powodem tego może być fakt, że nie uważam się za dobrego pokerzystę i gram głównie dla zabawy (nie poświęcam czasu na doskonalenie gry).
Co do pokera - kilka 2 outerów o pule ponad 30BB skutecznie zniechęciły mnie do limitu 1/2 na najbliższy czas. Teraz w karty nie gram wcale, jak zacznę z powrotem grać to pewnie będzie kilka rąk na 0.25/0.50 żeby wejść w rytm, a później 0.5/1 gdzie mam najwyższy winrate. Ale ciężko mi powiedzieć kiedy znowu powrócę do gry, na pewno będą wtedy update'y na tym blogu.
Pozdrawiam!
Napisane przez GSHA00013745
Napisane przez epicdonkbet
Co z filmem? Serio zawsze co nagrywasz sesje to w dupe i nie ma sie czym wylansowac?![]()
![]()
Jest właśnie na odwrót, mam nagraną sesję podczas której wygrywam 200$ w ciągu kilkudziesięciu minut. Czuję się niezręcznie pokazując swoją grę i dlatego nie upubliczniam nagrań. Powodem tego może być fakt, że nie uważam się za dobrego pokerzystę i gram głównie dla zabawy (nie poświęcam czasu na doskonalenie gry).
Co do pokera - kilka 2 outerów o pule ponad 30BB skutecznie zniechęciły mnie do limitu 1/2 na najbliższy czas. Teraz w karty nie gram wcale, jak zacznę z powrotem grać to pewnie będzie kilka rąk na 0.25/0.50 żeby wejść w rytm, a później 0.5/1 gdzie mam najwyższy winrate. Ale ciężko mi powiedzieć kiedy znowu powrócę do gry, na pewno będą wtedy update'y na tym blogu.
Pozdrawiam!
gdzie grasz?
na starsach?
wyczuwam podstęp, pewnie nagra filmik i zmontuje jak się robi rolla od 0 do 1k or so
Dzisiaj rozegrałem pierwszą od bardzo długiego czasu sesję na 0.25/0.50 z wynikiem +30BB.
Na Starsach bardzo fajna promocja Micromania, więc w tym miesiącu pewnie nie wejdę na low stakes. Jak dojdę z rollem do 130$ (zaczynam od 50$)to 30$ idzie na Party Poker, bo tam jest teraz bonus 50$ do ugrania i to będzie cel na najbliższe dni.
oj tam oj tam ;p dawaj filma
a ta promocja obowiązuje na 0,25/0,50 ? w newsie PS pisało, że promocja tyko do 0,1/0,2
No tak, cały dzień gram i cieszyłem się jak pipa, że mam podwójne punkty, a zarazem dziwiłem się co tak wolno lecą... Ale myślałem sobie, że dawno nie grałem na tym limicie to nie muszę pamiętać jak szybko lecą punkty.
Nie ma podwónych na 0.25/0.50, więc nie będę na siłę zostawał na tym limicie.
Dobiłem już do tych 130$, przy których sobie założyłem chwilową przesiadkę na Party.
Jak założyłem tak zrobię, zaraz wpłacam 50$ i gram 0.25/0.50 oraz 0.5/1 FL zdobywając Strategy Points i bonus 50$, który dostanę od Party jak ugram 300PP. Jak wyczyszczę ten bonus to wracam na Starsy.
Cały czas mój bankroll oscyluje w granicach 130$ na Pokerstars jestem na plus, a na Party na minus.
Wg mnie nie można w żaden sposób porównać tych roomów bo Party jest w każdym spekcie o wiele gorsze. Także postaram się uciec stamtąd z 50$ i ze statusem srebrnym (wyższy mi i tak póki co niepotrzebny) nie wchodząc głębiej w rozgryzanie tego roomu.
Ostatecznie poddaję się jeśli chodzi o Party. Przegrałem całe 50$, które tam przerzuciłem. Soft, który sam w sobie działa jak płachta na byka i brak stolików do gry to wystarczające powody, dla których tam nie wrócę.
Podczas przygody z Party zdobyłem 50 Strategy Points. 50$ za 50SP. Drogo.
Za to na Starsach na których to grałem w przypadku braku stolików na Party przekroczyłem granicę 150$, a więc pomimo nieprzyjemnych doświadczeń z Party ostatnie dni na plus.
Nic nie poradzę na politykę PokerStrategy, doszedłem do wniosku, że na pewno wolę zapłacić 30$ za cardrunners albo DC niż kombinować jak tu uciułać SP.
Planem na najbliższy czas jest dobicie do 1000$ nie zmieniając limitu, czyli grając wyłącznie FL FR 0.5/1. Stan na dzień dzisiejszy to 150$. Przez ten okres chcę popracować na multitablingiem, chcę aby 8-10 stolików stało się normą.
Dzisiejsza sesja to 2,5h gry na 7-8 stolikach jednocześnie. Ogromnym sukcesem tej sesji jest utrzymanie pełnego skupienia przez tak długi dla mnie okres (nie mam backgroundu w grach komputerowych, więc 2,5h przed komputerem mnie zwykle irytuje).
Finansowo również do przodu, ale mam upswinga, więc z tego to nie ma co się cieszyć.
Zaczynam znowu nagrywać swoje sesje i chciałbym tutaj złożyć oficjalną obietnicę:
Do następnej niedzieli (25 lipca) na tym blogu pojawi się video z FL FR 0.5/1
Teraz już muszę się z tego wywiązać, więc nawet jak będę bardzo niezadowolony z jakości swojej gry to wrzucę filmik.
Bankroll: 222.36$
Ciekawy jestem opinii na temat tej ręki
PokerStars Limit Hold'em, $1.00 BB (8 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Preflop: Hero is MP1 with A
, J
2 folds, Hero raises, 1 fold, CO calls, 1 fold, SB calls, BB calls
Flop: (8 SB) J
, 10
, 5
(4 players)
SB checks, BB checks, Hero bets, CO calls, SB calls, BB raises, Hero 3-bets, CO calls, SB caps, BB calls, Hero calls, CO calls
Turn: (12 BB) J
(4 players)
SB bets, BB raises, Hero calls, CO calls, SB calls
River: (20 BB) 4
(4 players)
SB checks, BB bets, Hero calls, CO raises, SB 3-bets, BB calls, Hero folds, CO caps, SB calls, BB calls
Total pot: $33 (33 BB) | Rake: $0.50
Results below:
SB mucked 5
, 5
(full house, fives over Jacks).
BB mucked 10
, 10
(full house, tens over Jacks).
CO had J
, 4
(full house, Jacks over fours).
Outcome: CO won $32.50
Upswing mnie nie opuszcza, ale entuzjazmu niet, bo nie skillem tu wygrywam
Bankroll: 278.86$
Dzisiaj pierwszy gorszy dzień od dłuższego czasu i trochę jestem zły na siebie. Jak idzie dobrze to ogarniam te 8 stołów, ale jak idzie gorzej to ciężej mi to przychodzi, gdybym grał mniej stołów pewnie skuteczniej minimalizowałbym straty.
Było bardzo dużo grywalnych rąk startowych i bardzo dużo przegranych spotów z tripsami i lepszymi układami. Cóż...
Jednak nie ma załamki, jeszcze 8% i będzie Stellar (swoją drogą zawsze idzie mi źle jak mam Stellara zaraz...)
Bankroll: 244.36$
Dzisiaj nie mogłem nie zagrać na 1/2. 5 stolików, najlepszy z parametrami od 20$ 41%, a najgorszy 14$ 32%. Jak są takie stoły to ja gram na 1/2
Ale dzisiaj niedziela, więc największa fisharnia, w tygodniu będę grindował 0.5/1. Ogólnie sesja na plus, bez większego up'a ani ds'a, jestem bardzo zadowolony praktycznie z każdej decyzji jaką podejmowałem.
Bankroll: 319.15$
Kilka handów z dzisiejszej sesji, która była dziwna. Zaczynałem stoliki na 1/2 i zaczął mi się stolik z parametrami 30$ 41% przez prawie 3 godziny
Skupiłem się już potem tylko na nim, i wyszedłem z niego ze 185$ (a najwyżej miałem 220$) zaczynając od 25$.
PokerStars Limit Hold'em, $2.00 BB (10 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Preflop: Hero is MP3 with Q
, Q
UTG calls, 1 fold, UTG+2 raises, MP1 3-bets, MP2 calls, Hero caps, 4 folds, UTG calls, UTG+2 calls, MP1 calls, MP2 calls
Flop: (21.5 SB) 5
, 3
, 8
(5 players)
UTG checks, UTG+2 checks, MP1 bets, MP2 calls, Hero raises, UTG calls, UTG+2 calls, MP1 calls, MP2 calls
Turn: (15.75 BB) K
(5 players)
UTG checks, UTG+2 checks, MP1 checks, MP2 checks, Hero bets, UTG calls, 1 fold, MP1 calls, 1 fold
River: (18.75 BB) 9
(3 players)
UTG checks, MP1 checks, Hero bets, UTG calls, MP1 calls
Total pot: $42.75 (21.375 BB) | Rake: $1
Results:
UTG mucked 10
, 10
(one pair, tens).
MP1 mucked J
, 8
(one pair, eights).
Hero had Q
, Q
(one pair, Queens).
Outcome: Hero won $41.75
PokerStars Limit Hold'em, $2.00 BB (10 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Preflop: Hero is Button with J
, K
5 folds, MP3 raises, CO 3-bets, Hero calls, 2 folds, MP3 caps, CO calls, Hero calls
Flop: (13.5 SB) J
, 8
, K
(3 players)
MP3 bets, 1 fold, Hero raises, MP3 3-bets, Hero caps, MP3 calls
Turn: (10.75 BB) 7
(2 players)
MP3 bets, Hero raises, MP3 3-bets, Hero caps, MP3 calls
River: (18.75 BB) 3
(2 players)
MP3 bets, Hero raises, MP3 calls
Total pot: $45.50 (22.75 BB) | Rake: $1
Results:
Hero had J
, K
(two pair, Kings and Jacks).
MP3 mucked J
, A
(one pair, Jacks).
Outcome: Hero won $44.50
Preflop: Hero is UTG+1 with Q
, J
UTG calls, Hero calls, 2 folds, MP2 raises, 1 fold, CO (poster) calls, 1 fold, SB calls, BB 3-bets, UTG caps, Hero calls, MP2 calls, CO (poster) calls, SB calls, BB calls
Flop: (24 SB) 3
, J
, 6
(6 players)
SB checks, BB bets, 1 fold, Hero raises, 1 fold, CO calls, 1 fold, BB 3-bets, Hero caps, CO calls, BB calls
Turn: (18 BB) 8
(3 players)
BB bets, Hero raises, 1 fold, BB calls
River: (22 BB) 2
(2 players)
BB checks, Hero bets, BB calls
Total pot: $48 (24 BB) | Rake: $1
Results:
BB mucked 7
, 10
(high card, Jack).
Hero had Q