x
Lekka zmiana planów. Fixed Limit na Starsach jest zdecydowanie przeżarty dobrymi regami, grającymi dobrego pokera głównie pod rackeback. Ja nie spędzam przed komputerem tyle czasu, aby zdobywać przyzwoity rakeback, więc decyduję się porzucić FIX'a.
A zajmę się (a właściwie od dzisiaj się zajmuję :D) RAZZEM. Wszedłem na Starsy na 1/2 (notabene najwyższy dostępny limit) i stwierdzam, że wiedząc tak mało o tej grze, miałem egde'a! Na FTP grałem jedyny dostępny stół na 0.5/1, też do przodu. Grałem też HU z jakimś gościem z Japonii na 1/2, który skończył się na moim plusie w wysokości 30BB.
Ogólnie RAZZ strasznie mi odpowiada, podoba mi się ta gra niezmiernie, tylko jeszcze nie bardzo wiem, jak używać tego equilatora z propokertools. Póki co wiem niewiele o tej grze, ale wiem, że mi odpowiada, jej zalety umniejszają wagę głównej wady, czyli braku możliwości table selection.
Pozdro, będę pisał o swoich RAZZowych postępach!
Trochę nie rozumiem twojej decyzji, ponieważ na prawdę dobrze Ci szło i wykres cały czas szedł w górę. Aczkolwiek szanuję ją i powodzenia na stolikach razza.
No i trzeba robić co się lubi i co się podoba ;D
a tego ten, wrzuciłeś w końcu ten filmik z 0,5/1?
Napisane przez zinedine91
Trochę nie rozumiem twojej decyzji, ponieważ na prawdę dobrze Ci szło i wykres cały czas szedł w górę. Aczkolwiek szanuję ją i powodzenia na stolikach razza.![]()
Jeśli chodzi o FL to w każdej chwili mogę usiąść do stolików i mieć te kilkanaście dolarów na godzinę, jednak tu chodzi o co innego. Tu chodzi o czas, który chcę inwestować w naukę.
Wg mojej oceny 100 godzin zainwestowanych w naukę RAZZa jest zdecydowanie bardziej perspektywiczne, niż 100 godzin nauki Fixa, który na wyższych limitach jest strasznie swingowy i można być na wielkie zero nawet przy dobrej grze. A do Razza nie ma zbyt wielu materiałów naukowych, żadnych tabelek itp. Tu chodzi bardziej o własną analizę equity, nie potrzeba statystyk, z którymi się nie zdążyłem polubić, nie ma mowy o multitablingu, który mnie titluje. Poza tym jest o wiele więcej donków ( regularsi z NL lub FL wchodzą na razza na tilcie, żeby odreagować).
No i zawsze coś nowego!
a tego ten, wrzuciłeś w końcu ten filmik z 0,5/1?
nie ma
ale jak chcesz trening to proszę Cię bardzo.
Bankroll na Razza: 136$
Do końca miesiąca ma być 500$ i więcej w głowie;)