Napisane przez DarksMen
mi coś ten filmik nie działa, jest sam głos bez obrazu :/
sciagnij program VLC media player
Napisane przez DarksMen
mi coś ten filmik nie działa, jest sam głos bez obrazu :/
sciagnij program VLC media player
nie da się ogladać po 2 minutach wyłączyłem, i tylko jedna uwaga "t8o mówisz easy call 5 do 1" i bez zastanowienia foldujesz na flopie z mid pair... jak grasz takie ręce to MUSISZ dać co najmniej jeden call na flopie
a zaraz foldujesz mając te same oddsy a5o z BB
wiec pytam WTF?? ♠_ugly:
http://hotfile.com/dl/10801648/e21b60c/sesja_moja.rar.html
nagrałem swoją sesję, 26 minut, 2 stoły 2/4. wyszło strasznie dużo mega ale nic nie poradze. przepraszam za jakość audio ale nie mialem dobrego mikrofonu.
Enjoy
@murkins - fajnie że się zainteresowałeś miło mi
2 minuta T8o - sprawdzenie bylo 1:7 !!!! źle powiedziałem i może stąd nieporozumienie.
Zwróć uwagę na flopa jaki się trafia Ad8d5d gdzie nie posiadam ani FD ani Asa.
najczęściej fishe limpuja Axo tak do A5 czasami do A9. Mają to wiedzę 3 przeciwników gdzie jeden podbijał na 2 limpreów. Spokojnie mogę uznać że jestem z tyłu.
Czasami się owszem zdarzy że to wygram ale inwestycja do potencjalnych zysków jest totalnie nie opłacalna \
Co do Axo ze sprawdzeniem za 1:5 nie wiem w którym momencie jest ta ręka.
Ale jeśli mam 1:5 czy nawet 1:7 to sprawdzanie Axo w momencie OR z UTG HJ przez taga i coldcall przez fisha IMO jest też nie opłacalne. Z tagiem masz WAWB często z Asem ze słabym kickerem. Co prawda fish dokłada $$$ do puli ale to jeszcze bardziej obniża Twoje Equity.
Całkiem inaczej sytuacja wygląda z Axs tam za 1:5 już to gram.
Napisane przez Lukasus
6:50 wg. mnie value bet z tym AT, nie ma co liczyć na bet od fisha ( o ile nie robi tego zawsze z any two)
Zgodze się ;_)
11:40 to był błąd
zgadzam się , a tak na marginesie to obraz nie nadąża za dźwiękiem mówisz, że dostałeś CAP a ja widzę dopiero Twój open raise ....
+1
14:00 co do tego co mówisz zgadzam się granie 4 gapperów jak T5s nie jest raczej dobre, ani tu high card value ani straight, jedynie flush i to słaby, dla mnie fold, chyba, że mam 7:1 albo więcej
+1
btw: dlaczego ciągle mówisz że masz Kj jak masz QJ, albo K5 jak masz Q5, dama Ci się z królem myli ♠_confused: ??
Popracuje nad tym
17:00 ja bym jednak wykorzystał pozycję i zagrał standard call flop raise turn
jak sam mówisz jest pasywny, a tacy gracze po 1 reraise od razu odpuszczają i robią calldown, chyba, że mają monster, a wtedy to raczej nie jest dobrze dla Ciebie![]()
:_)
18:12 59s 3 way blef jest opłacalny z kimś kto ma ponad 50% vpip ? wedle mojej wiedzy oni bardzo luźno sprawdzają river, często nawet tylko z A high ( po 2 mógłbyś wyjaśnić jakie staty gdzie masz )
22:22 dla mnie raise for value dla river z takimi zawodnikami mając nut flush
dobra po 23 min mam dość bo głos coraz bardziej wyprzedza obraz ... popraw to, bo cięzko się ogląda słysząc mam cap, a na stole jak narazie nawet nie zabetowałeś
Napisane przez iinnaattii
Ciekawy film, i w ogóle inicjatywa bardzo dobraSłowa uznania z 1/2 i 2/4
![]()
PS. Oczywiście zauważyłam poważny błąd. Mniej więcej w pierwszych sekundach.
"witam panowie"
![]()
Zaskoczony jestem że ktoś z tej bardziej szlachetnej części gatunku gra w FL - miło mi następnym razem gwarantuje zacznę inaczej ![]()
@Tomcis23 - raz na pol roku czyli prawie nigdy do ludzi nie zaglądam
PYTANIE OGÓLNE
Jak to zrobić aby dźwięk nie wyprzedał obrazu ?
Czym to lepiej nagrać poza Camtasia ?
No, liczę na poprawę
Wypróbuj aviscreen classic, używam tego programu, jest całkiem niezły, nie ma dużych wymagań sprzętowych (chyba dlatego dźwięk ma opóźnienie) i jest darmowy
Suprys tak zadlo to damian ;-)
A filmik ocenie obejrzę w całości i do jutra opisze ;-)
iinnaattii - strasznie trudno z tym aviscreenem się dogadać jak mam 2 monitory... będę walczyć jeszcze ;-)
Napisane przez Lesioo
Jeśli sprzętowo/softowo nikt nic nie wymyśli to może komentuj tak z 5-8 sekund później niż robisz to normalnie^^
Napisane przez Zboora89
Jeśli sprzętowo/softowo nikt nic nie wymyśli to może komentuj tak z 5-8 sekund później niż robisz to normalnie^^
hahaha dobre ale chyba niewykonalne
Do Wideo Suprysa
2:15 Czy nie łatwiej to JTs rozegrać pasywnie ? Masz 3 way karta która ma value ale wzasadzie ciężko tutaj liczyć na pare raczej na strita / Flusha. Fish limpuje to najczęściej Axo lub jakieś K4-KTo Qt0 Jto. drugi sprawdza podobny zakres mu daje.
2:35 Otwarcie z T9o na CO ? grasz taga - sam takiego otwracia nie gram jak to wychodzi ci w opłacalności ?
Rozwiń dokładnie to o tych niskich kartach co trafiają strita kiedy jak grasz ?
6:20 znow z JTo podobnie raise w 3 way i odpuszczenie - rozdajesz value
7:35 na lewo KJs raise preflop bet turn odpuszvzam na turnie
7:50 lewo nie lepiej call na turnie for over call i value ?
Ten donk z na QQ - facet bal sie stracic valeu od AK ;-)
89s - też podbije preflop
11:00 te 55 easy fold river. ;-) Jak powiedziałeś
14:00 Hmm jesli zagrales CAP to bet turn na scary card. Za to zastanawiam się czy nie lepiej c/c c/r albo call na 3bet donk c/r (bleef) lub c/f
19:10 prawo jak miales A4 i grales c/r flop na 9xx turn 9 czemu skoro reprezentowales 9 nie zagrales znow raise na turnie na jego sick donka - ktory ewidentnie mial ciebie wywalic ?
55 pod koniec zgadzam sie ;-)
Koniec ;-)
Powiedz mi da sie to nagrać następnym raze głośniej ?
Napisane przez Lesioo
Czym to lepiej nagrać poza Camtasia ?
Musisz ustawić, by audio było nagrywane w MP3 a nie PCM ♠_thumbsup:
Najwiekszy jak to tej pory jakies 844 $ ;-)
Generalnie nie przekraczaja 120 BB / dzień ;-)