Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Koniec

217 Posty
48 Użytkownicy
0 Reakcje
15.4 K Wyświetlenia
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

tool8 napisał

Pazurrr napisał
P.S. Tool8, dzis przy stoliku powiedziałem Ci, że wchodzę na nowy limit w listopadzie, ale nie spodziewałem się, ze dziś będzie aż tak dobry dzień.

Ale tam się na razie nie spotkamy, bo ja akurat mam 200BB w plecy na 0,5/1 :D
Może w listopadzie, chyba że już będziesz walczył na 2/4 :)
A winrate masz rewelacyjny, szacunek.

No to pociesz się - Twoje 200BB odebrałem z grubą nawiązką. Co do winrate - chyba jestem zbyt wymagajacy wobec siebie - mnie wydawało się, że jest taki sobie... ale dzięki! :) Mam nadzieję, ze szybko uporasz się ze swoimi kłopotami i spotkamy sie znów na nowym limicie.

Mój debiut na 1/2 - fatalny! Zafundowałem sobie tęcze tiltów na dzień dobry, wszystkie ich odcienie. Poziom mojej gry - gorszy niz pół roku temu. Po godzinie gry zanosiło sie, ze jak pies z podkulonym ogonem z hukiem wyląduje na starym limicie.
Pokonałem tilty. Straty odrobiłem. Gram dalej.

W związku z tym jedna refleksja. Portal jest super. Forum - zaje... fajny. Poza jednym wyjątkiem. Wątek - "Złapałeś bedbeata - tu poużywaj sobie", czy jakoś tak. Mogłem przekręcic go, bo nigdy nie zagladałem do niego i omijam go szerokim łukiem. Sądzę, ze lepszy tytuł dla niego, to "Zesrała się Bieda i płacze".
Nie mam czasu teraz, by uzasadnić, skąd moje ostre słowa, pewnie zrobie to wkrótce. Teraz krótko - uwazam, że to b. zły wątek, bardzo źle, ze taki istnieje, przynosi uzalajacym się wiele złego i najlepiej, gdyby został usuniety, by wiecej nie szkodził. Rozumiem intencje, ale nie tędy droga.

P.S. Zajrzałem do niego, by sie upewnić, ze w nim to, czego sie mozna spodziewać po tytule. Nie pomyliłem się. Postu nie zmieniam. Wątek zasługuje na zmieszanie z błotem. Zresztą - sam to robi.

Pozdrawiam

damianpat

Dlaczego uważasz, że ten wątek jest zły?

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Zapowiadałem juz wcześniej, ze w swoim blogu zamierzam sie podzielic swoja wiedzą z zakresu psychologi, dydaktyki, być moze z korzyścia dla innych. W tej chwili nie za bardzo mam na to czas, bo to tematyka bardzo obszerna, Krótko:
Alkoholikowi dajemy jabola. Niewatpliwie, dajemy mu ulgę. Ale - czy rozwiazujemy jego problem? Wg. mnie, ten wątek, to taki psychologiczny jabol.

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

O kurcze - platynka! Ale to nic w tej chwili nie znaczy, jedynie, ze regularnie jestem przy stolikach. Umiejetnościami i wiedzą jestem nadal zaledwie raczkującym "złotkiem".
No, to ucze sie dalej... :)
(wczoraj trafiłem na b. mocnego gościa z Rosji - robił ze mną, co chciał, a chciał mi chyba zrobić tęgie lanie i... zrobił to! Oj!)

Pzdr.

Masqb

hehe gratulacje =]

Wpadaj na nowe treningi Masterjariego :P teraz na SH są praktycznie codziennie jakieś coachingi :D

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Dzięki :)

Do treningów i filmów aż sie palę, ale bedzie to mozliwe dopiero (być może) w przyszłym tygodniu. Jest to spowodowane problemami z internetem. Tak narzekamy na polską rzeczywistośc, ale nie uwierzycie, jaki burdel i olewanctwo jest tu, na Wyspach! W czerwcu zmieniałem mieszkanie, tydzień wcześniej poinformowałem o tym dostawcę (jednego z czołowych) o tym fakcie. Przeniesienie miało byc do tygodnia, w końcu po 3 miesiacach oczekiwania i kolejnych terminów otrzymałem pismo z wyrazami ubolewania, ze zrezygnowalem z ich usług!!! O sho hoshi??? Czeski film!
Podpisałem w takim razie kontrakt z największą, najpowazniejsza i inne naj... firmą na rynku, taka ich tepsa. Aktywacja do tygodnia. Po 4 informacja od managera, że jego szef... zapomniał wysłać mój kontrakt do centrali. Shit! Ale to normalka. Tu nikt sie nie przejmuje. Normą jest mieć wszystko w... no, wiecie gdzie ;) Luz, zycie bezstresowe i powszechny bajzel. Nawet policja przechodzi na "czerwonym" :P
Mnie pozostaje nadal sie meczyc z internetem "z luftu", 1 GB limitem transferu na miesiąc oraz zwiechami na titanie, gdy leje. A leje prawie nonstop. Poziomo... :)
Pzdr.

hermenegilda

Hindusi mają inne podejście do życia/do internetu też/

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

He, he, widzę, że jesteś w temacie... ;)

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Krótko:
- nie udał mi sie debiut na treningu - zgodnie z przewidywaniami, mój internet nie dał rady, ale jeszcze kilka dni wytrzymam :)
- trwa ciężki bój o utrzymanie sie na limicie. Nadal bije rekordy, ale tym razem strat
- jest tez pozytyw - wiem gdzie mam najwieksze luki i nad czym trzeba popracować - preflop, flop, turn, river oraz psychika :P. Jak to zrobie, to będzie juz z górki :D

Powodzenia wszystkim :)

Pazurrr napisał
wiem gdzie mam najwieksze luki i nad czym trzeba popracować - preflop, flop, turn, river oraz psychika :P.

Zupełnie jak u mnie! :D

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

W telegraficznym skrócie:
Mam kilkudniowy tilt za sobą. Przyczyny - pozapokerowe. Pokonałem go, tak myślę, ograniczając ilość stołów do 1 i schodząc na niższe limity - do 0.1/0.2! Takie sobie relaksowe miażdżenie. To samo na 0.25/0.5. Przy okazji przekonałem sie, jakie postepy poczyniłem - limity, na których jeszcze niedawno gra dla mnie była pełna napiecia - teraz - luzik.
Dziś - kuracji ciag dalszy - nadal 1 stół, ale limit 0.5/1.
Coś pozytywnego na koniec - złotko na Titanie :)
(az mi głupio, ze tak sie chwalę, ale to przeciez w końcu jakaś satysfakcja jest :))
Życzę powodzenia wszystkim i do zobaczenia przy stolikach!

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Ale sie fajnie na Titanie zrobiło - sami znajomi z PS! :)

A tak przy okazji - obiecane:

Damianpat - GRASZ JAK LESZCZ! ;)

:D

damianpat

Sam grasz jak leszcz
Zapomnij o byciu w jakimś przeglądzie ;)!

LeonidasPL

Pazurrr napisał
Ale sie fajnie na Titanie zrobiło - sami znajomi z PS! :)

A tak przy okazji - obiecane:

Damianpat - GRASZ JAK LESZCZ! ;)

:D

I ja tam z gośćmi byłem, miód i wino piłem,
A com widział i słyszał ... tutaj napiszę.

No. No nie przychodzi mi to łatwo, ale niestety trzeba to powiedzieć. Przecież kłamać nie będę:

Damianpat - GRASZ JAK LESZCZ! :P

damianpat

A miałeś być w Blogersach za dwa tygodnie, wszystko zaprzepaściłeś ;)
Inni gracze się ucieszą ;)

Chyba, że przyznasz, ze gram bardzo dobrze ;)

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

LINKI, cz.1
/analiza rozdań/

34o 2/4 - konektory offs.
Q5 0.25/0.50 - c/c vs b/c (mcmoe - dlatego nie zagrałem przeciw Tobie valuebeta z toppair na river, na co mi zwróciłeś uwagę - na stole były 4 do flusha i 4 do strita, na 100% odpaliłbyś mi blefraise :D)
Q3 0.5$1 - toppair, ochrona w małych pulach;
Sh 0.25/0.5 Ak - "call for value" przeciw graczowi pasywnemu;
AJs 0.25/0.5 - semiblef;
T7 0.5$1 - HU z LAGiem

Pazurrr napisał
na 100% odpaliłbyś mi blefraise :D

extra value!

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

No, niestety nie mogę podeprzeć konkretami - elephant "zgubił" gdzieś rozdania z tej b. ciekawej sesji :(

Ja używam Talking Poker, kiedy mam problemy z Elephantem.

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr