Napisane przez venatici
Wbrew powszechnej opinii piwo nie pomoże
Ok, to spróbuję wódę
Akurat to doraźnie pomaga na wszystko so cheers .
Dobra śmieszku bo zamówiłem fajną sukienkę na necie a nie mam z czego zapłacić bo 200 $ nie doszło. Jeżeli próbujesz pogrywać ze mną to dowiem się gdzie mieszkach i cię .. pozwę albo naskarżę żonie, że słowa na wiatr rzucasz ok ?
Napisane przez psychoreaper
Ja też śledzę.
Fejm dojebany
Jako,że od jutra trzeba będzie poważnie zająć się pracą i treningami to dzisiaj jeszcze jakieś bzdury na koniec dnia. Otóż mam tak wszystko dopięte w tygodniu, że praktycznie nie mam za wiele czasu i w taki dzień jak niedziela (jedyny wolny w tygodniu) nie mam co ze sobą zrobić więc z reguły wpadam na jakiś głupi pomysł. Dzisiaj wrzuciłem do pralki buty bo leżą ujebane po ostatnim melanżu 2 miesięcznym jeszcze z zeszłego roku i ciężko jest rozpoznać kolor obecnie :ayfkm:: Tak wyglądały jak je kupiłem, więc można sobie wyobrazić jak wyglądają po dwóch miesiącach spania w nich na dworze

Problem polegał na tym, że teoretycznie te buty pierzę się przy użyciu specjalnej szczotki i płynu bo są z nubuku i wrzucenie ich do pralki niby wiąże się z wyjebaniem na śmietnik, przynajmniej z takimi opiniami się spotkałem i sam producent przed tym przestrzega, jednak były tak umorusane, że męczyłbym się z nimi z tydzień więc trudno i darmo. Wylądowały w pralce i wiecie jak obecnie wyglądają ? Tak samo jak nowe
Dobra jeszcze nie wyschły do końca ale wygląda na to, że nie będzie żadnych przebarwień i innych bzdur na które Internety narzekały tak więc jebać za 60 zł specjalną szczotkę do czyszczenia nubuku i płyn za 30 (z tego co pamiętam to połowa ceny za buty) . To samo mam z ekspresem do kawy Saeco. Jedno odkamienianie, które robi się raz w miesiącu specjalnym do tego celu przeznaczonym płynem oczywiście producenta to 30 zł a wystarczy kupić w Kauflandzie saszetkę za 3 zł by uzyskać ten sam efekt.W dzisiejszych czasach kradno jak się da, jak żyć ?
A tak w ogóle to z nudów pisane miałem w zasadzie jedynie przestrzec (bo przecież to blog edukacyjny i wypada :yaoming:, ) , że nie warto kupować butów z nubuku na zimę chyba, że ktoś mieszka w kraju gdzie w zimę jest 25 stopni i nie ma śniegu. Niby dobrej jakości skóra, niby dobrze wygląda ale weź tego nie ujeb i spróbuj wyczyścić bez produktów, o których wspomniałem
Idź pan w chuj. Ja to kupiłem w necie i myślałem, że to jakiś sztuczny materiał bo nie doczytałem i wystarczy przetrzeć szmatą raz dwa , a żeby to utrzymać w czystości trzeba by w tym nie chodzić , albo chodzić po domu (hm
). No ale była czutka z pralką chociaż liczyłem się z tym, że pójdą się kochać a szkoda ich bo są w bardzo dobrym stanie, tylko trochę się "zakurzyły" .
Eh nie wiem na co liczę, przecież wy mądrzy. Dobra :
Nike zapłacił mi za lokowanie produktu
Yep, sprzedałem się i dobrze mi z tym bo zbieranie puszek i złomu w zimę to ciężki kawałek chleba a trzeba coś jeść.
Nie serio unikać nubuku jak choroby wenerycznej , wiem co mówię !
Spoiler
oczywiście wiem w sprawie choroby wenerycznej bo na nubuku to ja się zupełnie nie znam
Podsumowanie goall - getter jednak jutro bo miałem ochotę trochę potrolować na forum.
Peace.