Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
3,256 Posty
99 Użytkownicy
1578 Reakcje
87.2 K Wyświetlenia
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Napisane przez tigerek73
:f_frown:

Tzn as played ok na tym limicie, bo już na Fl 50 po takiej linii nie wyrzucisz nawet Orange Ko a on ma chyba 33 WTS llife time :coolface:

A żeby nie było, 3way call na pre jest dyskusyjny bo ręka ssie w multiway i nie trzeba tego grać. Po tym jak agresor czeka grasz raise flop bo masz fe na coś w stylu 66 etc a że BU jest z reguły na autobecie w tym wypadku to grasz raise i jeżeli z nim zostajesz bet turn i river bo często to jest również sytuacja draw vs draws.

Płacić za trening nie musisz, chociaż doszły mnie słuchy że cie stać :yaoming:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Ogarnąłem Raise first in. Nie pamiętam zbytnio jak wyglądało to rok temu, a że mam stosunkowo mało zdarzeń w bazie to może się okazać, że niektóre ręce proszą się o większą próbkę i nie potrzebnie je wyrzucam, na przykład Q2s na BU tak czy inaczej nigdy nie interesowałem się takimi rzeczami jak rake etc bo gram amatorsko jednak starsy musiałby go podnieść, skoro ubyło sporo osób na mikro, którzy robili minimalny profit, a ci którzy kręcili się w okolicach 1 BB/100 są teraz BE albo przegrywają. Raczej to wina roomu bo gierki pod względem trudności za bardzo się nie zmieniły więc bycie bardziej tight może okazać się dobrym pomysłem, chociaż mam wątpliwości co do tego bo musiałbym grać z tabelką przed oczami, żeby mobilizować się by nie otwierać zbyt losse. Gram bardzo elastycznie na preflopie i nie raz z UTG, CO etc otwieram sporo marginalnych rąk w sumie to szemrane ręce w chuj :coolface:

Odpowiedz
Cytat
venatici

Chudy, dochodzą mnie słuchy, że zastanawiasz się nad zmianą odmiany, nawet gdzieś chyba pisałeś, że może od marca coś zakręcisz. Jest sens w takim razie analizować swoją grę w fixie?

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Właściwie nie ma to sensu bo gram na tyle dobrze, że nie ma już czego analizować :coolface:

Zastanawiasz się pewnie czy to nie strata czasu nie ? Nie sądzę by tak było bo nie jestem w stanie powiedzieć, czy inna odmiana spodoba mi się na tyle by się jej całkowicie poświęcić, zresztą jeżeli zacznę grać coś nowego to i tak równolegle z fixem, przynajmniej przez kilka pierwszych miesięcy. Jasne gdybym założył, że od pierwszego marca przerzucam się w pełni na spiny chociażby to można byłoby to uznać za stratę czasu bo nie wykorzystałbym tego czego nauczyłem się czy poprawiłem w swojej grze przez te ostanie tygodnie jednak taka sytuacja nie będzie mieć miejsca w moim przypadku jeszcze przez długi czas o ile w ogóle (piszę o rezygnacji z FL całkowicie) , więc nie czuje by poprawa mojej gry szła w tej chwili na marne. Jasne mógłbym poświęcić ten czas nowej odmianie ale ja tak naprawdę do końca nie wiem czy chce grać coś innego dlatego wciąż jeszcze nie zacząłem . W sumie chce spróbować głównie ze względu na zarobki bo starsy chyba przez rake zarżnęły fixa a na spinach jak mi jebnie to zarobie dwa razy tyle przy mniejszym nakładzie pracy ale z drugiej strony jakoś strasznie obecnie $ nie są mi potrzebne bo nie jestem poker pro a nigdy nie miałem zbyt dużej potrzeby posiadać ponad to co mi starcza. Zobaczymy, może zdecyduje się na samobója i bicie limitów w fixie ? :yaoming:

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Napisane przez chudyand1

Tymczasem.

mam spaczony umysł :ayfkm: na początku słyszę "ICM!" :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Mój organizm to największy troll na świecie. Sugerował, że jest zmęczony i abym poszedł spać o 2 w nocy by mnie obudzić po dwóch godzinach pokazując mi środkowy palec. Ten chujek jest gorszy niż CIA w trakcie przesłuchiwania Al- Kaidy, bo wie, że muszę zjeść po tak krótkim śnie bo GERD dokucza a jak już zjem to do dwóch godzin trzeba planować aktywność bo przy moim trawieniu wszystko pójdzie w kibel i nie będzie mocy na treningu. Mało po treningu też wypada do 2-3 godzin coś zjeść i od około 10 do 22 jestem bez żarcia. To ja już kurwa wolę "waterboarding" :ayfkm: Chciałem dzisiaj pograć ale po takiej ilości snu zalogowanie na forum wydaje się być trudne. Shieeeeet homey

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Napisane przez ultrac

mam spaczony umysł :ayfkm: na początku słyszę "ICM!" :facepalm:

Independent Chip Model ? Faktycznie masz, przecież to nie gra od czasów Moneymakera :pokerface:

Gdybym spał to wymyśliłbym coś śmiesznego a tak masz "incepcje" w incepcji + matrix :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
venatici

Napisane przez chudyand1
Właściwie nie ma to sensu bo gram na tyle dobrze, że nie ma już czego analizować :coolface:

Zastanawiasz się pewnie czy to nie strata czasu nie ?
[...]

Zastanawiałem się właśnie czy to ma sens, skoro masz już tą grę solved :coolface:
A tak serio to tak, zastanawiałem się, czy to nie strata czasu, ale jeżeli jeszcze nie jesteś przekonany do zmiany odmiany, to rozumiem ocb.

Napisane przez chudyand1
[...]
Nie sądzę by tak było bo nie jestem w stanie powiedzieć, czy inna odmiana spodoba mi się na tyle by się jej całkowicie poświęcić, zresztą jeżeli zacznę grać coś nowego to i tak równolegle z fixem, przynajmniej przez kilka pierwszych miesięcy. Jasne gdybym założył, że od pierwszego marca przerzucam się w pełni na spiny chociażby to można byłoby to uznać za stratę czasu bo nie wykorzystałbym tego czego nauczyłem się czy poprawiłem w swojej grze przez te ostanie tygodnie jednak taka sytuacja nie będzie mieć miejsca w moim przypadku jeszcze przez długi czas o ile w ogóle (piszę o rezygnacji z FL całkowicie) , więc nie czuje by poprawa mojej gry szła w tej chwili na marne. Jasne mógłbym poświęcić ten czas nowej odmianie ale ja tak naprawdę do końca nie wiem czy chce grać coś innego dlatego wciąż jeszcze nie zacząłem . W sumie chce spróbować głównie ze względu na zarobki bo starsy chyba przez rake zarżnęły fixa a na spinach jak mi jebnie to zarobie dwa razy tyle przy mniejszym nakładzie pracy ale z drugiej strony jakoś strasznie obecnie $ nie są mi potrzebne bo nie jestem poker pro a nigdy nie miałem zbyt dużej potrzeby posiadać ponad to co mi starcza. Zobaczymy, może zdecyduje się na samobója i bicie limitów w fixie ? :yaoming:

:yaoming:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Nudzę się bo co można robić od 4 rano ?

Nie czekaj. Gotuje ragu (bo 4 godziny i zabija trochę nudę), odkurzam panele :yaoming: bo jako dobry samarytanin nie chciałbym aby mój ukochany sąsiad zaspał do pracy i przez przypadek wpadła mi w ręce książka :

Od dwóch godzin próbuje dojść do tego jak się ją otwiera, a podobno później jest jeszcze trudniej.

No dobra nie wpadła mi w ręce bo ją kupiłem jakieś 2 lata temu kiedy byłem jeszcze mądrzejszy od szympansa i wysiłek umysłowy sprawiał mi frajdę. Teraz pewnie można napalić tym w piecu bo nawet nie ma fajnych obrazków :yaoming:

Swoją drogą w podstawówce takie książki wciągałem nosem, nawet kiedyś ułożyłem swój test IQ . Jedno z pytań brzmiało :

Które słowo nie pasuje do pozostałych :

cipka, pizda, srom, kutas, penis, jajka ?

I nie kurwa to nie żart, ale wiadomo że bronił mnie wtedy 12 letni staż na tym podole i w tym wieku jedno ma się w głowach :coolface:

Odpowiedz
Cytat
venatici

Jajka.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Sadzone, poche czy benedykta ?

BTW: This is not the correct answer :coolface:

Odpowiedz
Cytat
venatici

:(

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

1. Trening

2. Dieta

Sery,sery, sery i .... Gazpacho :)

3. Rozdania i filmy

https://polska.pokerstrategy.com/video/22920/

https://polska.pokerstrategy.com/video/23076/

4. Ogólnie

Peace out.

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Napisane przez chudyand1
Sadzone, poche czy benedykta ?

BTW: This is not the correct answer :coolface:

Bardzo dobry przykład tego dlaczego "testy" IQ internetowe są o kant stołu potłuc :|

Nie wiem, czym się kierowałeś, ale ja widzę trzy możliwe rozwiązania:
1) jajka
2) srom ( z powodu I)
3) srom (z powodu II)

:challenge:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1
Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Napisane przez ultrac

[...]Nie wiem, czym się kierowałeś [...]

Może logiką ? :yaoming:

Zresztą to podstawówka, odpuściłbyś :ayfkm:. Ogólnie testy IQ, nawet te które robione są w specjalistycznych ośrodkach w większości są nic nie warte. Iloraz inteligencji jest przereklamowany a testy z dupy. Bo co to za pytania stricte z wiedzy o jakimś konkretnym zjawisku jak mogę być w chuj inteligenty ale urodziłem się w dziczy i takiej wiedzy nie posiadam. Matryce Ravena są ok bo daje w miarę wyrównane szanse każdemu , reszta to gónwno :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Napisane przez ultrac

Bardzo dobry przykład tego dlaczego "testy" IQ internetowe są o kant stołu potłuc :|

Czy ja wiem odpowiedź na to pytanie jest dość prosta i logiczna jak znajdziesz klucz. Wszystko to określenia narządów płciowych więc tutaj różnic się nie znajdzie natomiast "srom" to jedyne czteroliterowe słowo w tym zestawieniu więc wygląda na to, że nie pasuje do reszty :profit: :profit: :profit: :profit:

Jak już w temacie, to ten dokument co nieco wyjaśnia:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

https://polska.pokerstrategy.com/video/38504/

Yep , włączyłem z ciekawości i usnąłem w połowie, poważnie :ayfkm:. Idę zrobić kawę.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Na 1$ wystarczy. :f_thumbsup:

Ogólnie to zacznij od Kompendium Bielanka. Zrób sobie tabelki pomocnicze, Mam je też u siebie gdzieś wklejone.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Nie grałem od poniedziałku a jako, że dzisiaj nie jestem w stanie wygrać puli z setem to robimy pieniążki w inny sposób :ayfkm:

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/18055415_A9E9E01188

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/18055585_F18EC287B7

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/18055601_B9028B3C67

Ostatni trochę szemrany ale i tak wierze, że ten typ zrzuci A9,AT 33 etc chociaż pewnie nie zawsze

Odpowiedz
Cytat