Właśnie skończyłem pierwszy trening a za 5 minut następny.. jako, że nie ma co marnować czasu to piszę na forum i co mi tam zagram sobie ze 2-3 rozdania , które pewnie ujebie
,,, nie jednak serduszko uspokoiło się wcześniej więc czas znowu zapierdalać.

1. Trening i dieta

Miałem małe zwątpienie przed treningiem i przewinęła się myśl o tym aby dzisiaj zrezygnować i odpocząć jeszcze jeden dzień. Jest coraz trudniej jednak po chwili stwierdziłem, że jeszcze za wcześnie żeby się wygłupiać i zrobiłem rekordowy pod względem spalonych kcal trening - standard
Drugi to spacer więc bez większych historii. Na obiad leczo czyli tłusto bo chorizo to jakieś 40 /100 gramów tłuszczu. Tak czy inaczej jem dość często bo zmasterowałem do perfekcji i danie miażdży w moim wykonaniu choć jest bardzo proste. Kolejna czekolada jednak tym razem to kuwertura do gotowania w planach mam w tygodniu jakieś mole więc z czekolady będzie robiony sos.
Drugi trening
2. Filmy i analiza
Męczę kobeyarda bo mimo tego, że to spazzer skilu nie można mu odmówić.
https://polska.pokerstrategy.com/video/19628/
Natomiast jeżeli chodzi o poniższe rozdanie to chciałbym tylko zaznaczyć, że w momencie, w którym idzie na river bet i rerasie gram bluff 3bet i taki był plan, natomiast tak jak poszło intuicyjnie miał być raise jednak po chwili włączyła się logika i korzystając z dostępnych wtedy informacji stwierdziłem, że agresor, który jest regiem każdy value hand powinien obstawić więc uznałem, że mam dostatecznie dużo SD value bo on po prostu ma busted draws. Koleś który gra lead to mega fisz i obstawiam go in first plance na blef co z resztą miało miejsce. Flop grany ok bo ten fisz po 1K rozdań gra lead w około 50 % przypadków
Zresztą izolacja na flopie to standard niemal z każdym graczem więc tutaj nie ma o czym pisać. Szkoda tego rivera myślę, że reg tą swoją marną 9 sfolduje do podbicie, chociaż akurat u niego pewny tego nie jestem. Na pewno byłby to dla niego bardzo trudny cal bo musi założyć, że obaj to blefujemy a to nie te stawki i to myślenie. Chociaż być może widział już u mnie takie akcje, bo występują stosunkowo często.
PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3
BTN: $3.94
SB: $12.63
BB: $6.00
UTG: $15.04
Hero (CO): $10.06
SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25
Pre Flop: ($0.35) Hero has A♣ J♠
UTG calls $0.25, Hero raises to $0.50, fold, fold, BB calls $0.25, UTG calls $0.25
Flop: ($1.60, 3 players) 7♣ 9♠ 8♣
BB checks, UTG bets $0.25, Hero raises to $0.50, BB raises to $0.75, UTG calls $0.50, Hero calls $0.25
Turn: ($3.85, 3 players) 7♠
BB bets $0.50, UTG calls $0.50, Hero calls $0.50
River: ($5.35, 3 players) 8♦
BB checks, UTG bets $0.50, Hero calls $0.50, BB calls $0.50
Spoiler
UTG shows T♣ Q♥ (Two Pair, Eights and Sevens) (Pre 39%, Flop 36%, Turn 24%)
Hero shows A♣ J♠ (Two Pair, Eights and Sevens) (Pre 43%, Flop 16%, Turn 7%)
BB shows 9♣ A♦ (Two Pair, Nines and Eights) (Pre 18%, Flop 49%, Turn 69%)
BB wins $6.69
3. Ogólnie

Do później.
Wszedł blef, wszedł blef o ja o ja. Sorry z góry za tą ekscytację, z reguły biegnę pochwalić się tym mamie ale wyszła po zakupy do biedronki. Zresztą mój blog więc :
Whatever I Do What I Want
Nie mam od wczoraj w nocy dostępu do neta z powodu awarii u siebie w chacie. Update będzie jak technicy rozwiążą problem.
Buziaczki
Od wczoraj miałem problem z netem bo była awaria w regionie więc dzwonie kilka razy i za każdym razem trafiam na jakiegoś głupka, który twierdzi, że wszystko jest w porządku. Piszę taki delikwent kwit do pomocy technicznej, pomoc techniczna wysyła sms, że problem jest rozwiązany ja dzwonie, że wciąż nie działa i tak w kółko. Przed chwilą wkurwiony proszę o to, aby wysłali technika skoro u nich wszystko jest w porządku awaria musiała spierdolić coś w ustawieniach u mnie ale sam tego nie ogarnę bo przestałem się interesować takimi rzeczami z dekadę temu, zresztą ewidentnie wina po ich stronie więc nie będę po omacku szukał rozwiązania. Typiara myśli przez chwilę i odpowiada mi "wie pan co ja nie znam tego routera (pomoc techniczna + 1 milion) ale może sprawdzi pan jak jest podłączony", no to jej mówię tak jak podłączył go technik jak go przyniósł jakieś 4 lata temu. Sprawdza , wywala gały i mówi mi, że router w ten sposób podłączony nie ma prawa działać i trzeba przepiąć pod inne wejście
co de facto rozwiązało problem. No kurwa pałuje się z nimi całą dobą a wystarczyło 2 sekundy roboty. Zresztą podejrzewałem, że to taka bzdura bo zawsze tak jest, że nie działa przez jakąś błahostkę. Pytam z ciekawości jak to możliwe, że przez 4 lata miałem internet po tym wejściu . Wyższa fizyka, nie była w stanie mi odpowiedzieć co ten technik odjebał przy podłączeniu. Patrzę teraz w instrukcję tego modemu faktycznie powinien być podłączony tak jak ona to sugerowała
Konkluzja : Czy aby na pewno te cztery wiosny temu odwiedził mnie technik neti czy to rząd montował podsłuch ?
"nie ma prawa działać"
Gdyby bracia Wright takich głupot słuchali, to byśmy dalej do Muriki na Transantlantykach pływali

1. Dieta i trening

Wczoraj ze względu na problemy z netem robiłem tylko jeden trening, Chciałem to jak najszybciej załatwić bo byłem rozkojarzony, co prawda mogłem wrzucić drugi jednak nie przyłożyłbym się tak jak powinienem więc pal licho mniej intensywny dzień na pewno nie zaszkodzi. Kasza gryczana tylko niepalona. Wjadą jakieś zrazy pewnie dzisiaj.
Drugi trening
2. Rozdania i filmy

Fatalne tłumaczenie, nakładające się głosy, nie wiadomo o co chodzi. A szkoda, bo te dwie produkcję pod względem merytorycznym wydają się być całkiem ok
https://polska.pokerstrategy.com/video/14255/
https://polska.pokerstrategy.com/video/14397/
Jak sama nazwa wskazuje tematyka check behind flop, omawiana przeze mnie również gdzieś wcześniej na blogu.
https://polska.pokerstrategy.com/video/11749/
https://polska.pokerstrategy.com/video/11851/
3. Ogólnie

Kto słucha w 2016 ?
Do jutra
No dobra Hu mi ludzie nie wierzą ale 3way
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/17802465_03EF4F4113
Tak jestem na tyle głupi by atakować dziesiątkę
For me raczej stracisz na takim zagraniu niż zyskasz, ileś % ma T , ileś % ma slowplay 7 ( wiesz lepiej bo znasz gościa. ) Druga sprawa wywalasz za sobą przeciwnika ze średnią ręka ,która mogła sprawdzić jakbyś zagrał płasko. Raisem wywalasz trash na resztę się nadziewasz.
a nie lepszy tutaj tylko call na R - koles podbijal pre wiec mogl miec spokojnie tutaj cos w stylu JT , QT , KT , AT a po drugie miales goscia za soba ktory mogly po Twoim callu sprawdzic jakies A-high. No chyba ze koles juz takie dziwne donki wczesniej gral i o tym wiedziales to nie ma tematu
Idę na trening więc napisze coś po o tym rozdaniu więcej, natomiast postawicie się na miejscu tego typa trzymając nawet te AT, którego się tak boicie. Spójrzcie na dynamikę preflop to co ja repuje przez całe rozdanie i napiszcie co według was grając lead/call bijecie na river ? Jakie ręce zagrają u mnie tam raise 3 way ?
Chudy jak Cię znają gracze to za kutasa nie spasują Tx:f_drink:. Ponadto ma w swoim repertuarze J9s, chociaż raczej z tą ręka zagrałby c/r.
Ogólnie ta ręka ma więcej value w sprawdzeniu niż w podbijaniu. Bardziej to akcja w stylu:fuckyeah:

1. Trening i dieta

Jutro kończę pierwszy miesiąc Insanity dlatego, też więcej na ten temat wkrótce. Dzisiaj obydwa treningi light, nie zmęczyłem się tak jak to miało miejsce na początku tej przygody , znaczy się że powoli przyzwyczaiłem organizm do intensywnego wysiłku. Czerwony ryż, który uprawia się w jednym z regionów Francji na obiad, jednak nie polecam bo ani to żaden wyjątkowy smak a i trzeba go bardzo długo gotować. Można go użyć do rissotto z burakami i kozim serem w innym wypadku rozczarujemy się bo szału nie robi. O wiele lepszym wyborem będzie basmatii również ze względów zdrowotnych. Brakuje mi trochę chleba więc trzeba było coś upiec. Chleb z samymi ziarnami bez mąki i całej reszty zbędnych dodatków. Jeżeli dobrze pamiętam to są tam orzechy laskowe, migdały, pestki słonecznika, chia,, siemię, sezam, miód, otręby, psylium i pewnie coś jeszcze, a o czym zapomniałem.
Drugi trening
2. Filmy
https://polska.pokerstrategy.com/video/11976/
kontynuacja serii check back flop, którą staram się obecnie implementować do swojej gry. Trochę na czuja bo będę musiał nad tym przysiąść bardziej rzetelnie, bo to wciąż mało grywany koncept na mikro a na pewno, źle grany praktycznie przez wszystkich, którzy próbują czegoś na ten wzór.
3. Ogólnie

Jak widać, uda mi się wyzwanie jakiego się podjąłem w ramach promocji ukończyć przez czasem, jeżeli jednak ktoś uważa, że cele, które sobie założyłem były zbyt mało ambitne i proste do ogarnięcia to imo jest w dość dużym błędzie. Więcej napiszę o tym w podsumowaniu tego wyzwania pod koniec miesiąca bo nie zamierzam zwalniać nawet na chwile, zobaczymy o ile nadgonię w stosunku do założeń
Na razie mordy
Dobra mordeczki napiszę co sądzę o tym rozdaniu i skończymy bo nie mam nikogo zamiaru namawiać do takiej gry oraz przekonywać jeżeli uważa, że Tx tego nigdy nie pasuje i z mojej strony to spazz, który wyrzucił gorszą rękę. Moje odczucia są inne, ale zbytnio spierać się co nie ma.
Może od początku bo już sam 3bet preflop nie jest standardowym zagraniem versus typowy HJ. Słowo typowy ma tutaj znaczenie bo ten koleś otwiera luźniej niż otwierało się kiedyś ( ma 30 % OR z HJ jeżeli dobrze pamiętam) co czyni imo A8s dochodowym 3betem, chociaż ze względu na CS za nami nie trzeba za wszelką cenę tego grać, na pewno to jest easy 3bet jeżeli założymy, że z nami nie będzie zbyt często akcji. Flop i turn to standard, natomiast river jaki jest każdy widzi. Może chwila o tym kolesiu. To jest ruski tag, który agresywnie ch/r zarówno flopy jak i turny natomiast river to jego spory leak (odpuszcza oczywiste value bety, nie ciągnie na dobre karty blefów z flopa, turna) ogólnie rzecz biorąc na river gra bardzo słabo łącznie z tym, że ze swoim WTS 38 wyrzuca odrobinę za dużo.. Teraz tak :
Napisane przez drafu
a nie lepszy tutaj tylko call na R - koles podbijal pre wiec mogl miec spokojnie tutaj cos w stylu JT , QT , KT , AT a po drugie miales goscia za soba ktory mogly po Twoim callu sprawdzic jakies A-high. No chyba ze koles juz takie dziwne donki wczesniej gral i o tym wiedziales to nie ma tematu
Mając na uwadze to co napisałem wyżej call for overcall w tym konkretnym przypadku nie ma sensu ponieważ ja nie zakładam, że grając call wygram to na tyle często by mi się to opłacało (nie ma sensu grać call aby zobaczyć AT etc czyli lepszą rękę), typ gra słabo na river jego lead to jakieś 5 % a z tego co się orientuje to jest to statystyka zbiorcza więc 3way może być jeszcze bardziej tight bo musi bić dwóch graczy, dlatego ja nie sądzę aby tam szedł jakikolwiek blef 3way od niego ani nic w stylu block beta z 55 w Ahi on tak po prostu nie gra, zresztą mając na uwadze mój postrzegalny zakres zarówno taki block bet jak i sam donk bet blef jest po prostu głupi . Imo to jest niemal zawsze Tx.
To rozdanie to coś w stylu second level spot na river , i wbrew pozorom można grać w ten sposób na mikro w dość sporą liczbę graczy i nie jest to jakaś magia. Otóż koleś nie ma żądnego powodu by sądzić, że ja to blefuje bo w oczach choć trochę ogarniętego gracza ten blef ze względu na wielkość puli i to, że top pair się w fixie nie zrzuca za często przy takich p/o będzie powodem dla którego ja niemal nigdy nie mam tam nic gorszego od Tx . Obaj to wiemy i to jest pierwszy poziom myślenia w takich spotach, słuszny zresztą na mikro w 95 % przypadków. To co ja robię to nic innego jak wykorzystanie jego leaków i swojego imagu solidnego playera , który ze swoimi statami uber nita na river nie będzie robił szalonych akcji tym bardziej mając za sobą jeszcze CS . Ja wiem, że on wie, że ja nie powinienem tego blefować dlatego właśnie na taki blef się decyduje i to jest wykorzystanie konceptu second level i tyle, staram się myśleć o jeden krok do przodu.
Ofc, że jest to wariancyjny spot bo typ może sobie myśleć a co mi tam mimo tego, że nic nie bije zagram sobie call bo mam TP, CS za mną może mieć 7x co też nie jest wykluczone. Może się zdarzyć wiele rzeczy nie po mojej myśli. Tak czy inaczej imo uważam, że to jest dobry spot do blefu. Można myśleć o tym głębiej i uznać, że ja tam z powodu tego, że nie mam ze względu na tight zakresy niemal nigdy blefów, to z punkty widzenia teorii i chęci bycia zbalansowanym powinienem zamienić słabe SD value w blef ale na mikro takie myślenie jest niepotrzebne so nvm.
Napisane przez tigerek73
Chudy jak Cię znają gracze to za kutasa nie spasują Tx:f_drink:. Ponadto ma w swoim repertuarze J9s, chociaż raczej z tą ręka zagrałby c/r.Ogólnie ta ręka ma więcej value w sprawdzeniu niż w podbijaniu. Bardziej to akcja w stylu:fuckyeah:
Oczywiście, że mnie znają przecież nie jestem tak szalony aby grać "pure blefy" 3way w UNK
Z tym kolesiem gram już kilka miesięcy.Ciebie nie ma co za bardzo przekonywać o słuszności tego blefu , zresztą ja z tobą nigdy nie grałbym takiej akcji z uwagi na twój spory leak jakim jest gra boardem i ręką a nie zakresami co zresztą utrudnia ci bardzo grę w pokera ogólnie. Ty nie zastanawiasz się co bijesz po takim raise tylko widzisz top pair u siebie i grasz call co w mojej opinii kosztowało cię tony BB jak grałeś fixa. Jasne nie pasuje się zbytnio top pair ale w tym konkretnym przypadku nie ma gorszej ręki od twojej która to przebija i paradoksalnie call z Tx najczęściej zagra tam fisz aniżeli grasz który, myśli zakresami.. Nie pamiętam bym w grach z tobą odwijał ci nawet silne draws bo z typem, który jest SD monkey nie ma to zbytnio sensu
Po prostu takich przeciwników punktuje się jak ma się rękę, jak się nie ma to gra fold albo bluff catching. Ogólnie najprostszy poker jaki można sobie wyobrazić to najlepsza strategia, którą w wielu przypadkach wystarczy, dlatego ze mną grało ci się tak swobodnie bo u mnie nie grało ego, by cię blefować tak jak innych. Nie miało to po prostu sensu.
To , że ta ręką value w sprawdzeniu nie ma w mojej opinii żadnego wyjaśniłem powyżej.
Jeżeli ktoś uważa, że to spazz z mojej strony nie mam z tym problemu przecież może tak być , tak czy inaczej wyjaśniłem czemu gram tak a nie fold . Call to spew, jeszcze większy niż ten raise
No jak masz jakiś konkretny read że zrzuci tu Tx to ok. Nie ma co się spierać. Co do 3beta z A8s bardzo fajna ręka do tego, kiedyś fajną rozkminę na temat tej ręki czytałem Skalnskiego.:f_thumbsup:
Spiny bardziej uczą grania vs zakres , z tymi doświadczeniami teraz było by chyba mi lepiej na FL. Tylko że na razie nie mam zamiaru wracać , za dużo sieczki jest w tej grze . Ponadto uczy wielu nowych zagadnień, które przydają się także w MTT no i oczywiście NL , co jest w dalszym ciągu na topie w grach.
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/17849553_850D904504
farcimy na river bo spada dobra karta.
Napisane przez tigerek73
Spiny bardziej uczą grania vs zakres , z tymi doświadczeniami teraz było by chyba mi lepiej na FL. .
Nie wiem czy bardziej, bo to powinieneś mieć opanowane w co najmniej dobrym stopniu zanim pierwszy raz wszedłeś na stolik cash, a nie zaczynać rzeźbić w temacie po pięciu latach grania fixa. Chociaż lepiej późno niż nigdy. Niech ci Bozia w $ wynagrodzi.
Niewyspany
Dzisiaj ostatni trening, no być może jeszcze jutro regeneracyjny i koniec pierwszego miesiąca Insanity max 30. Tak czy inaczej nie ma się co cieszyć zbytnio bo poprzednie Insanity, które również było dwumiesięcznym programem ze względu na jednostkę chorobową kończyłem prawie 1.5 roku jak nie lepiej
wiec trzeba się pilnować bo licho nie śpi . Otworzyć szampana będzie można ewentualnie za miesiąc. Stety albo niestety będzie a przynajmniej powinien to być Piccolo.
Ogłoszenia duszpasterskie:
W weekend wjedzie promocja od P* 10 kroków VIP czy jak to się tam nazywa. Dali by za fatygę z 1 milion