Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
3,256 Posty
99 Użytkownicy
1578 Reakcje
87.2 K Wyświetlenia
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

1. Trening i dieta

Drugi tydzień za mną, co prawda treningi są jeszcze znośne jednak powoli zaczyna się odczuwać ogólne zmęczenie, dlatego tak ważna w tym momencie staje się dobra regeneracja, której mi brakuje ze względu na moje problemy zdrowotne i zaburzenia snu ponieważ nie jestem w stanie wypocząć tak jakbym tego sobie życzył. Trudno spróbuje poprawić się w tej kwestii jednak w dużej mierze taki stan rzeczy nie zależy ode mnie więc za wiele zrobić nie mogę. Zresztą nie ma co narzekać, trzeba zacisnąć pieści i napierdalać ile wlezie. Waga spada systematycznie o około 0.5 kg na tydzień więc na ten moment nie muszę niczego zmieniać bo wszystko jest dopięte i działa. Jeżeli chodzi o tempo spalania kcal to jest szybsze niż sobie założyłem co w zasadzie cieszy, jednak jak można było zauważyć dokładam od czasu do czasu dodatkowe treningi więc za sprawę tego zabiegu jest jak jest.

Dietę udaje się trzymać na razie w bardzo dobrych proporcjach czysto- śmieci. Przez dwa tygodnie trwania wyzwania nie zjadłem w zasadzie nic przetworzonego, codzienne posiłki przygotowuje sobie sam, ograniczyłem w bardzo dużym jak na mnie stopniu sztuczne substancje słodzące i niemal codziennie spożywam choć jeden produkt z hodowli ekologicznej. Co prawda im dalej w las tym będzie ciężej i na cheaty przyjdzie czas, jednak pomimo tego, że mi nie zaszkodzą i mógłbym okazjonalnie jakieś śmieciowe żarcie wrzucać do jadłospisu już teraz to na razie się z tym powstrzymuje bo nie ma takiego ciśnienia więc to zbędne. Psychikę trzeba będzie podbudowywać pewnie dopiero za jakieś 2-3 tygodnie.

Na śniadanie jajecznica i w zasadzie jeżeli spożywam już jakiś posiłek o tej porze dnia to są to właśnie jajka w takiej postaci. W przeciągu ostatnich dwóch tygodni w zasadzie chyba tylko ze 2-3 razy spożywałem typowe śniadanie, bo jak pisałem dzień zaczynam zwykle z kawą z masłem i olejem kokosowym. Wczoraj było kakao więc dzisiaj idąc tym tropem orzechy w surowej czekoladzie. Z orzechami (podobnie jak z nasionami ) jest mały problem ponieważ ze względu na inhibitory enzymów, które zabezpieczają je przed wczesnym kiełkowaniem, a które blokuje enzymy trawienne w naszym organizmie przyswajalność z nich substancji i związków mineralnych waha się na poziomie 40 %. Można temu zaradzić mocząc takie orzechy i nasiona do 8 godzin jednak jest to w pewnym stopniu utrudnienie i takie orzechy nie są potem "crunchy" co dla mnie jest podstawową wadą takiego zabiegu, dlatego nie spożywam za często jednak w surowej czekoladzie jako "przekąska" do czasu do czasu ujdzie. O fasoli nie ma co pisać, prawdopodobnie nie mogę spożywać strączków jednak raz na miesiąc sobie pozwalam gdy robię chili, za które dałbym się pociąć. Jeżeli będę miał więcej czasu to być może wrzucę potem przepis w ramach "chudej kuchni" bo jest naprawdę prima sort.

2. Rozdania i filmy

Analiza filmów sprawiła, że przejawiam oznaki geniuszu na stołach :coolface: . A tak bardziej serio to spowodowało to, że zacząłem myśleć i staram się jak mogę ograniczyć automatyzmy. W skrócie motywuje mnie to do lepszej gry więc + EV co mnie cieszy bo jak pisałem wcześniej nie uczyłem się pokera przez ostanie 2-3 lata chociaż moja gra wciąż pozostawia wiele do życzenia jednak w głównej mierze jest to wpływ czynników zewnętrznych (bezsenność, IBS, ZZA, ebola, kiła, syf i malaria :ayfkm: ), więc trzeba się z tym pogodzić i tyle.

Specjalnie dla tigerka liczba rozegranych do tej pory rąk od początku wyzwania w postaci wykresu bo on lubi wykresy, szczególnie moje bo zawsze dobrze wyglądają :profit: :ayfkm:. Zdaje sobie sprawę, że w przeciągu ostatnich dwóch tygodni narzekałem, że nie idzie etc ale to jest właśnie plus nie sprawdzania wyników a zawsze nasze subiektywne odczucia jak kilka razy przegramy duże pulę będą takie, że bustujemy rolla. Choć muszę powiedzieć, że kiedyś miałem miesiąc, gdzie na prawdę myślałem, że ugrałem pod 1000 $ , sprawdzam a tam ze 160 $ było :yaoming: choć najczęściej takie nie sprawdzania wyników po prostu miło zaskakuje jak mnie w tym miesiącu. Wynik bardzo dobry choć pewnie się nie utrzyma do końca wyzwania, a szkoda bo jakiś dłuższy up by trochę odpocząć od chudych miesięcy by się przydał.

3. Ogólnie

Nic się nie zmieniło od ostatniego update, bo od wczoraj do jutra mam przerwę i odpoczywam nadrabiając zaległe seriale, czytając jakieś tam książki (wow on czyta) i inne bzdury jak patrzenie się przez godzinę w punkt na ścianie na które nie mam czasu w ciągu tygodnia. Z utęsknieniem wyczekuje lepszej pogody by móc zająć się tym co kocham czyli streeballem. Prawdopodobnie dzisiaj zamówię sobie "akcesoria" takie jak piłka, buty, skarpety, rękaw, froty i być może koszulkę i tatuaż by być bardziej czarny. Myślę, również o treningu, który poprawi moją skoczność bo ssie po całości jednak na obecną chwile pomysł leży w powijakach bo nie mam ani czasu ani gdzie go wpleść bo mam w ramach Insanity trening prawie codziennie, który obciąża nogi.

Zdaje sobie sprawę, że od dwóch tygodni jestem straszną pizdą (żarcie bio, treningi, raz pomyślałem nawet o żonie.. kolegi ....

Spoiler

... no co dobrze gotuje

jak jakiś poukładany lamus, jednak przez jakiś czas to się nie zmieni mam nadzieje, jednak jeżeli komuś brakuje moich wpisów o tym jak rozpierdalam sobie życie, to w przeciągu kilku lat nazbierało się kilka (milionów) degen story, których nigdy nie wrzuciłem bo nie chciało mi się edytować i sobie gdzieś tam leżą na dysku, więc jak komuś takiej tematyki brakuje zawsze możecie na mnie liczyć i mogę upnąć za drobną opłatą :coolface: Póki co jesteśmy bio :|

Pamiętam, że jak byłem gnojkiem to ten film mi się podobał, tylko nie pamiętam z jakiego powodu tak czy inaczej soundtrack pamiętam do dzisiaj i prawdopodobnie nie zapomnę już nigdy, bo to była zła kobieta,która zabrała mi rosyjską gierkę z wilkiem, który łapie jajka :rage: :coolface: Do tej pory z tego powodu odwiedzam psychoanalityka.

Na razie Pany peace ... out.

Odpowiedz
Cytat
ultrac

bez degeństwa :pokerface:

mi pasi ta forma blogasa :milord:

i nawet wykresy so :happy:

Spoiler

ok, ja fanem wykresów akurat nie jestem :coolface: ale mogą być

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Dobra, jednak nawet odcinek serialu, który trwa 40 minut jest dla mnie za długi i nie mogę przy nim wysiedzieć, to musiałem czymś to zastąpić i trafiłem na coś co mnie śmieszy i przy tym pozostaje w bardzo zwięzłej formie.

Dobre zwiastuny, katuje od wczoraj.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Jako, że zaczyna się nowy miesiąc myślę, jakby tutaj podbić trochę aktywność by dojebać sobie jeszcze więcej wysiłku. Nie byłoby problemu z ogarnięciem dwóch treningów dziennie gdybym pomiędzy nimi wrzucił jakąś kilkugodzinną przerwę, jednak nie mam czasu na taki zabieg i jedyne w jaki sposób mogę je wykonywać to jeden po drugim co zważając na to, że same w sobie są ciężkie a ja się nie oszczędzam jest średnim pomysłem. Pracowałem kiedyś takim rytmem i jest to bardzo męczące, szczególnie jak chce się oba jechać z maksymalnym wysiłkiem na jaki nas danego dnia stać. Ciężki call, ale się jeszcze nad nim zastanowię. Gdyby pogoda była znośna to poszedłbym na boisko i problem by się sam rozwiązał a tak trzeba kombinować.

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Ty muzykalny, to aż Ci spamnę muzą z dzisiejszego mojego fejsika, bo się zajarałem kawałkiem, którego od n lat nie słyszałem :sfishg:

Snow Informer

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

1. Trening i dieta

Jak pisałem tak zrobiłem, Dzisiaj dołożyłem drugi trening i będę próbował tak pracować do końca miesiąca, by utrudnić sobie życie jeszcze bardziej. Drugi trening o ile będę miał siłę go wykonywać będzie wisiał bo jest z YT więc zobaczycie co tam pajacuje. Pierwszy ciężki zniszczony potem około 8 minut przerwy i nieco lżejszy jednak myślę, że ma to wiele sensu. Mógłbym próbować robić dwa bardzo ciężkie treningi jednak niemal na pewno kosztem techniki jak również drugiego raczej nie byłbym w stanie robić na 100 % przy takim założeniu . A tak drugi lżejszy trening (choć słowo lżejszy niech nikogo nie zmyli bo 85 % w strefie przemian beztlenowych to tak czy siak miazga) co pozwala mi wykonać go na 100 % bez uszczerbku na technice. Zobaczymy jak będzie to wyglądać w dniach kolejnych bo dzisiaj było nieco łatwiej z racji tego, że odpoczywałem dwa dni i spałem całe 6 godzin. Pewnie zmieni się to nieco w połowie i pod koniec tygodnia. Od początku wyzwania jest to dzień, w którym do tej pory spaliłem najwięcej kcal, tak więc obecnie rekord wynosi 1088. Śniadanie z rana być musiało, i raczej przy trybie dwóch treningów dziennie będę spożywał "stały" posiłek z rana. Jak widać wylądował tam chleb, chyba pierwszy raz w tym roku go jem, jednak to kozak z orzechami i żurawiną i czasami trudno sobie odmówić. Liść melisy niby na poprawę jakości snu jednak wyjebie to chyba do kosza bo nie zauważam żadnej różnicy. Za to drugi produkt jest dość ciekawy chociaż nie mogę go dostać w siebie w mieście. Makaron sojowy low carb/high protein. Nie widzę wielkiej różnicy w smaku do tego pszennego wiec dobry zamiennik, zresztą to tylko do kilku posiłków jak rosół, ragu, spaghetii etc.

Drugi trening:

Pomimo pierwszego, który jest wymagający ten nie jest tak intensywny jednak pulsometr sugeruje coś innego, pewnie dlatego, że zapierdalam dynamicznej od samego hero w tym video i nie robię tak jak on przerw w końcowych momentach obwodów :yaoming:. Być może po prostu dzisiaj miałem turbo powera, zobaczmy jak to będzie wyglądać po tygodniu czy tam dwóch.

2. Filmy i analiza rozdań

https://polska.pokerstrategy.com/video/8756/

Tiltujący kobe yard , a pozatym nic ciekawego się w tym filmie nie zobaczy. Ogólnie strara czasu.

https://polska.pokerstrategy.com/video/4155/

Kolejne video, które należy oglądać z przymrużeniem oka. Sam autor grając 3bet blefy na turnie, call na river etc uważa, że są to spazzy a potem cieszy japę, że jednak wygrał heh.

Nie będzie analizy filmów z HS z oczywistych względów, no chyba, że coś będzie naprawdę głupiego nawet jak na ten poziom dlatego wrzucę kilka swoich rozdań z analizą w tym miejscu tak jak chciał tigerek :coolface:. Gdyby były jakieś pytania albo źle rozegrane przeze mnie ręce dajcie znać. Niestety nie ma ciekawych spotów bo to mikro i ciężko coś wybrać. Tak czy inaczej ------>>>

Spoiler

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3

slebe (UTG): $12.30
nuvanahoo (CO): $17.02
chudyand1 (BTN): $24.01
ptenya97 (SB): $6.19
antoshkin201 (BB): $21.23

ptenya97 posts SB $0.10, antoshkin201 posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) chudyand1 has 7♦ A♣

fold, fold, chudyand1 raises to $0.50, ptenya97 raises to $0.75, fold, chudyand1 calls $0.25

Flop: ($1.75, 2 players) T♥ 7♠ 6♥
ptenya97 bets $0.25, chudyand1 calls $0.25

Turn: ($2.25, 2 players) K♣
ptenya97 bets $0.50, chudyand1 calls $0.50

River: ($3.25, 2 players) A♠
ptenya97 bets $0.50, chudyand1 raises to $1.00, ptenya97 raises to $1.50, chudyand1 calls $0.50

Spoiler

ptenya97 shows T♠ A♥ (Two Pair, Aces and Tens) (Pre 71%, Flop 92%, Turn 95%)
chudyand1 mucks 7♦ A♣ (Two Pair, Aces and Sevens) (Pre 29%, Flop 8%, Turn 5%)
ptenya97 wins $6.09

Myślę, że mam cienki value raise na river, choć z tym przeciwnikiem nie jestem do końca przekonany bo nie wiem czy zawsze obstawia AJ na turnie i co zrobi z takimi rękami jak KQ na river etc. Do 3beta pasować nie mogę choć wygląda to bardzo słabo bo ten typ gra 3bety w momencie, w którym nie ma na to equity więc i KT, i A6 jest możliwe może 67s a nawet coś tak słabego jak AQ

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 6 players

nuvanahoo (UTG): $11.03
DerWeltheld (MP): $3.79
chudyand1 (CO): $11.76
ptenya97 (BTN): $11.10
tatat-5 (SB): $8.95
kri$tino4ka (BB): $6.84

tatat-5 posts SB $0.10, kri$tino4ka posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) chudyand1 has T♦ 9♦

fold, fold, chudyand1 raises to $0.50, fold, fold, kri$tino4ka calls $0.25

Flop: ($1.10, 2 players) J♣ 3♦ A♠
kri$tino4ka checks, chudyand1 bets $0.25, kri$tino4ka calls $0.25

Turn: ($1.60, 2 players) K♦
kri$tino4ka checks, chudyand1 bets $0.50, kri$tino4ka raises to $1.00, chudyand1 calls $0.50

River: ($3.60, 2 players) K♣
kri$tino4ka bets $0.50, fold

Spoiler

kri$tino4ka wins $3.44

Imo c-bet na turnie jest w porządku mamy trochę equity 3x,44,55 style hands mają problem ze sprawdzaniem tego nawet jak koleś ma WTS 44 myślę, że jest w stanie namówić się na fold z takimi rękoma.

chudyand1 (SB): $12.76
makimaki (BB): $6.15
nuvanahoo (UTG): $8.40
slebe (CO): $14.23
joeydemajo (BTN): $2.86

chudyand1 posts SB $0.10, makimaki posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) chudyand1 has 8♣ K♣

fold, fold, joeydemajo calls $0.25, chudyand1 calls $0.15, makimaki checks

Flop: ($0.75, 3 players) T♥ 5♠ 5♥
chudyand1 checks, makimaki checks, joeydemajo bets $0.25, fold, fold

Spoiler

joeydemajo wins $0.72

Normalnie izolowałbym z tym ale mam semi-maniaka w rozdaniu i nie chce widzieć 3betów preflop. Z tego samego powodu nie gram beta na flopie i poddaje od razu. Nie wierze, w jego bet na flopie ale mam marginalne SD value a pula bardzo mała więc fold jest ok.

slebe (CO): $13.49
TERYTBG (BTN): $3.47
lucky80185 (SB): $7.05
chudyand1 (BB): $15.89
hsb09 (UTG): $8.93
emanouel583 (MP): $6.58

lucky80185 posts SB $0.10, chudyand1 posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) chudyand1 has 8♦ 6♦

fold, fold, slebe raises to $0.50, TERYTBG calls $0.50, lucky80185 raises to $0.75, chudyand1 calls $0.50, slebe raises to $1.00, TERYTBG calls $0.50, lucky80185 calls $0.25, chudyand1 calls $0.25

Flop: ($4.00, 4 players) 6♣ 2♠ 4♣
lucky80185 checks, chudyand1 checks, slebe bets $0.25, fold, lucky80185 calls $0.25, chudyand1 calls $0.25

Turn: ($4.75, 3 players) 2♥
lucky80185 bets $0.50, chudyand1 raises to $1.00, fold, lucky80185 calls $0.50

River: ($6.75, 2 players) K♦
lucky80185 checks, chudyand1 checks

Spoiler

lucky80185 shows J♦ K♣ (Two Pair, Kings and Twos) (Pre 61%, Flop 27%, Turn 14%)
chudyand1 mucks 8♦ 6♦ (Two Pair, Sixes and Twos) (Pre 39%, Flop 73%, Turn 86%)
lucky80185 wins $6.59

Myślę, że call PF jest ok., mamy 1 milion IO jak trafimy rękę stosunkowo łatwo gra się w mwP. Turn jest dość ciekawy jednak myślę, że typ za mną da mi kredyt na slow z setem z flopa. Dużo z nim grałem. Koleś, który gra lead to duży fisz więc może tam mieć dowolne dwie OC. Brakło imo vbeta na river jednak była czutka a czutka > matma :P

DavidD11 (SB): $39.91
chudyand1 (BB): $12.56
7superpoker (UTG): $0.99
kri$tino4ka (CO): $7.04
hsb09 (BTN): $16.86

DavidD11 posts SB $0.10, chudyand1 posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) chudyand1 has 6♥ Q♦

fold, fold, hsb09 raises to $0.50, fold, chudyand1 calls $0.25

Flop: ($1.10, 2 players) 4♦ 4♣ A♥
chudyand1 checks, hsb09 bets $0.25, chudyand1 calls $0.25

Turn: ($1.60, 2 players) 7♦
chudyand1 checks, hsb09 checks

River: ($1.60, 2 players) 2♣
chudyand1 checks, hsb09 checks

Spoiler

chudyand1 shows 6♥ Q♦ (One Pair, Fours) (Pre 52%, Flop 68%, Turn 83%)
hsb09 mucks T♥ J♥ (One Pair, Fours) (Pre 48%, Flop 32%, Turn 17%)
chudyand1 wins $1.53

Peel na flopie imo close, jednak wciąż mam malutkie SD value, z tego samego powodu nie zamieniam tego w blef na river choć można byłoby o tym pomyśleć, jednak celujemy tylko w lepsze damy i ewentualnie cześć Khi jednak myślę,, że ten konkrenty przeciwnik może sprawdzać nawet K3 więc lepszy będzie free SD.

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 3 players

chudyand1 (BTN): $15.87
makimaki (SB): $7.86
slebe (BB): $17.15

makimaki posts SB $0.10, slebe posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) chudyand1 has 2♣ 2♠

chudyand1 raises to $0.50, fold, slebe raises to $0.75, chudyand1 calls $0.25

Flop: ($1.60, 2 players) 7♣ 5♥ Q♦
slebe bets $0.25, chudyand1 calls $0.25

Turn: ($2.10, 2 players) 4♠
slebe bets $0.50, chudyand1 calls $0.50

River: ($3.10, 2 players) A♠
slebe checks, chudyand1 bets $0.50, slebe calls $0.50

Spoiler

chudyand1 shows 2♣ 2♠ (One Pair, Twos) (Pre 18%, Flop 8%, Turn 5%)
slebe shows K♦ K♣ (One Pair, Kings) (Pre 82%, Flop 92%, Turn 95%)
slebe wins $3.94

Do river imo standard, tam zamieniam to w blef bo nie wiedzę szansy na wygranie tego za często. Mój bet w tej sytuacji to niemal zawsze vbet i typ z WTS 36 może mieć problem sprawdzić coś takiego jak, nie wiem 66 ? 67s . Trafiłem na top jednak się nie spodziewałem bo one jest w stanie z tym zagrać vbet jednak jak widać gra czasami nierówno. Nie mam też tam za dużo rąk, które mógłbym blefować na jego check więc myślę, że zamiana tego w blef ma trochę sensu, choć to naciągane bo gramy mikro i nie potrzebuje tam mięć blefów w sumie. Trudno i darmo, myślę, że on to widzi, a że czasem za dużo do mnie wyrzuca to być może zacznie więcej sprawdzać i spłacać mnie jak będę miał rękę.

xxxl884 (BB): $22.47
1arti$t (UTG): $14.65
chudyand1 (CO): $13.59
kri$tino4ka (BTN): $15.51
gosta42 (SB): $2.72

gosta42 posts SB $0.10, xxxl884 posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) chudyand1 has A♥ 6♦

fold, chudyand1 raises to $0.50, fold, gosta42 calls $0.40, xxxl884 calls $0.25

Flop: ($1.50, 3 players) Q♣ A♣ 3♠
gosta42 checks, xxxl884 checks, chudyand1 bets $0.25, gosta42 raises to $0.50, fold, fold

Spoiler

gosta42 wins $1.91

Na flopie ch/r gra pasywny fisz, który gra tak w 2 % przypadków po sporej próbce. 3way imo jestem niemal dead dlatego tight fold i myślę nad następnym rozdaniem.

slimfast (CO): $16.81
MAPE1111 (BTN): $12.27
hsb09 (SB): $11.24
chudyand1 (BB): $10.00
free2ride337 (UTG): $6.89

hsb09 posts SB $0.10, chudyand1 posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) chudyand1 has 9♣ T♣

fold, fold, fold, hsb09 raises to $0.50, chudyand1 calls $0.25

Flop: ($1.00, 2 players) 6♥ 5♠ K♣
hsb09 bets $0.25, chudyand1 calls $0.25

Turn: ($1.50, 2 players) J♥
hsb09 bets $0.50, chudyand1 raises to $1.00, fold

Spoiler

chudyand1 wins $2.39

Imo standard.

3. Ogólnie

Peaceeeee oUT.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

No fakt , drugie 10k hands trochę słabo jak na Ciebie. :f_o:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Bo to korekta jest :yaoming: :ayfkm:

Zresztą, wiesz jak jest, na FL 50 nie da się już robić dobrego profitu :why:

Za dużo oglądałem HS więc pewnie szybko z tym zjadę bo odwijam co się tylko da w pasywnych, maniaków ...wszyscy prędzej czy później będę owned :coolface:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Sesja z rana to same slimfasty i coolery trips vs full :rage:

Obecnie po treningu dzisiaj z rana bo stoły ssą. Jest pewien problem, który myślałem, że wczoraj po części się rozwiązał. Otóż kupiłem sobie specjalnie buty plażowe, bo do tej pory jechałem boso a przy takich treningach nie jest to optymalne (odciski, obtarcia do krwi, i notoryczne schodzenie z palców obitych paznokci). Na boso bo mam tak życzliwego sąsiada, że dzwoni na policję, straż miejską jak zejdzie się szybszym tempem po klatce schodowej :ayfkm: a niestety mieszka pode mną. Na razie jest spokój bo jak kiedyś mi wjechali i straszyli mandatem to kazałem im zmierzyć poziom hałasu decybelomierzem a jak nie to niech piszą kwit do sądu i wtedy sąsiad mi te jego pomówienia udowodni. Chyba im się trochę głupio zrobiły by pisać o takie bzdury wniosek i poszli, chociaż oczywiście bez szczekania i straszenia z dupy paragrafami się nie obyło. Hitem był koleś, który jeszcze nie podszedł do mnie a stwierdził, że jestem pijany WTF ? Niestety z niektórymi trzeba rozmawiać w taki sposób , bo za nic nie mają kultury. Wchodzi ci z butami, nie przedstawi się i od razu jęczy nie znając nawet powodu, bo było zgłoszenie . Serio nie robię więcej hałasu niż na ulicy za oknem a jak już to może przy 2-3 ćwiczeniach (dlatego m.in na boso), które w sumie trwają ze 2 minuty. To jest tylko i wyłącznie ból dupy sąsiada. Ok rozumiem, że może mu przeszkadzać cokolwiek ale taki chujek jest w stanie dzwonić na straż "bo zupa była za słona" . Nie będzie ze mną tańczył w ten sposób. Dzisiaj mi puka w sufit, wiec pewnie za niedługo trzeba będzie znowu się pałować z baranami. Sportu ludzio dla zdrowia nie dajo uprawiać :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

1. Trening i dieta

Trochę rozkojarzony na treningu bo mi sąsiad pukał w sufit, zamiast przyjść do góry i wyjaśnić sprawę :ayfkm: Tak czy inaczej w dobrym tempie więc narzekał zbytnio nie będę. Feta i oliwki oczywiście do sałatki greckiej. Praktycznie codziennie w ramach jednego posiłku jem bardzo dużą miską warzyw właśnie w postaci sałatki. Z oliwkami jest mały problem i są to jedyne w miarę dobre w smaku i o takim składzie jakie udało mi się znaleźć (oliwa, woda, oliwki) cała reszta ma jakiś dodany syf przez co same oliwki smakują kiepsko. Zresztą rodzina w wakacje była w Grecji i prawda jest taka, że te oliwki, które można u nas dostać to zupełnie inny produkt niż świeże z krzaka. Na deser ciasto czereśniowe, co prawda kaloryczne bo to kruche ciasto ale mi nie zaszkodzi. Problemem może być gluten ale jak pisałem raz na jakiś czas sobie na to pozwalam.

Drugi trening:

Stosunkowo prosty wiec bez większej historii

2 Filmy i analiza rozdań

https://polska.pokerstrategy.com/video/1318/

Pierwsze video, w którym kobeyard nie tiltuje ale nie żył, by chyba gdyby nie grał 3bet semi na turn bez fe :yaoming:

Spoiler

Hero (BB): $10.00
UTG: $14.33
MP: $11.25
CO: $4.34
BTN: $10.84
SB: $27.55

SB posts SB $0.10, Hero posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has 3♦ A♥

fold, fold, fold, BTN calls $0.25, fold, Hero checks

Flop: ($0.60, 2 players) T♥ 3♣ 3♥
Hero checks, BTN checks

Turn: ($0.60, 2 players) Q♦
Hero bets $0.50, BTN calls $0.50

River: ($1.60, 2 players) 7♠
Hero bets $0.50, BTN calls $0.50

Spoiler

Hero shows 3♦ A♥ (Three of a Kind, Threes) (Pre 61%, Flop 99%, Turn 95%)
BTN mucks 5♦ Q♥ (Two Pair, Queens and Threes) (Pre 39%, Flop 1%, Turn 5%)
Hero wins $2.48

Raczej standard, być może raise preflop jest opcją ale z CS z taką ręką nie chce budować puli.

CO: $14.76
Hero (BTN): $10.26
SB: $10.00
BB: $10.10
UTG: $33.24

SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has Q♥ J♦

fold, CO calls $0.25, Hero raises to $0.50, SB raises to $0.75, fold, CO calls $0.50, Hero calls $0.25

Flop: ($2.50, 3 players) T♣ 2♦ 9♣
SB bets $0.25, CO raises to $0.50, Hero raises to $0.75, SB raises to $1.00, CO calls $0.50, Hero calls $0.25

Turn: ($5.50, 3 players) 3♦
SB checks, CO checks, Hero bets $0.50, SB calls $0.50, CO calls $0.50

River: ($7.00, 3 players) A♣
SB bets $0.50, CO calls $0.50, fold

Spoiler

SB shows Q♣ K♣ (Flush, Ace High) (Pre 74%, Flop 51%, Turn 31%)
CO mucks T♥ K♦ (One Pair, Tens) (Pre 26%, Flop 49%, Turn 69%)
SB wins $7.84

Sb to znany mi reg-tard na turnie po jego check jestem pewny, że ma draws. Co również wygląda na draws po tym jak czeka turn, bo to donking machine i zakładam, że Tx,9 x będzie leadował na turnie. Imo mam fe na SB jednak muszę betować dwa streety ponieważ on tak najczęściej będzie grał Ahi flush draws, KQ: c właśnie a często po moim check na turnie po prostu sprawdziłby mój ewentualny bet na river. Po tym jak betuje 2x będzie mu o wiele ciężej. River bez historii

BB: $7.12
UTG: $3.65
CO: $10.51
Hero (BTN): $10.00
SB: $9.75

Pre Flop: ($0.35) Hero has Q♠ Q♦

fold, fold, Hero raises to $0.50, SB raises to $0.75, BB raises to $1.00, Hero calls $0.50, SB calls $0.25

Flop: ($3.00, 3 players) 8♥ 6♣ 9♥
SB checks, BB bets $0.25, Hero raises to $0.50, SB calls $0.50, BB calls $0.25

Turn: ($4.50, 3 players) 3♠
SB checks, BB checks, Hero bets $0.50, SB raises to $1.00, BB calls $1.00, Hero calls $0.50

River: ($7.50, 3 players) A♣
SB bets $0.50, BB calls $0.50, fold

Spoiler

SB shows 9♣ 9♦ (Three of a Kind, Nines) (Pre 52%, Flop 74%, Turn 83%)
BB mucks A♥ K♥ (One Pair, Aces) (Pre 48%, Flop 26%, Turn 17%)
SB wins $8.34

Standard chyba,. Ch/r sb wygląda na slow, jednak mam jeszcze jakieś outy vs 2 pary i mimo wszystko nie mogę wykluczyć czegoś w stylu JT:h. Po tym jak on betuje river na tego asa mam pewność, że coś ma bo to bardzo słaby value beter. Nie sądzę aby często miał tak crap, który blefuje choć to możliwe.

BB: $10.00
UTG: $11.72
MP: $3.40
CO: $11.88
Hero (BTN): $11.72
SB: $13.62

Pre Flop: ($0.35) Hero has K♣ 8♥

fold, fold, fold, Hero raises to $0.50, fold, BB calls $0.25

Flop: ($1.10, 2 players) 9♦ J♦ 5♣
BB checks, Hero checks

Turn: ($1.10, 2 players) 7♥
BB bets $0.50, Hero calls $0.50

River: ($2.10, 2 players) K♠
BB bets $0.50, Hero raises to $1.00, fold

Spoiler

Hero wins $2.96

Co prawda check back nie jest najlepszy bo darmowa karta często pomaga mu bardziej niż mi jednak to jest typ, który bardzo dużo ch/r więc z marginalnym SD value chce jak najtaniej zobaczyć wyłożenie

BTN: $1.00
SB: $7.89
Hero (BB): $19.86
UTG: $9.04
MP: $12.00
CO: $4.50

SB posts SB $0.10, Hero posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has T♦ A♦

UTG calls $0.25, MP raises to $0.50, fold, BTN calls $0.50, SB calls $0.40, Hero raises to $0.75, UTG calls $0.50, MP calls $0.25, BTN calls $0.25, SB calls $0.25

Flop: ($3.75, 5 players) 8♥ 4♠ 6♦
SB bets $0.25, Hero calls $0.25, fold, MP calls $0.25, BTN calls $0.25 and is all-in

Turn: ($4.75, 4 players) A♠
SB bets $0.50, Hero raises to $1.00, fold, SB raises to $1.50, fold

River: ($6.75, 2 players) 8♦

Spoiler

SB shows 6♣ 6♥ (Full House, Sixes full of Eights) (Pre 84%, Flop 93%, Turn 81%)
BTN shows 3♠ 6♠ (Two Pair, Eights and Sixes) (Pre 16%, Flop 7%, Turn 19%)
SB wins $6.59

Imo raise/fold ma największe EV w tym spocie. Sb to nie jest typ gracza, który by spazował 3way z draws w tej sytuacji, chociaż to są ciężkie foldy bo być może 79:s gra w taki sposób, ale to jedna ręka w sumie.

3. Ogólnie

Pozdrawiam sąsiada :ayfkm: ---->

i .... was :yaoming: --->>

Populizm i lizanie forumowej dupy + milion :profit:

Tymczasem

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Miniony dzień sponsoruje kryzys, kryzys, kryzys...

Smród ciągnął się za mną od samego rana, zahaczył o stoły, ego krwawi.

'Nie ma zgody, jedni mówią przepijesz swój talent, drudzy kto nie pije ten sprzedaje "

Zrobię to co mi najlepiej w takim momencie wychodzi - shopping :yaoming:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Tak Ci nie wierze, znowu przytuliłeś ze 100BB. :f_drink:

Ja jakbym wrócił do FL , byłbym mocny jak nigdy mentalnie. :fuckyeah:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Nie pospałem co w perspektywie tego, że przede mną dwa treningi oraz kilka godzin grania sprawia, że trzeba motywować się od samego rana by nie mieć ochoty jeszcze przed południem z powodu focha potraktować kogoś po macoszemu.

Uwaga spojlery

Jeżeli, ktoś spróbuje przebić dzisiaj mój zakład na stoliku nie ma co liczyć na asertywną reakcje ---->

Dobrze, że mnie wychowano w przekonaniu, że jak jest problem to najlepiej spierdalać. Swoją drogą widać, że typ ma opanowaną sytuacje do perfekcji. Pozycja boczna ustalona - piątka z plusem :yaoming:

Idę zszargane nerwy bajkami ze starego Cartoon Network podbudować bo bzdury piszę, kryzys można oficjalnie uznać za zażegnany.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Napisane przez tigerek73

Ja jakbym wrócił do FL , byłbym mocny jak nigdy mentalnie. :fuckyeah:

Jedzie mi tu czołg ? :coolface:

Z góry sorki ale jeszcze tych bajek nie załadowało :yaoming:

Odpowiedz
Cytat
ultrac

akurat coś w tym może być, że mindset się tigerkowi poprawił.

spiny szybko uczą pokory i tego, że wszystko się może zdarzyć gdy fieldy pełne marz... fisz... graczy rekreacyjnych.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Napisane przez ultrac
akurat coś w tym może być, że mindset się tigerkowi poprawił.

spiny szybko uczą pokory i tego, że wszystko się może zdarzyć gdy fieldy pełne marz... fisz... graczy rekreacyjnych.

:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

1. Trening i dieta

Nie chciało mi się , jak mi dzisiaj się nie chciało... przez pół dnia szukałem wymówki aby opuścić dzisiejszy trening bo nie spałem, bo zmęczony, bo pogoda, bo lewica :ayfkm: . Brakowało zarówno motywacji jak i siły na aktywność, ale 'łapy się same nie zrobio , nie ?'. Marne samopoczucie więc dzisiaj na słodko. Czekolada kozak, jednak nie każdemu będzie smakować. Trzeba zaznaczyć, że 99 % produktów na rynku to mniejsze lub większe podróbki czekolady. Niemal każda z tanim zapychaczem jakim jest lecytyna sojowa. Wiadomo, skoro kakao jest zdrowe a prawdziwa czekolada to minimum 70 % kakao to również wartościowy produkt i nie ma co dobrej jakości tabliczki unikać.

Drugi trening

2. Rozdania i analiza

Dzisiaj bez rozdań i filmów pierwszy raz jestem na tyle zmęczony, że sobie daruje wysiłek umysłowy. Chociaż filmy jakieś wieczorem pewnie na sen ogarnę.

3. Ogólnie

Do później

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Będzie dzisiaj jakiś cheat ? :coolface:

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Pytasz się czy stwierdzasz? :coolface:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

1. Dieta i trening

Dzisiaj o niebo lepiej jeżeli chodzi o motywacje i power, więc treningi poszły gładko. Niby tłusty czwartek jednak na razie jem zdrowo, więc zupa krem z cukinii i widniejącym na zdjęciu mleczkiem kokosowym (skład to tylko woda i kokos bez dodatków. Szukałem chwilę, bo stosunkowo ciężko tylko w takim składzie to znaleźć). Mleczko kokosowe stosuje jako zamiennik śmietany jak nie mogę dostać dobrej jakości. Polecam to właśnie bo kupiłem kiedyś tańsze kilka razy i w smaku odczułem kolosalną różnicę bo zamianie na te z Rossmana.

Drugi trening

2. Filmy i analiza

Mały maraton filmowy, ale nie było pary wczoraj na granie.

Pierwszy ciekawszy film kobeyarda. Omówiony po części koncept check behind flop jak również ciekawa pogadanka za i przeciw graniu check behind river z top pair.

https://polska.pokerstrategy.com/video/20208/

Na treningach Byrona bywałem stosunkowo często. To ciekawe jak zmieniała się jego gra po treningach z kobeyardem a przecież to jest typ, który ma na swoim koncie książkę o FL. Pokazuje to tylko jak poker zmienia się na przestrzeni lat.

https://polska.pokerstrategy.com/video/12887/

https://polska.pokerstrategy.com/video/13086/

https://polska.pokerstrategy.com/video/13283/

https://polska.pokerstrategy.com/video/13436/

3. Ogólnie

Tłustego ... Peace

Odpowiedz
Cytat