Dobra mała głupawka z rana ale trzeba zacząć być poważnym bo za dwie godziny najcięższy trening w tygodniu. Spociłem się na samą myśl o nim

1. Trening i dieta
Trening po bardzo dobrej regeneracji zniszczony, zero przerw nieplanowanych pod koniec była jeszcze moc. Wszystko to efekt dobrego samopoczucia, chociaż poker mi je trochę skwasił przed samym treningiem i chyba dlatego tak gładko poszedł (po prostu wyżyłem się poza stolikami bez spazów). Zjadłem również śniadania z udziałem węgli bo jednak ten trening jest mocno intensywny, więc trzeba było coś ogarnąć by nie odcięło prądu w trakcie. Nie mam dzisiaj czasu gotować obiadu, bo mam tylko zamrożoną dziczyznę, a wczoraj jako, że jedyny dzień wolny w tygodniu to miałem wyjebane na wszystko i nie zrobiłem za dobrych zakupów. Tak czy inaczej serek wiejski jest całkiem ok, chociaż znowu nie jestem pewny do końca czy mi stan zdrowia pozwala spożywać nabiał, kiedyś zrezygnuje z niego na miesiąc i się okaże, jednak na redukcji i tak mam dość zmartwień jeżeli chodzi o produkty więc na dzień dzisiejszych nabiał szamam. Ten serek Piątnicy imo najlepszy dostępny na rynku, zresztą z tego co pamiętam oni są prekursorem tego produktu jeżeli chodzi o polski rynek. Oczywiście żaden light (chociaż ujdzie od biedy). Osobiście unikam wszystkiego co light i powtórzę się po raz kolejny nie bójmy się dobrej jakości tłustych produktów. Są zarówno zdrowe jak i lepsze w smaku. Ofc w ilosći 0.5 kg+ na te mniejsze nawet nie paczęęę
2. Filmy
https://polska.pokerstrategy.com/video/6880/
6:40 – Free SD raise raczej nie grane w dzisiejszych czasach bo rzadko wchodzi, zresztą osobiście nie wierze, że coś lepszego jesteśmy w stanie wyrzucić na turnie takim podbiciem
https://polska.pokerstrategy.com/video/18308/
Daruje sobie „analizę” filmów z high stakes na forum, ponieważ nie jestem na tyle kompetentny by to robić. Tą serię przeglądnę za dwa razy pewnie bo widać, że nawet po upływie dość sporego czasu od produkcji, ma potencjał. No i to są o wiele bardziej agresywne gry aniżeli można spotkać na mikro przez to ciężko adaptować tyle semiblefów w kolesi 24/20 , chociaż dzisiaj przeoczyłem właśnie dwie dobre duże pule, które prawdopodobnie wygrałbym bez SD ale się bałem odwinąć w cap lub 3bet range 3way. Ręka swędziała więc trzeba wierzyć przeczuciu bardziej. Powodem tego jest również kilku miesięczny nienajlepszy run no i moja gra też pozostawia wiele do życzenia.
Przekombinowany trochę ten blef jednak niech ktoś mi powie, że koleś nie repuje AJ w pierwszej kolejności I ze swoim 34 WTS nie zrzuci mi tego po mojej linii. Oczywiście na upie mi to wchodzi insta bo na 90 % to jest AJ a jak dostaje parę miesięcy w dupę to koleś akurat w tak głupi sposób gra JJ, QJ. Nie ma sprawiedliwości
PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3
Yanukovich.V (SB): $15.72
chudyand1 (BB): $14.23
Aleksswan13 (UTG): $10.53
negatywna (CO): $12.78
Pole2210 (BTN): $8.98
Yanukovich.V posts SB $0.10, chudyand1 posts BB $0.25
Pre Flop: ($0.35) chudyand1 has A♥ K♣
fold, negatywna raises to $0.50, fold, Yanukovich.V raises to $0.75, chudyand1 calls $0.50, negatywna calls $0.25
Flop: ($2.25, 3 players) 6♠ Q♥ 8♦
Yanukovich.V checks, chudyand1 checks, negatywna checks
Turn: ($2.25, 3 players) 3♠
Yanukovich.V bets $0.50, chudyand1 raises to $1.00, fold, Yanukovich.V calls $0.50
River: ($4.25, 2 players) J♣
Yanukovich.V bets $0.50, chudyand1 raises to $1.00, Yanukovich.V raises to $1.50, fold
3. Ogólnie

szyja... eot
Rozumiem, że to jakaś promocja na P* ? Nic mi na ten temat nie wiadomo bo od zawsze byłem nieogarnięty jeżeli chodzi o wszelakie promocje na starsach. Nigdy nie robiłem żadnego reolada, nie wpłacałem $ za bilety turniejowe ete przez co jestem pewnie z kilkaset $ w plecy. Doszło do tego, że jak się ogarnąłem, po roku, że na starsach jest bonus od pierwszej wpłaty 600 $, to pobiegłem na kolanach do supportu by mi ją umożliwili, ale nie dało rady i takim sposobem 600 $ poszło się kochać. Jak wspomniałem wcześniej nie korzystam przez cały miesiąc z kasjera wiec jeżeli coś trafiłem a nie wyświetlił mi się przy tym grający i świecący baner na stoliku to nawet nie wiem o tym.
No to miesięcznie odpada Ci minimum 50$. Wystarczy nacisnąć start , codziennie , reszta robi się sama . Później w historii możesz sprawdzić jak wygrywałeś bonus.
Spoiler
Z Tobą chyba gorzej niż ze mną:coolface:
Ogólnie dla kogoś jak Ty który gra cash na niskich stawkach to świetny dodatek do bankrolla. Traf 10k $ i czekam na przelew.
Jak tylko trafię masz swój % for sure.
A tymczasem :
PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3
JoJo_Sayang (BTN): $5.37
chudyand1 (SB): $12.09
Sergun223 (BB): $5.00
boarcastle (UTG): $15.90
Meelek (CO): $47.11
chudyand1 posts SB $0.10, Sergun223 posts BB $0.25
Pre Flop: ($0.35) chudyand1 has J♣ J♦
fold, Meelek raises to $0.50, JoJo_Sayang calls $0.50, chudyand1 raises to $0.75, fold, Meelek raises to $1.00, JoJo_Sayang calls $0.50, fold
Flop: ($3.00, 2 players) J♠ 3♥ 6♠
Meelek bets $0.25, fold
Spoiler
Meelek wins $2.86
Jebać pokera
Idę zająć się czymś co wymaga krzepy i czego uczyli mnie na studiach
Spoiler
Chodzi oczywiście o obciąganie guzików zwyrole, i tak miałem takie zajęcia na drugim roku, na których m.in się z tym męczyłem, tzn teoretycznie bo nie chodziłem za często choć niby były obowiązkowe

1.Trening i dieta

Dzisiaj trening siłowy w formie tabaty. Nie odpowiada mi on do końca o czym wspomniałem a mam go w rozpisce dwa razy w tygodniu i noszę się z zamiarem dołożenia do niego HIIT Cardio i tym samym wykonywać dwa treningi jednego dnia o ile będę czuł się z tym komfortowo. Myślę, że spróbuje takiej formy przy najbliższej okazji bodajże wypadnie w czwartek. O tłustych produktach wspominałem i o tym, że należy spożywać je możliwe jak najbardziej naturalne. Do dzikich łososi dostępu nie mam, bo nie mieszkam na Alasce. Nie wiem czy jest to efekt placebo jednak wyczuwam różnicę pomiędzy tym z konwencjonalnej hodowli a bio, choć ciężko to obiektywnie ocenić, bo dochodzą do tego czynniki takie, jak fakt, iż z reguły rzeczy w lepszym opakowaniu i droższe będą smakowały nam lepiej chociaż byłyby tej samej jakości i z niższej półki a po prostu różnie zapakowane. Tak działa nasza psychika. Na deser Panna Cotta truskawkowa, bo coś się od życia na redukcji należy od czasu do czasu. Zresztą jest to całkiem zdrowa opcją bo bez dodatków w postaci cukru etc. Tylko śmietana 30 % dobrej jakości.
2. Filmy
https://polska.pokerstrategy.com/video/18434/
https://polska.pokerstrategy.com/video/18579/
https://polska.pokerstrategy.com/video/18767/
Tips:
"Dobrze mieć OOP na turnie gotową rękę z flopa, z którą możemy zagrać raise/cap "
Jak pisałem nie będę negował zagrań z takich filmów bo to nie mój poziom. Nie znaczy to, że tego nie rozumiem, bo poker nie jest aż tak trudną grą jak mogłoby się wydawać. Analizuje tą serię bardzo wnikliwie i pewnie po jej skończeniu wrócę jeszcze nie raz. Zapomniałem już jak to jest grać dobrego pokera, a te produkcję mi o tym przypominają. Następne w planach są filmy Piotrka aka "Kolarz". Nagrywał on również wieki temu, więc analiza tych produkcji może być zabawna ponieważ dosyć często nie zgadzaliśmy się ze sobą Oczywiście obecnie gra na pewno o niebo lepiej i nie usiadł bym trzeźwy do stolika z nim jednak myślę, że o tych starych filmach można będzie coś powiedzieć, albo i nie
3.Rozdania:

Gram swoje, chociaż daleko do mojej A-game to staram się jak mogę. Obecnie muszę zmusić się do ograniczenia liczby stolików do 4 bo zdarzają się takie rozdania jak wyżej wisi. Taki misclick i efekt tiltu murowany, na szczęście w porę po prostu wyłączyłem bo rage mode on wisiał w powietrzu.
4. Ogólnie

Do jutra mordy ..

1. Trening i dieta
Dzisiaj brakowało trochę mocy, od połowy treningu gdy zacząłem wchodzić w strefę przemian beztlenowych było bardzo ciężko i musiałem walczyć ze sobą aby ów trening dokończyć. Tak czy inaczej średni puls w granicach 180 HRmax informuje o tym, że trening jest zrobiony "zbyt poprawnie". 90 % HRmax to miazga tbh, mimo wszystko stać mnie na więcej, dzisiaj nie miałem po prostu na to krzepy a i trening posiada kilka obwodów siłowych podczas, których tętno nieco spada. Jak zrobi się cieplej będę musiał na nowo określić moje tętno maksymalne empirycznie na stadionie bo po miesiącu intensywnych treningów na pewno zwiększyła się wytrzymałość i wydolność, a nie chcę korzystać z ogólnego wzoru bo może nieś ze sobą dość spory margines błędu . Zresztą to da się odczuć bo robiąc pierwszy trening już na rozgrzewce osiągałem próg przemian beztlenowych, obecnie dopiero gdzieś po 80 % treningu, no chyba, że jest szalenie intensywny wtedy szybciej, jednak Insanity max jest tak skonstruowany, że nie pozwala się rozpędzić do takiego wysokiego tętna zbyt często . Na obiad zupa ogórkowa na kościach wołowych (polecam bo tłuste). Z produktów zasługujących na uwagę maślanka, która mi osobiście najbardziej smakuje z mlecznych napoi fermentowanych i tylko tego producenta, dobry zamiennik dla mnie na przykład herbaty, której nie lubię pić bez słodzenia i wtedy muszę wrzucać słodzik a tak kubek maślanki ogarnę i mam spokój (zresztą dla mnie herbata niewskazana, przynajmniej mocna). Ze względu na "żywe" kultury bakterii taki produkt również ma dobry wpływ na florę bakteryjną jelit więc prawdopodobnie dla mnie wskazana.
2.Filmy i analiza rozdań
https://polska.pokerstrategy.com/video/18878/
Ttip:
"OR z UTG i 3bet za nim na BB gramy 55+ jeżeli UTG jest tight 66-77+ "
https://polska.pokerstrategy.com/video/19059/
Tip:
" Gdy zakresy są węższe zamieniaj czasami swój bottom SD value w blef"
Jako, że nie śmiem analizować gry graczy o niebo lepszych ode mnie, a będę analizował dla siebie grę z wyższych stawek to postaram się wrzucić w tym miejscu kilka swoich rozdań (o ile się zdarzą jakieś ciekawe, albo słabo rozegrane ) i napisze co tam się głupiego urodziło w mojej głowie, tak by nie wyglądało na to, że nic nie analizuje, może ktoś skorzysta. Może jeszcze jakaś osoba gra fixa w tym dziale i będzie miała odmienne zdanie a ja nie będę miał poczucia, że się opierdalam.
3. Ogólnie

Szyja . ..

1. Trening i dieta
Jak wspominałem wcześniej dołożyłem dzisiaj drugi trening, który robiłem po jakiejś minucie odpoczynku po pierwszym. Z tego powodu dzisiaj pozwoliłem sobie na większą ilość węglowodanów bo i wysiłek większy niż zazwyczaj. Obiad to taki semi-cheat bym powiedział, bo nie spożywam glutenu ze względów zdrowotnych jednak tych 3-4 posiłków w miesiącu z udziałem tej proteiny sobie nie odmawiam, jutro pewnie też wjedzie coś z białej mąki bo jak pogoda się utrzyma to idę na kosza a tam spale opór kcal i nie będę miał czasu na gotowanie w związku z tym, że treningi zabiorą sporo czasu. Jeżeli chodzi o produkty to dzisiaj cheddar z groty heh. Jedyną wadą tego sera jest to, że produkują go z mleka pasteryzowanego jednak nie jest podane jaki to proces pasteryzacji. Reszta składu w porządku. Jeżeli chodzi o sery etc to zawsze staram się wybierać te z oznaczeniem ChNP lub ChOG jednak w moim przypadku tyczy się to większości produktów. W smaku jak ktoś lubi słone sery kozak tak więc mogę polecić.
2. Filmy
Miałem nie wypowiadać się na temat gier HS ale w tym video nie zgadzam się z kilkoma pomysłami i nie ważne czy argumentuje je Ivey czy mikro player. Jak ktoś ma podobne zdanie do autora produkcji i jest w stanie to obronić to śmiało, z tym że nie uważam, aby jego punkt widzenia miał sens nawet na wysokich stawkach fixa ale może o czymś nie wiem, więc będę szczęśliwy jak ktoś wyprowadzi mnie z błędy. Podchodzę od matematycznej strony bo nie znam przeciwników i game flow na HS.
https://polska.pokerstrategy.com/video/19185/
Spoiler
9:50 - Po akcji preflop z TT zostaje nam tylko calldown (uwzględniając matematyczny aspekt gry) więc przebicie na turnie, o którym krótka mowa w filmie nie będzie za dobre. Z JJ jest to bardzo close.
VS cap for value:
polska.pokerstrategy.com
Stół: 9s3h4c2d
Equity Wygrana Podział
MP2 58.25% 57.35% 0.90% { 99+, AQs, AQo+ }
CO 41.75% 40.86% 0.90% { ThTs }
Jesteśmy sporym dogiem
polska.pokerstrategy.com
Stół: 9s3h4c
Equity Wygrana Podział
MP2 49.10% 48.21% 0.90% { 99+, AQs, AQo+ }
CO 50.90% 50.00% 0.90% { JhJs }
VS cap value+spekulacyjne
polska.pokerstrategy.com
Stół: 9s3h4c
Equity Wygrana Podział
MP2 51.43% 50.70% 0.73% { 99+, AQs, KQs, JTs, 98s, 76s, AQo+ }
CO 48.57% 47.85% 0.73% { ThTs }
Nawet po wrzuceniu rąk spekulacyjnych nie mamy za dobrego equity. Jeżeli można coś zaznaczyć to przeciwko wygrywającym graczom na mikro,low stakes cap vs 3bet w tej sytuacji nie powinniśmy wrzucać do 4! rangu rąk spekulacyjnych bo jest to palenia siana, a jeżeli już chcemy to robić to poszerzać zakres o ręce typu 98s, T9s,76s które będą rzadziej zdominowane jak na przykład ATs.
14:03- Mowa jest o tym, że AA to dobra ręką do 3! na turnie, otóż jeżeli typ nie maskuje range preflop 3bet jest mocno close :
polska.pokerstrategy.com
Stół: Kh2hQc7d
Equity Wygrana Podział
MP2 37.76% 37.76% 0.00% { 77, KTs+, JhTh, AKo, KJo+ }
CO 62.24% 62.24% 0.00% { AsAc }
Właściwie nie mamy na to equity.
vs koncept no cap preflop
polska.pokerstrategy.com
Stół: Kh2hQc7d
Equity Wygrana Podział
MP2 46.73% 45.48% 1.25% { QQ+, 77, KTs+, JhTh, AKo, KJo+ }
CO 53.27% 52.02% 1.25% { AsAc }
Jak widać popłniamy spory błąd. Co prawda autor nie zakłada tego, jednak sam gra w podobny sposób więc warto o tym wspomniać, bo 3! to często palenie siana na turnie z AA w takiej sytuacji mamy niemal flipa i to zakładając, że przeciwnik odwinie ręce typu KT,KJ co nie jest takie oczywiste.
19:20
Nie bardzo rozumiem ten 3bet, ponieważ autor w pierwszej kolejności zaznacza, że można zastanowić się nawet nad fold a chwilę wcześniej, że będzie tą rękę rozgrywał ostrożnie, więc w tym kontekście 3bet nie jest za dobry. Oczywiście można to sobie wytłumaczyć, jednak gramy vs range a nie poszczególne ręce, a hero podejmuje decyzje właśnie o tą drugą zmieną bdyby to była dynamkię pomiędzy BU,SB i BB 3bet ujdzie, jednak cap preflop o ile nie gra się z maniakiem vs UTG i HJ to raczej absolutny top i nie ma powodu myśleć, że jest inaczej. Dla mnie osobiscie to spory misplay i ciężko mi sobie wyobrazić dobrą argumentacje przy takiej dynamice. Trzeba również zaznaczyć, że UTG izoluje typa, który gra cap i przeciwko naszemu również silnemu zakresowi.Jasne, że może to być semi z flush draws jednak z UTG takich rąk nie jest za dużo, sytuacja, że po 3 ! zobaczymy cap jest również prawdopodobna więc serio ten 3bet nie jest nawet close.
polska.pokerstrategy.com
Stół: Qd7s2d
Equity Wygrana Podział
MP2 28.05% 27.59% 0.45% { 55+, A5s+, K9s+, Q9s+, J9s+, T9s, 98s, A9o+, KTo+, QJo, JTo }
MP3 25.69% 25.04% 0.65% { ThTs }
CO 46.26% 45.36% 0.91% { 99+, AQs+, AKo }
zakres, z którym UTG będzie najczęsciej izolował
polska.pokerstrategy.com
Stół: Qd7s2d
Equity Wygrana Podział
MP2 40.50% 39.95% 0.55% { 77+, AQs, A7s, KQs, QJs, AdKd, AdJd, KdJd, AdTd, KdTd, QdTd, JdTd, Ad9d, Kd9d, Qd9d, Jd9d, Td9d, Ad8d, 9d8d, Ad6d, Ad5d, AQo, KTo+, QJo, JTo }
MP3 18.71% 18.24% 0.47% { ThTs }
CO 40.79% 40.12% 0.66% { 99+, AQs+, AKo }
Imo spazz
3.Rozdania

Zwolniłem trochę jeżeli chodzi o liczbę rozegranych rąk dziennie bo skupiam się w większości na analizie gry własnej jak i tej z filmów i nie zostaje za wiele czasu. Taki stan utrzyma się pewnie do końca miesiąca.
4. Ogólnie

Tymczasem
Przed chwilą zagrałem co prawda krótka ale jedną z lepszych sesji w tym miesiącu, bodajże jeden mały błąd overall , jednak uwzględniając cały range to pewnie i to było dobrze zagrane. <Happy>. Nie gram dzisiaj i zostawiam farta na weekend bo się przyda

1. Trening i dieta

Dzisiaj dwa treningi, a raczej dobra rozgrzewka (kosz) i trening z programu (ciężki). Słaba pogoda na kosza zimno i wietrznie, nie mama dobrych butów bo to nie sezon i muszę kupić sobie nową piłkę. tak czy inaczej ponad 40 minut wymęczyłem. Jakieś 5 minut po tym, robiłem trening z Insanity i w sumie jak zwykle do połowy całkiem ok potem zaczynają się problemy z łapaniem oddechu, koncentracją i motywacją. Nie mniej ofc skończony. W tym miesiącu jeżeli chodzi o ilość spalonych kcal dzisiejszy dzień rekordowy.
Jeżeli chodzi o jedzenie to, jak pisałem kolejny semi-cheat, jednak makaron robię sam więc jest nieco zdrowiej. Passata bardzo często gości w mojej kuchni bo sporo żarcia z nią przyrządzam. # likopen jest to jeden z niewielu związków, który poddany im dłuższej obróbce cieplnej tym zdrowszy. Występuje w pomidorach :ayfkm:. Zmęczony dzisiaj jestem więc skończę w tym miejscu bo zaraz zacznę pisać bzdury.
2. Filmy
https://polska.pokerstrategy.com/video/19386/
Tip:
"" wąskie zakresy na poszczególnych ulicach i wybalansowanie ch/c ch/f i ch/r ma mniej znaczenia aniżeli w sytuacji z szerszymi zakresami"
https://polska.pokerstrategy.com/video/17244/
2:30 - K8o - myślę, że readless można to poddać na flopie, mamy marginanle SD value jednak pula jest mała, a sam peel grany bez planu na turn. Jedyne karty na które możemy kontynuować to K i 8 z tym, że taka 8 nie zawsze będzie czystym outem. Warto wspomnieć, że taki lead to również bardzo często Ahi więc przy dużym rake bez planu na 90 % turnów fold na flopie wydaje się rozsądny na tym limicie.
4:30 - J5o - bet flop, ch/f turn jeżeli się nie poprawimy.
5:00 - K8o - marginalny iso rasie, jednak myślę, żę wciąż ok, tym lepszym im tight jest BB. Jeżeli BB bardzo dużo sprawdza ręką nie gra za dobrze 3way i możńa myśleć o spasowaniu. Jeżeli mam szanse na HU to z fiszem i słabym SD value nawet OPP biorę tego spota, fisz wciąż popełni masę błędów. Jednak można to również spokojnie odpuścić bo sama akcje wydaje się być high variance.
6:00 - Notatka, że typ gra coldcall lub jest posterm jest zbędna bo do niczego nam się nie przyda tbh, najłatwiej po prostu oznaczyć go jako fisza i darować sobie przeglądanie potem zbędnych info, bo zajmuje to dodatkowo uwagę a taka notka nic nie wnosi poza to właśnie, że koleś jest fiszem. Ewentualne pisanie zakresu z czym ktos coś CC też nie ma większego sensu bo będą to na tyle randomowe ręce lub takie, których i tak się spodziewamy, że zanim chcielibyśmy ustalić zakres takiego kolesia dawno już będzie busted.
11:04 - Coldcall na BB z AJo, wyrzucamy zbyt dużo equity pasując takie ręce. Tam się gra cały grywalny zakres a AJ na pewno do niego należy.
12:06- Iso raise z T8s gram nawet bez info o blindach. Ręka jak najbardziej grywalne w multiway potach.
13: 55 - freeplay z BB jak maniak czeka gram blef bet 3way
22:11 - KQ - 4 way niski flop cbet pozbawiony sensu, za silna ręką na blef bet, za słaba na value. Tym bardziej, mając maniaka, który może grać głupie ch/r.
27:28 - K5o z Bu steal mimo wszystko bo koleś na SB wydaje się być tight.
34:07 - KTo z UTG easy open
3. Ogólnie

Pece out.
Siema,
Kropuję, bo widzę, że dobre cele i Ci to idzie. Widzę, że spora wiedza o żywieniu jest. Skąd ją czerpiesz i w jakich sklepach robisz takie fancy zakupy?
Cześć.
Obecnie praktycznie każdy market posiada dział ze zdrową żywnością, jest stricte kilka sklepów z takimi produktami u mnie na wiosce, nawet Rossmann ma dość bogatą ofertę takich rzeczy jak na drogerię więc o nie raczej nie trudno. Zawsze można też zamówić na Allegro, czy z jakichś online delikatesów. W sezonie natomiast szukam na targu co lepszych składników. Imo ceny bio żywności w Polsce wciąż są zbyt wygórowane i średnio opłaca się taka zabawa tym bardziej, że gra może być niewarta świeczki bo, że bio nie oznacza z marszu , że od razu jest lepsze czy zdrowsze od żywności konwencjonalnej, choć w domyślę takie być powinno. Ja przykładam dużo uwagi do tego co spożywam bo mam poważne problemy z układem trawiennym więc siłą rzeczy muszę wiedzieć co się do danego produktu pakuje, w jaki sposób się go wytwarza i przy użyciu jakich technologii. Chyba jestem w tym temacie trochę crazy ale raczej w dobrym tego słowa znaczeniu.
Wiedza o żywieniu czerpie głównie z książek o tej tematyce ale również biologi, chemii, bromatologii, technologi żywności ,medycyny, konferencji żywieniowych, medycznych baz danych i wielu innych. Czytam i weryfikuje wszystko co wpadnie mi w ręce bo nawet w książkach popularnonaukowych można znaleźć sporo przekłamań, nieścisłości i nieaktualnych rad, a co dopiero w necie. Grunt to podchodzić do tematu racjonalnie i z logiką i nie brać niczego do siebie bezkrytycznie.

1. Dieta i trening
Spoiler

Spokojny dzień. Trening regeneracyjny. Gdyby była pogada porzucałbym coś a tak trudno i darmo. Udało mi się kupić ekologiczne kakao. Co prawda odtłuszczone bo nie jestem w stanie w okolicy dostać innego, a nie bardzo mi się opłaca zamawiać jeden produkt online. Tak czy inaczej ujdzie. Co tu dużo pisać o nim ."Pokarm bogów" zalicza się z tego co pamiętam do superfoods więc zdrowe i odżywcze. Na deser ponownie Panna Cotta jednak tym razem czekoladowa z dodatkiem mięty.
2. Rozdania

Kończę grę w tym miesiącu. Jest profit więc narzekał zbytnio nie będę chociaż gram słabo czyli dzień jak co dzień.
3. Ogólnie

Peace