.
Tygrys jak znajdziesz mi CS'a z dodatnim winrate na przestrzeni 100k rąk to kupię Ci butelkę dobrego whiski (ale bez przestady).
Ostatnio grałem i zacząłem zaglądać w ich wygrane. Mam kilku graczy którzy mają +100$ , żaden z graczy PS nie ma tyle grając na moich stolikach. NIe wiem jak im to wychodzi w ich 100k.
Napisane przez tigerek73
Ostatnio grałem i zacząłem zaglądać w ich wygrane. Mam kilku graczy którzy mają +100$ , żaden z graczy PS nie ma tyle grając na moich stolikach. NIe wiem jak im to wychodzi w ich 100k.![]()
Klasyczny przerost wiedzy nad możliwościami.
Krysia jesteś raczej inteligentny, także powinieneś zrozumieć że ja człek po zawodowce nie zawsze umiem dobrać słowa do tego co chcę przekazać. Wybacz mi moją tępotę. Cóż mogę powiedzieć, PRZEPRASZAM za to że musisz mnie czytać.
Wracasz chudy do mnie na 0.25/0.5$? Wiem, że schodzenie na stawki niżej sprawia nam problemy "nam = pokerzystom", stąd moje pytanie.
IMO 100$ na 0.25/0.5$ powinno wystarczyć. Ja właśnie z takim bankrollem tam zacząłem ostatnio.
Będzie dobrze. Good Luck
Hej,
ostatnio rozmawiałem z Robertem odnośnie odżywiania i tego tematu, że mięso jest tak faszerowane, że to powód dla którego rezygnujesz. Chciałem coś skrobnąć z własnej wiedzy, ale Robert jest po prostu bardziej rzetelnym źródłem.
Po pierwsze: nie jest mi z 100% pewnością dać informację, tak można wykluczyć mięso/nie nie można.
Ale podał parę konkretnych informacji.
Przy dużym wysiłku fizycznym, czyli sportowcy etc, nie rezygnują z mięsa czerwonego, ze względu na to, że zawiera najwięcej białka budulcowego. Najszybciej i najlepiej tak dostarczysz białko, potrzebne organizmowi.
Co do przechodzenia na wegaństwo/wegetariaństwo. Wtedy fasola, gorczyca, soja. Tylko zwrócił mi uwagę na dwie rzeczy. Primo, można nie być się w stanie dostarczyć odpowiedniej ilości białki przez te produkty, po drugie dla organizmu może być to nie najbardziej odpowiednie źródło (to podając konkluzję).
Podawał też mi przykład tenisisty, który ma bardzo dobre wyniki. Przed tymi wynikami był mocno słaby, a po przejściu na dietę wegetariańska/wege szedł jak burza. Ale to wynikało z tego, że był uczulony na gluten, i pozbywając się źródeł glutenu z diety, zaczął lepiej się czuć-> mógł więcej i ciężej trenować -> przełożyło się na wyniki. Może masz uczulenie na jakieś pokarmy?
Robert też mi zwrócił uwagę, że odpowiednio teraz roślinność też jest modyfikowana i faszerowana chemią. I to nie tylko mięso. Organizm potrafi się dostosować i pewnie pod wpływem tego całego pokarmu w jakimś stopniu się mutuje, żebyśmy mogli dalej funkcjonować na dobrych obrotach z tym zmodyfikowanym pokarmem.
Ogólnie bazując na tym co ja tam się obracam w tym środowisku sportowym. Nie rezygnowałbym z dobrego jakościowo mięsa wołowego, oraz ryb. Jeśli z ryb rezygnujesz, to zastąp to odpowiednią dawką rodzynek/migdałów/+inne orzechy (włoskie/pistacje/laskowe) + trochę oleju rzepakowego do potraw/smaż na nim.
dywagacja:
Jakoś gdzieś przelazły przezemnie informację, że to, że mamy różne mięśnie , są różne aminokwasy, i żeby to dostarczyć, trzeba jeść i dostarczać białko z mocno zróżnicowanego zakresu. Ale jakoś też nie mogę powiedzieć, że to prawidłowe rozumowanie.
Sam zastanawiam się nad ominięciem 0,5. Rolla niby mam na 1/2 850BB, ale to za mało. Muszę jeszcze coś powygrywać na SNG.
House of cards, polecam, teraz na dniach wchodzi drugi sezon, bardzo dobry serial.
Misfits, specyficzny brytyjski serial który albo się kocha albo nienawidzi, radze nie sugerować się opisem tylko obejrzeć pare pierwszych odcinków.
Shameless wersja US, patologia pełną gębą z dużą dawką humoru
Entourage, komedia bardzo pozytywnie łądująca akumulatory, daje dobrą motywacje do lepszej gry w pokera
Z nowszych rzeczy Rectify zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie z tym, że trzeba lubić taki klimat.
Jeszcze Rome, Supernatural, Californication, Dexter, wyżej wspomniany Suits, Homeland, polski Pitbull i Glina, Sherlock, Skins, troche tego widziałem
Polecam