Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Witanko

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
342 Wyświetlenia
kpboro

Witam wszystkich.
Od niedawna zaczełem swoją przygodę z pokerem postanowiłem przyswoić sobie trochę wiedzy i zarejstrowałem się na Waszym forum.
Myśle, że czas spędzony tutaj nie będzie czasem straconym, a zdobyte doswiadczenie sprawi, że stane się w przyszłości kimś w rodzaju zawodowego pokerzysty ;)
Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia przy stołach.

3 odpowiedzi

Cześć kpboro,

fajnie, że do nas dołączyłeś. Pragnę Cię zapewnić, że będziesz miał okazję sporo się nauczyć oraz wymienić się doświadczeniami z innymi graczami.

Najważniejsze, żebyś nie stracił zapału do nauki oraz gry, gdy pojawią się pierwsze porażki i Twój bankroll zacznie powoli topnieć. To są najcięższe chwile w życiu pokerzysty, gdyż pomimo wysiłków nic się nie udaje. Na szczęście okresy te przechodzą i czas włożony w naukę procentuje wzrostem kapitału na koncie.

Jaka odmiana najbardziej Cię interesuje?

Jeżeli będziesz miał pytania, to pisz, a my postaramy się znaleźć rozwiązanie Twojego problemu.

Pozdrawiam,
dohpaZ

kpboro Autor wątku
kpboro

Na początku grałem wszystko, ale teraz (około 2 - 3 tygodnie) zostałem tylko przy Texas Holdem NL. Myśle, że najlepiej jeśli na początku wyspecjalizuje się w jednej odmianie, bo jeśli uczy się człowiek wszystkiego naraz to tak jakby się niczego nie uczył.

Pierwszą swoją wpłatę zrobilem na paradise poker i jak to zwykle jest u nowych - przegrałem (100 zł) na stołach cash. Mówi się trudno, nauka nie idzie w las. Teraz omijam narazie stoly cashowe i gram turnije z buy in około 0,50 - 3,00 eu. Jak narazie idzie nie najgorzej i tego się trzymam, zbieram doświadczenie, uczę się i aby do przodu ;)

Masz rację, najlepiej opanować jedną odmianę i osiągać w niej dobre wyniki, a dopiero później starać się opanować inne odmiany.
Jeżeli teraz napierasz na turnieje SnG, to polecam obejrzenie filmów naszego trenera tmfinger. Są to dokładnie te stawki, które grasz, więc mam nadzieję, że wskazówki z filmu pomogą Ci w grze.

Możesz również wziąć udział w treningach prowadzonych przez malarz1990. Jeżeli czegoś nie wiesz, to zawsze może zapytać o to na treningu. Nasz trener z chęcią odpowie na Twoje pytania.

Pozdrawiam i życzę sukcesów,
dohpaZ