Witam wszystkich...
Miałem spora przerwę od gry spowodowana ciągłymi porażkami. W związku z tym zająłem się szkołą (pozdrawiam wszystkich matrosów z Akademii Morskich :sdrink) oraz pracą. Niedawno wróciłem z kontraktu (pływam na statkach), mam trochę więcej wolnego i zamierzam zacząć zupełnie wszystko od nowa bo czuje, ze moja wiedza na chwilę obecną jeśli chodzi o pokera jest równa niemal zeru. Wszystko pewnie poszlo do przodu, strategie, zagrania itd. Interesuję mnie głównie turnieje. SNG oraz MTT. Chociaż w SNG grałem dużo i niezbyt mi szło. Ale i tak mam wciąz wielki apetyt Aby coś w tej odmianie osiągnąć. Chciałbym się zapytać co polecacie. Od czego zacząć traktując siebie jako zupełnie nowego gracza wymazując wcześniejszą historię? Z góry dziękuję za jakiekolwiek wskazówki
Cześć rutexx,
Fajnie, że postanowiłeś się z nami przywitać i napisać kilka słów o sobie.
Niestety porażki w MTT to norma. Wariancja jest ogromna, więc trzeba być przygotowanym na ogromne swingi. Nie mniej jednak - wszystko można zaakceptować.
Co polecamy na początek?
Ze względu na wspomniane już swingi - ogromną rolę odgrywa Mindset. W dziale Wideo jest wiele świetnych produkcji naszych trenerów. Ja polecę Ci coś na start:
-> Mindset - Złote zasady mindsetowe
oraz:
-> Mindset - Podstawowe błędy mindsetowe
Jeśli zaś chodzi o poprawianie umiejętności, to świetna seria dla graczy MTT:
TimotheeS - Sweating the spammer - część 1
TimotheeS - Sweating the spammer - część 2
TimotheeS - Sweating the spammer - część 3
TimotheeS - Sweating the spammer - część 4
TimotheeS - Sweating the spammer - część 5
TimotheeS - Sweating the spammer - część 6
TimotheeS - Sweating the spammer - część 7
No i nie zapominaj o treningach, bo w nich jest bardzo dużo value...
P.S: Powiedz, które gry SnG Cię interesują to polecę Ci coś ciekawego na start!
Pozdrawiam.