Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Witam wszystkich

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
344 Wyświetlenia
bolekndm
PokerStrategist

Witam całą społeczność PS

Mam na imię Michał i na PS zarejestrowałem się już dosyć dawno temu, jednak z różnych przyczyn (nie widziałem, że trzeba zweryfikować konto , a potem wyleciało mi to z głowy :P) kapitał startowy odebrałem dopiero jakieś 3 miesiące temu. O sobie moge napisać jeszcze, że jestem z Warszawy i studiuję Inżynierię Środowiska na Polibudzie.

Jeśli chodzi o pokera to mój pierwszy kontakt z nim po za jakimiś grami ze znajomymi miał miejsce dosyć dawno. Ponieważ regularnie obstawiałem mecze a platforma na której grałem oferowała również pokera to postanowiłem spróbować. Ponieważ bukmacherka szła mi wtedy naprawdę nieźle, postanowiłem się zabawić w pokera. Jak to zwykle bywa na początku szło nieźle, tzn. nieźle farciłem bo o pokerze nie miałem zielonego pojęcia ale potem co oczywiste zacząłem szybko tracić kasę i stwierdziłem, że to nie dla mnie. Dopiero jakiś czas temu znajomy polecił mi waszą stronkę (zarejestrowałem się już wcześniej przez jakąś reklamę ale wystąpiłę wsześniej wymienione problemy :P) no i od jakiś 3-miesięcy zacząłem grać w trochę bardziej na poważnie tzn. przeczytałem artykuły i obejrzałem kilka filmów. Od tego czasu idzie mi nie najgorzej i jak na razie udało mi się przebrnąć NL2 i dojść do NL5. Ponieważ mam teraz dużo więcej wolnego czasu postanowiłem także w większym stopniu poświęcić go na naukę/grę w pokera. Trochę żałuję, że dopiero teraz zaczynam pisać na forum bo przelądając je teraz zauważyłem, że mógłbym ulepszyć swoją grę już wcześniej ale niestety trochę brak czasu a trochę nieśmiajośc :P spowodowały, że pojawiam się tutaj dopiero teraz

Pozdrawiam

1 odpowiedź
Thorek
Oldschool Grinder

Witaj Michał.

Cieszę się, że zdecydowałeś się dołączyć do naszego serwisu. To naprawdę świetne miejsce, które pozwala nauczyć się grać w pokera, a także rozwijać umiejętności u bardziej doświadczonych graczy.

Jeśli chodzi o odmianę NL BSS to przede wszystkim polecam artykuły szkoleniowe, do których zapewne już dotarłeś. Warto też obejrzeć filmy szkoleniowe z tej odmiany:

rusher88: No limit full ring – teoria microlimits
rusher88: No limit 10$ full ring
TheNaturat: No limit 10$ full ring

Jednak co najważniejsze tak naprawdę przynajmniej w mojej opinii jest wrzucanie rozdań do oceny przez naszych sędziów w specjalnym dziale na naszym forum. Jest to świetne miejsce, żeby wyłapać szybko swoje leaki, ponieważ jak wiadomo najszybciej uczymy się na własnych błędach. Dlatego mam nadzieję, że będziesz tam częstym gościem. Gwarantuję ci, że na pewno ci to nie zaszkodzi, a tylko może pomóc.

Pamiętaj, że bardzo ważną cechą pokerzysty jest cierpliwość. Nie jesteś w stanie od razu w pierwszym miesiącu gry wygrywać wielkich pieniędzy. Wszystko przychodzi z czasem. Po prostu trzeba uczyć się i zdobywać doświadczenie, a wyniki przychodzą same.

Ze swojej strony życzę Ci powodzenia przy pokerowych stolikach. Mam nadzieję, że przetrwasz ten najtrudniejszy początkowy okres i będziesz stałym gościem na naszym forum :).

Pozdrawiam.