Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Witam serdecznie

7 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
461 Wyświetlenia

Witam,
nazywam się Mateusz, mam 21 lat i studiuję Elektrotechnikę na Politechnice Śląskiej. Po godzinach grywam w warcaby, koszykówkę , trochę programuję w C++. Przygodę z pokerem zacząłem za namową kolegi. Wybrałem platformę party poker gdzie walczę na stołach FL z mikrostawkami. Różnie to bywa, ale niestety ostatnio mam tendencję spadkową. Generalnie to niedługo będę miał srebny status, a mój bankroll dalej oscyluje pomiędzy 40-50 $, co nie jest za ciekawym wynikiem.

Łapię się na tym że wchodzę z kartami typu Q7o, czasem sprawdzam ze średnią parą. Wkurzają sytuacje kiedy na riverze spada karta która daje fulla przeciwnikowi, ale to są realia FL.

Chciałbym spytać czy jest możliwa naprawdę dochodowa gra FL? Czy komuś się to udało? Ostatnio czytam o strategii BS i zastanawiam się nad przesiadką na NL. SSS odpada z założeń, gdyż przede wszystkim chciałbym się nauczyć prawdziwego grania w pokera, a nie czekania na AA żeby wejść AI.

Pozdrawiam.

6 odpowiedzi

Siemanko. Zacznij grac BSS nl2.

Napisane przez Bezet26
Wkurzają sytuacje kiedy na riverze spada karta która daje fulla przeciwnikowi, ale to są realia FL.

To nie realia FL, tak jest wszedzie. I nie tylko Ciebie to wkurza :D

Mooris

Witaj na PokerStrategy.com :)

To prawda - takie rzeczy dzieją się wszędzie, choć ja bym skłaniał się w kierunku NL.

Pozdrawiam

Urbi23

Witamy wśród nas.

Ja również proponuję NL. Gra FL jest oczywiście również dochodowa, ale to NL ma większą przyszłość.

Powodzenia przy stolikach :)

Cześć !:)

witaj wśród najlepszy pokerzystów :f_biggrin:

salyk

Witam również i ja :)