Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Witam serdecznie!

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
309 Wyświetlenia

Cześć wszystim!
Chociaż swoje konto założyłem bodajże z 2 lata temu tak naprawde dopiero teraz zainteresowałem sie pokerem. Podjąłem decyzje po paru straconych kapitałach,gdzie bardziej gre traktowałem jako rozrywke, że chce zacząć się kształcić i efektywnie rozwijać. Myśle że, w zyciu kilka tysięcy rozdań rozegrałem wiec jakąs milionową część procenta wiedzy posiadam ;)
Na dobry początek obejrzałem 2 filmiki Muckinfelli z seri crashing microstakes oraz 1 POWOLI I DO PRZODU hahaUnaab'a. Rozjaśniły mi jak na początku powinno sie grać. Chociaż w przeciągu dwóch dni zagrałem z 2500 rąk i z 6$ zrobiłem jednej sesji 18$, to aktualnie powrociłem do pierwotnego kapitału.. ;) Nie załamuje się i licze na to że cierpliwosc, chęć rozwoju i oczywiscie pokerstrategy pomoże mi przeskoczyć limit za limitem.
Chętniej gram na stołach SH, ponieważ lubie szybszą dynamike gry.
Jeśli są jeszcze jakies popularne serie dla graczy na Microstakes będe wdzięczny za podesłanie!
Serdecznie pozdrawiam! ;)

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi

Czołem bujakajamajka!

Cieszymy się, że postanowiłeś poświęcić na pokera trochę więcej czasu. Razem z PokerStrategy edukacja jest naprawdę przyjemna i efektywna (testowałem na sobie ;)).
Również gram od niedawna SH (wcześniej grałem stoliki Fullring) i filmiki, które dobrałeś są idealne dla początkujących graczy. Polecam Ci przeanalizować dokładnie każdy z nich i zrobić notatki - nauczysz się z nich bardzo dużo.

Mając na uwadze swój kapitał i sposób zarządzania nim, polecam ten artykuł (dla strategii Big Stack):
Jak zarządzać kapitałem?

Do tego warto przyjrzeć się lekcjom z promocji, która niedawno miała miejsce na PokerStrategy. Spróbuj przerobić te lekcje chronologicznie (wybierz z listy tematów te z SH w nawiasie):
Szkoła Kadetów

W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości - mów śmiało. Chętnie odpowiemy na wszystko.

Pozdrawiam i powodzenia przy stołach! _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Cześc Vestelth
Właśnie lece po zeszyt do sklepu i zanim usiąde kolejny raz do stołu dokładnie przeanalizuje filmiki. Myślalem, że po obejrzeniu ich wszystko ładnie zostaje w głowie ale po przeanalizowaniu rozdań, na których traciłem pieniądze pozostało się tylko dobrze uśmiać :)
Dzięki za podesłanie artykułów! Mam tylko jedno pytanie, jaki status trzeba posiadać żeby mieć dostęp do szkoły kadetów?

Odpowiedz
Cytat

Cześć bujakajamajka,

w imieniu administracji witam Cię serdecznie a naszym forum :)

Jeśli chodzi o "Szkołę kadetów", to pod poniższym linkiem znajdziesz wszystkie lekcje:

-> Szkoła Kadetów - aktualizacje

Możesz je sobie przerobić, na pewno sporo Ci dadzą, gdyż poza zadaniami znajdziesz w tam również materiały pomocnicze dotyczące danego zadania.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
kleko91

Również witam Cie bujakajamajka na forum.

Gdy zobaczyłem Twój nick to od razu skojarzyłeś mi się z tą piosenką:

:nh

Powodzenia przy stołach :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Siema!
Bardzo dobrze Ci sie skojarzyło, chociaż ten utwór jest prowodyrem ;)

Odpowiedz
Cytat
kleko91

Masz rację, niemniej jednak ja znałem tylką tą wersje OSTRa :)

:fdrink

Odpowiedz
Cytat