Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Witam! ;)

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
319 Wyświetlenia
Celestiss

W pokera gram z przerwami, jakies...6 lat?
Zaczelo sie od jakiegos obejrzanego EPT i jakos poszlo...

Ostatnio mnie znowu wzielo mocno, tyle, ze do tej pory gralam bardziej intuicyjnie, teraz postanowilam sie doksztalcic i podszkolic technicznie...

I tak, im wiecej sobie czytam, tym bardziej zdaje sobie sprawe z tego jak niewiele wiem. ;)

Gram glownie turnieje (z jakimis mniejszymi sukcesami na niskich stawkach), ostatnio przekonuje sie do gry stolikowej.

Kiedys namietnie na FTP, obecnie bardziej na PokerStars i Poker 770.

Jakies wskazowki na "poczatek"? ;)

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
ImaginaryJ

witam, przede wszystkim skup się na nauce oraz staraj się grać dużo i nie pomijać analizy swojej gry. Powodzenia, ślę zaproszenie;)

Odpowiedz
Cytat
venatici

Cześć Celestiss,

Miło mi powitać Cie na forum PokerStrategy.com! A czym poza pokerowo się zajmujesz? Masz jakieś hobby? My jesteśmy i do tańca i do różańca, więc każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie, nawet nie związanego z pokerem! _thumbsup:

Jako, że grasz turnieje to podrzucę Ci kilka materiałów szkoleniowych, które polecam Ci przeczytać!
-> Pigułka MTT
-> MTT - czyli turnieje wielostolikowe
-> Jak grać we freerollach?
-> Jak grać turnieje wielostołowe?
-> Zarządzanie kapitałem w MTT Bardzo ważny temat!

Piszesz, że ostatnio przekonujesz się do gry stolikowej! Bardzo fajnie, wielu graczy turniejowych zaczynało od gry stolikowej! Wystarczy spojrzeć na naszego użytkownika Tegesa, który całkiem niedawno wygrał $250.000 w turnieju! Zrobiłem mu trochę reklamę to jeszcze dam link do podcastu z nim!
Quarter Million Nicky - Teges na łączach!

Co do gry stolikowej to podrzucę Ci jeszcze kilka artykułów na start!
Obecnie duża część graczy gra strategią Big Stack, oto artykuły z nią związane:
-> Co to jest strategia Big Stack?
-> Jak grasz przed flopem?
-> Jak grasz po flopie?

Alternatywą jest strategia Middle Stack, również podrzucę kilka artykułów!
-> MSS - wprowadzenie
-> MSS - gra przed flopem
-> MSS - gra po flopie

Również zapraszam Cie do sekcji wideo oraz do działów analizy rozdań na naszym forum! Jeżeli masz jakieś problemy z rozdaniem to warto je wrzucić do analizy naszym trenerom, którzy podpowiedzą, w jaki sposób najlepiej byłoby je rozegrać!

Pozdrawiam i życzę sukcesów!

Odpowiedz
Cytat
Celestiss Autor wątku
Celestiss

Ciezkie musi byc zycie Moderatora, ale jestem pod wrazeniem... W roznych miejscach internetu bylam, ale na starcie tak fachowych wskazowek nie dostalam.

Wlasnie sie zabieram za artykuly dot. MTT. I juz widze, ze wlasnie tego mi brakowalo.O tyle, o ile czesc mechaniki gry, zachowan sama zauwazylam (coz, ciezko, po latach byc az takim ignorantem) to jest cala masa informacji, ktore sa dla mnie nowe, huh.

I jesli kiedykolwiek myslalam, ze pojmuje zargon stosowany w pokerze, to wlasnie przy 'płasko limpuj asy' - zwatpilam. :O

A hobby? Sporo ich mam, poza pokerem i to calkowicie niezwiazanych ze soba. :]

Odpowiedz
Cytat