Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Witam

6 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
303 Wyświetlenia
DarekFCB

Witam wszystkim, zarejestrowałem się niedawno na pokerstrategy, grywa, w praktycznie wszystkie odmiany Texas Holdem , jestem świeżym graczem że tak to ujmę i dopiero uczę się gry . Wygrałem już kilka razy na Poker Bet365 Twistera i jeśli chodzi o bilans zważywszy na to że zaczynam to nie narzekam . Na PokerStars w turnieju EPT Grand Final Freeroll Sat 250 dodanych biletów z zarejestrowanych graczy do turnieju ( 23tys lekko ponad ) zająłem 903 miejsce mam nadzieję że to dobry wynik jak na początek :) Pozdrawiam wszystkich i życzę dobrych kart ! :)

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi

Cześć DarekFCB,

miło mi powitać na forum kolejnego nowego użytkownika. Skakanie po odmianach na samym początku jest dobre. Dzięki temu będziesz mógł wybierać tę odpowiednią która sprawi Ci najwięcej przyjemności.

Sukcesy takie jak Twoje zwłaszcza na początku to rzadka rzecz, a lokata którą zająłeś również jest dość wysoka jak na ilość graczy i Twoje doświadczenie. Ucząc się razem z nami jestem pewien że z czasem będziesz osiągał jeszcze więcej w pokerze.

Gdybyś miał do nas pytania i sugestie to śmiało pisz. Będę tu zaglądał.

Pozdrawiam i również powodzenia na stołach!

Odpowiedz
Cytat
DarekFCB Autor wątku
DarekFCB

Niestety moim największym problem jest sprawdzanie graczy ... nie wiem czemu ale czasami muszę sprawdzić kogoś i jak to zwykle bywa jestem przegranym , po prostu nie dopuszczam myśli że ktoś ma lepszą kartę . Staram się to zmienić bo jest to strasznie frustrujące na początku gdy traci się pieniądze na takich prostych błędach ale utwierdzam się w przekonaniu że uczę się na swoich błędach . Muszę wpłacić depozyt i podejść do gdy z chłodną głową a najważniejsze że muszę się nauczyć pasować w odpowiednim momencie bo czasami robię to za późno

Odpowiedz
Cytat

Hey,

w sytuacji gdy grasz niskie stawki to samemu staraj się być agresorem i wyciągać swoimi zagraniami żetony od przeciwników. Tam zarabia się najlepiej na przejęciu incjatywy. Jeśli masz silną rękę, to po prostu betuj. Granie calli do showdown nie zbuduje Ci winrate'u, a wręcz odwrotnie. Zawsze oceniaj na bieżąco siłę swojej ręki, zależnie od tego i umiejętności przeciwnika wyciągniesz od niego przez 2 lub 3 rundy część jego stacka. Zauważ że tam ludzie właśnie mają tendencję do częstych sprawdzeń z marginalnymi rękoma. Wykorzystaj to i graj agresywnie silne ręce (nie obawiaj się przy tym, że nie zostaniesz sprawdzony).

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
DarekFCB Autor wątku
DarekFCB

Właśnie często grywam agresywnie niestety nie mam szczęścia i zazwyczaj ktoś ze mną wygrywa kartą po turnie :/ Nie jest to fajne no ale cóż muszę liczyć na to że kiedyś los się odwróci i to ja będę miał szczęście :)

Odpowiedz
Cytat
DarekFCB Autor wątku
DarekFCB

I znów zabrakło właściwie czasu w turnieju EPT Grand Final Freeroll Sat 250 ale 515 miejsce było więc nie jest źle a startowało około 23tys graczy , mógłbym nawet screena wrzucić ale nie wiem jak xD Ogólnie mogłem wygrać bilecik ale tak jak już mówiłem nie miałem czasu bo obiecałem rodzicom że ich przywiozę do domu i wyszło jak wyszło ... musiałem jechać ;/ A tak to dzisiaj może powalczyłbym o pierwszą płatną 10-siąteczke :( .

Odpowiedz
Cytat