Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Witam

7 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
320 Wyświetlenia

Witajcie Pokerzystki i Pokerzyści
w prawdzie rejestracji na PokerStrategy dokonałem dawno ale byłem mądrzejszy od kury i myślałem, że umiem grać. na różnych poker roomach róznie szło.
Zamierzam od nowa zgłębić strategy.com, bo pewnego razu udało mi się na 888poker , b.szybko 1k $ zarobić czytając basic strategię. Niestety mój problem to notorycznie złe zarządzanie bankrolem przez co TILT to mój drugi nick :-)
Tyle o mnie. Mam nadzieję, że poznam wielu z Was i będziemy się spotykać LIVE na EPT,APC Aussie itp itd.
Obecnie
a) próbuję zrozumieć na 888poker dlaczego moje KK przegrywa z AK a w następnych tourach AK przegrywa z KK
b) buduję bankroll na titan poker na 0.01/0.02 keszówkach by wrócić w kwietniu z "czymś" na PS

Powodzenia Wszystkim i niech AA będzie z WAMI!

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi

Cześć marzocco,

na wstępie dzięki za życzenia bo już dzisiaj mi ktoś AA połamał :P. Fajnie że postanowiłeś w końcu wprowadzić nowe koncepty do swojej gry. Jeszcze fajniej że razem z nami. Jak się przyłożysz to szybko przebijesz się z tego NL2 na wyższe stawki, czego tym razem ja życzę Tobie. Może blog okazałby się dla Ciebie pomocnym w rozwoju?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

no nie planuję się spieszyć. Real trochę narzuca obowiązków.

Blog?! hmm całkiem dobra myśl tylko nie wiem jak miałoby to wyglądać
JA obecnie najpierw zacznę od powtórki podstaw pokerowych żeby swobodnie się poruszać i opanować swój TILT na NL2.
Obecnie przeglądam forum, na którym jest bogactwo wiedzy ale zarazem tematów bardziej z Archiwum X dla mnie.

Dodatkowo propozycję mam dla Was, jako pokerstrategy team.
Można zamieszczać ten link ZROZUM A ZACZNIESZ WYGRYWAĆ nowo zarejestrowanym? No klz03 zrobił rewelacyjną robotę.....
Na dziś tyle, sesja się skończyła na +2$ :D :D:D:D:D:D.

niech EV+ będzie z Wami (AA źle się czyta)

Odpowiedz
Cytat

Heja,

blog może się przydać, możesz odnotowywać postępy, wklejać ręce, dostawać komentarze i pomoc od innych graczy itp itd. Mogę wymieniać korzyści godzinami :).
-> Blogi

Jeśli podobał Ci się natomiast filmik klz03, to polecam również nagrane treningi mindsetowe Lechrumskiego:
-> Lechrumski - seria mindsetowa

Przez większość roku 2013 oglądałem/słuchałem po kolei wielu z nich i dużo się nauczyłem.

Powodzenia w następnych sesjach :) _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Vestelth
dzięki za starania za info. ja się poddaję, kolejny rok kolejny tilt . nie mogę pojąć jak gościom dochodzi do openended przy moich top parach, secie a odwrotnie mój draw przegrywa. nie zrozumiem tego i tyle -srownswing nie downswing

Po prostu pewne osoby nie mogą grać w pokera i tyle.

Powodzenia wszystkim, ja sobie dalej będę po europie podróżował i widział auta z polskimi rejestracjami przed Casinem w Monte carli , barcelonie, Cannes (apropos krupierzy w Cannes jak zobaczą że polak i jeszcze ogrywa francuza to nie podają wygranych żetonów, tylko k...a musisz przez cały stół ręce wyciągać)

tyle, trzymajcie się szlachta, ten sport jest dla inteligentnych farciarzy nie dla takiego fisha jak ja

Odpowiedz
Cytat

Hej,

wg. mnie każdy sport (w tym wypadku też można potraktować pokera jak sport) ma to do siebie że potrzeba wytrwałości, akceptacji zasad i warunków na jakich się on opiera, mrówczej pracy i konsekwencji.
Bez tego w pokerze nie da się zajść daleko. Ja np. zbierałem baty cały tydzień i w końcu dzięki temu że uparcie starałem się dobrze grać - udało się ruszyć z miejsca. Jeden z naszych trenerów miał downswing przez cały 2012 rok i co? Nawet to go nie zatrzymało i dalej gra w pokera, jest jeszcze lepszy.

W pokerze w przeciwieństwie do sportu możesz dostawać baty od wariancji mimo, że robisz coś dobrze.

Dlatego nie poddawaj się, jeżeli czujesz że poker może być czymś więcej niż tylko lekkim hobby :).

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

OK ,
dzięki za dobre słowo. oczywiście nie poddam się. Obecnie zaczynam więcej czytać/słcuhać. Treningi dopiero jak w kwietni self-exclusion minie i będę bawił się swoim hobby.

pzdr
marzocco

Odpowiedz
Cytat