Witam serdecznie,
Mam na imię Piotr, ale możecie mówić do mnie Kaszpir
Online gram od kilkunastu miesięcy, ale...no właśnie, jest pewne "ale". Na samym początku wydawało mi się, że wystarczy poznać zasady gry w Pokera. Odrobinę poczytałem i od razu wskoczyłem na głęboką wodę. Straciłem trochę kasy (żeby nie powiedzieć, że dużo) i po jakimś czasie powiedziałem sobie, ze to nie dla mnie, że to bez sensu wydawać swoje pieniądze, które i tak idą w błoto. Odpuściłem.
Wróciłem po kilku tygodniach bo to cholernie wciągająca dziedzina życia
i postanowiłem zacząć od początku, od tego co powinienem zrobić od razu kiedy zacząłem grać czyli od nauki. Małymi kroczkami zgłębiać tajniki pokera i małymi kroczkami piąć się do góry. I tu właśnie pojawia się to "ale". Ale jak i od czego zacząć tą naukę? Jak przebić się przez to skomplikowane słownictwo? Co zacząć czytać od razu, a co zostawić sobie na później? Uczyć się samemu czy raczej oddać się w ręce fachowca? Domyślam się, a wręcz jestem przekonany, że jest tu wielu świetnych graczy, a jeszcze więcej chętnych do pomocy osób, które przynajmniej powiedzą jaki powinien być mój pierwszy krok w tym trudnym, ale jakże ekscytującym świecie pokera :).
Pozdrawiam z uśmiechem i czekam na ewentualne wskazówki.
Kaszpir