Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Witam

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
405 Wyświetlenia
adwersarz

Witam
Nazywam się Piotrek, właśnie dostałem kapitał startowy i zaczynam grac SSS.
Pozdrawiam Wszystkich!

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi

Cześć Piotrek,

miło Ciebie powitać na forum.

Gratuluję otrzymania kapitału startowego i życzę wielu sukcesów przy stolikach.

Piszesz, że masz zamiar grać SSS, co pewnie w tej chwili nie jest zbytnio popularne na naszym forum, gdyż jeśli już ktoś zdecydował się na grę no-limit, to wybierał BSS. Co Cię skłoniło do wyboru tej strategii?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
shovi

Siema!

Ja nie będę pytał dlaczego wybrałeś SSS, tylko od razu zaproponuję, żebyś uczył się normalnie BSS. Dlaczego?

:club: Short-stackiem nie pograsz już na wielu roomach (a na pewno nie na tych największych)
:club: nie jest w ogóle to strategia rozwojowa (musisz tylko na pałę nauczyć się kiedy i z czym wchodzisz allin.
:club: głównie opiera się na zagraniach na granicy opłacalności (strategia skupiona na grze "pod rake-back).

Dlatego jeśli w ogóle masz zamiar zostać pokerzystą (czy to profesjonalnym, czy pół-pro w celach zarobku "na impreże"), to od razu zacznij uczyć się strategii, którą możesz ciągle rozwijać, której możesz używać na każdym poker roomie i która opiera się na Twoich umiejętnościach a nie na grze 50/50 + rakeback.

Odpowiedz
Cytat
polacybiedacy

Dobra rada wyzej, a ja w ogole to ja bym chlopakowi polecal od razu SNG albo MTT (czyli gre turniejowa a nie cashowa) ale to juz sam musi chciec :D

Pozatym pamietaj co babcia mówila : W KARTACH DIABEL SIEDZI

Odpowiedz
Cytat