Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Witam :)

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
264 Wyświetlenia
wujekedek
PokerStrategist

Witam serdecznie wszystkich :)

Jak można się domyślić po nicku mam na imię Michał :D

W pokera gram od miesiąca, a od jakiegoś tygodnia za pieniążki na Pokerstars

Gram przede wszystkim turnieje 9os NLH za 1.5$
I tu pytanie - czy sa to odpowiednie turnieje dla zupełnie początkującego?
Czy łatwiej i mniej ryzykowniej jest grac na FL czy NLH50/50

Jakieś generalne zalecenia w tym temacie?

Gwoli ścisłości to w turniejach idzie mi umiarkowanie dobrze (zagrałem 31, wygrałem 5, mój ROI waha sie w granicach 20 na plusie)

Dziękuje z góry za wszelkie sugestie

3 odpowiedzi

Cześć (już miałem napisać wujek) Michał :),

cieszę się, że do nas trafiłeś i od razu się przedstawiłeś na forum. Szkoda tylko, że nas nie znalazłeś wcześniej, gdyż nie musiałbyś inwestować własnych pieniędzy, lecz grać za kapitał startowy otrzymany od nas.

Odpowiedź na Twoje pytanie nie jest jednoznaczna, gdyż każdej odmiany gry można się nauczyć. Wszystko zależy od tego, co sprawia Ci największą przyjemność. Turnieje SnG na stawkach, gdzie grasz, nie charakteryzują się wysokim poziomem i jeżeli tylko będziesz trzymał się założeń strategii i nie szarżował niepotrzebnie, to spokojnie nauczysz się gry i na pewno wygrasz trochę kasy.

Poczytaj sobie nasze artykuły na temat strategii w turniejach: Artykuły SnG.

Bardzo pomocna w nauce gry będzie seria nagrana przez naszego trenera tmfinger pt.
- SnG dla początkujących.
Zapoznaj się z nią, a jeżeli będziesz miał jeszcze pytania, pisz śmiało na forum.

Pozdrawiam,
dohpaZ

wujekedek Autor wątku
wujekedek
PokerStrategist

Szkoda tylko, że nas nie znalazłeś wcześniej, gdyż nie musiałbyś inwestować własnych pieniędzy, lecz grać za kapitał startowy otrzymany od nas.

Pozdrawiam,
dohpaZ

Nic straconego :D
Właśnie odbyłem rozmowę telefoniczną z bardzo mila Panią z PokerStrategy i moje nowo założone konto na FullTiltPoker zasilone zostalo o 50 doców :)

Na razie skoncentruję sie na grach NL5 - udało mi sie do tej pory (tak na szybko) rozegrac 3 gry i jestem do przodu o 1.54$ :f_smile:

Dzieki za wspaniale materiały treningowe i do zobaczenia na forum dla początkujących :D

Witaj Michale,

Gratuluję zdobycia darmowej 50! Pora brać się za grę i naukę. Do zobaczenia na forum.

Pozdrawiam.