Witam jestem nowym uzytkownikiem pokerstars wlasnie szukalem takiej gry co trzeba w niej myslec zeby wygrac (umiejetnosci)
tak gram w ta gre czy naprawde w niej sa wazne umiejetnosci czy tez szczescie ? jak ktos moze napisac w skali procentowej
ktos chce pograc prosze pisac na gg 954838
Jo!
Wyobraz sobie sytuacje, ze masz 40% na wygrana i 60% na przegrana.
Wygrales to rozdanie. Czy szczescie odegralo tutaj role? Mozesz o sobie powiedziec, ze miales farta w tym rozdaniu ? Mozesz! Powinines byc na minusie ale jestes na plusie.
Ale popatrz co sie dzieje jezeli rozegrasz 20 takich samych rozdan: Powiedzmy, ze wygrales 9 i przegrales 11. Wg. Statystyki nadal jestes szczesciarzem, o to jedno rozdanie, ale pomimo tego jestes na minus.
Wiec nawet majac szczescie, popelniajac blad grajac to rozdanie i tak wychodzimy na minus.
Mozna zauwazyc, ze wraz ze wzrostem ilosci rozegranych rozdan, czynnik szczescia maleje. Bo nawet jezeli wygrasz 3 razy pod rzad rozdanie w ktorym miales tylko 20% na wygrana, to w dlugim okresie czasu(duzej ilosci rozdan) wartosc ta bedzie oscylowala w granicy 20%.
Ja w miesiacu rozgrywam okolo 35,000 rozdan. Dlatego Przy takiej probie czynnik szczescia ma juz niewielkie znaczenie.
A konkretnie jezeli chcesz wzor to: Wraz ze wzrostem liczby rozegranych rozdan Szczescie dazy do wartosci 0% a umiejetnosci do 100%.
Mam nadzieje, ze nie zamotalem zabardzo
Pozdrawiam.
Witaj Paul1989!
Zapraszam do nauki gry w pokera z PokerSrategy. Serwis ten oferuje masę artykułów szkoleniowych, filmów, treningów na żywo, z których powinieneś korzystać, jeśli nie chcesz od razu przegrać podarowanego Ci kapitału, a jedynie pomnożyć go wielokrotnie
Mam też nadzieję, że będziemy częściej widywać się na forum. Gorąco zapraszam o aktywnego udzielania się tutaj.
Serdecznie pozdrawiam
Qsy
Witaj
Pamiętaj o ogólnych strategiach i o bankrollu, to bardzo ważne...
Pozdrawiam