Witam wszystkich graczy PS
Mam na imie Piotrek, (20 lat, studiuje elektronike w Wawie) gram w Pokera jakies 1,5 roku zupelnie amatorsko live z przyjaciolmi, a od 4 miesiecy zaczalem cos ciac na necie , pierw Play Money, szybko potem real, i niestety nie mialem tego szczescia co wiekszosc z was.......
NIKT MI NIE POWIEDZIAL O PS !!!
...wiec pierwsza wplata byla real, troche up , troche down, popelnilem KOLEJNY blad , w poszukiwaniu FREEROLLi zaczalem sie rejestrowac na kolejnych pokerroomach , co widze jest najpowazniejsza strata, poniewaz takie "startowe" pieszczoty dostaje sie jak sie pierwszy raz gdzies wpada. Ale coz, w koncu opanowalem po wielu bolach jako tako NL Texasa , Omahe PLO , i chyba najbardziej dla mnie dochodowego 7 Card Studa (HIGH), odkulem sie , pomnozylem, potem kilka razy znalazlem sie "w kasie" na freerollach, w koncu wygralem swoj pierwszy turniej, co moze nie jest dowodem czegokolwiek wielkiego , oprocz tego ze czuje ze podazam w dobrym kierunku, regularnie czytam rozne artykuly w roznych miejscach w celu polepszenia swojej gry, i w koncu przychodzi czas nadrobic bledy przeszlosci. Zarejestrowalem sie na PokerStrategy ! I jak tylko uporam sie ze starym i jeszcze waznym bonusie na Titanie (niestety ta platforma chyba odpada dla mnie jezeli nie wyczekam 30 dni po zrobieniu tego bonusa), chcialbym podjac probe walki z Quizem po czym zarejestrowac sie na jakiejs waszej zaprzyjaznionej platformie....niestety Titan i PokerStars odpada. I tutaj chcialbym prosic o rade na samiutkiiiiim poczatku, jako ze 'potencjalnie' do wyboru mialbym 2 platformy......
Mansion vs PartyPoker.
Ktora moglibyscie mi polecic ? Najwazniejsze dla mnie czynniki, to czy wogole istnieje tam szansa pograc sobie w STUDa ?? Albo Razz lub Stud Hi/lo lub HORSE w przyszlosci ( to watpie ale moze jakims cudem, zawsze plus) ? Jesli jest STUD to jaki maja stosunek Ante/Bring-in/Bety ( np TITAN ma wg mnie ogromne Ante w Studa , co wymusza szybka gre, 'duzo' akcji i najwazniejsze dla pokerroomu -> RAKE..... i tak sie tam wzbogacilem wiec nie placze, ale taka obserwacja , i z pewnoscia latwiej gra sie przy mniejszym ante). A drugorzedne dla mnie za Studem kryterium to czy platforma ta nie stwarza jakichs niepotrzebnych problemow, czy prowizja w Sit n Go jest wysoka, i czy sa ciekawe Freerolle/Promocje.
Pozniej marzy mi sie tez zaprosic kilku przyjaciol jesli uda mi sie przetrzec szlaki
I tu tez mnie ciekawi, jako ze mieszkam w akademiku ( = jedna siec -> jedno IP, obawiam sie ze moglyby byc jakies numery jakbysmy grali na tej samej platformie, sluszna obawa ?).
I z ciekawosci, czy jesli udalo by mi sie machnac QUIZ, podpiac nowo-utworzone konto pod PS, to czy w przyszlosci, jesli bym nie ruszal swojego aktualnego konta na TITANie , moglbym je kiedys tez podpiac pod PS ?
Bede wdzieczny za wszelka pomoc w odpowiedzi na te pytania.
Pozdrawiam