Witam wszystkich,
Mam na imię Darek. Przygodę z pokerem rozpoczynałem od pokera na GameDesire gdzie konto posiadam od 2004r a w pokera grałem od czasu do czasu i raczej zawsze na wirtualne żetony
Najbardziej lubię grać w Texas Hold'em NL Od niedawna zacząłem grać troszkę bardziej intensywnie na FTP zarówno na wirtualne jak i prawdziwe $ z różnym skutkiem
Ale trafiłem na tą stronę i wszystko się zmieniło jeśli chodzi o poznawanie strategii i ogarniania gry w Pokerze.I z tego co czytam to jeszcze dużo zostało mi do nadrobienia
Cześć
Człowiek całe życie się uczy więc masz dużo czasu
Ja próbuję powolutku ogarnąć MTT oraz liznąć troszkę NL BSS, ale jak na razie to się nie przekłada na mojego bankrolla
Ale najważniejszy jest optymizm i wiara, że w końcu Twoja wiedza będzie profitować
Życzę Ci dużo szczęścia i szybkiego budowania duuuuuuuuuuuużżżżżżżego bankrollika
Jak coś będziesz potrzebował, informacji lub pomocy to pisz śmiało na forum, tu jest sympatyczna atmosfera i dużo życzliwych ludzi chętnych do pomocy, wiem , bo sam z tego korzystam
Hej Darku
Cieszymy się, że trafiłeś na nasz serwis i już mówisz, że wiele zmieniło się w Twoim pojmowaniu gry. To jest szalenie istotne i mam nadzieję, że teraz będziesz już pokonywał limity
Jaką odmianę będziesz grał ?
Pozdrawiam
P.S
Dobrym sposobem na motywację, jest założenie u nas bloga
Witaj Darku,
znakomicie, że zdecydowałeś się włączyć w życie na forum, gdyż znajdziesz tutaj wiele interesujących dyskusji oraz wskazówek dotyczących nie tylko gry w pokera.
Jako, że lubisz grać w No-Limit, polecałbym zapoznać się z naszymi artykułami w sekcji strategii. Zacząłeś już czytać, ale pamiętaj, że poker to dziedzina, w której nigdy nie należy zaprzestać się uczyć. Nie rozwijając się, czynisz krok do tyłu.
Bardzo dobrą pomoc w rozwoju Twoich umiejętności może stanowić forum oceny rąk. Wiadomo bowiem, że najszybciej uczymy się na własnych błędach. Nasi sędziowie pomogą Ci znaleźć Twoje słabe strony w pokerze, nad którymi będziesz mógł pracować. W ten sposób Twoja wędrówka po limitach będzie szybsza, a Ty będziesz odczuwał więcej satysfakcji grając.
Jeżeli czegoś nie wiesz, nie zwlekaj i pytaj. Nasz ekipa postara Ci się pomóc.
Pozdrawiam,
dohpaZ
Dzięki za informacje.
Na razie próbuje zbudować mój bankroll z kapitału startowego który niedawno otrzymałem
oczywiście na początku gram na małych stawkach ale już go prawe pomnożyłem trzy krotnie, zobaczymy jak będzie dalej bo stracić ugrane $ można szybko:D
Na razie czytam oglądam i się doszkalam, zaczynam też grę w turniejach freeroll chodź na te ciężko się dostać przynajmniej w weekend.
Czas pokaże co z tego wyjdzie.
Hej
Super, że przestrzegasz BRM i nie dajesz ponieść się emocjom przy upswingu wchodząc na wyższe limity.
Jeśli chodzi o freerolle - jeśli masz bankroll to polecam jednak grać w normalnych turniejach z wpisowym - ma to związek z tym, że we freerollach ludzie grają troszeczkę inaczej - nie szanują swoich żetonów, często wykonują jakieś dziwne zagrania (bo przecież to jest turniej darmowy). Uważam, że szkoda tracić czasu na freerolle, gdyż w tym czasie dużo więcej się nauczysz grając regularne turki.
Pozdrawiam
No i niestety mój bankrol poszedł się je.... co bym nie miał to wtopa same Bad bety i tak z mojego bankrola zrobiło się zero :D. Jakimś cudem dostałem bonusa 12$ i teraz zaczynam wszystko od nowa na razie udało mi się odbudować do pozycji wyjściowej i mam 50$
tylko teraz 3x się zastanowię zanim dołożę do puli chodź nieraz ciężko się opanować
Hyhy. Zle nawyki z gry na play money mogly zrobic swoje.
Na poczatku w wiekszosci rozdan widzi sie same bad beaty. Przegladaj rozdania po sesji oraz wrzucaj do oceny rozdan. Lepiej szukac bledow by ich nie powtorzyc drugi raz skoro dostales jakby druga szanse
edit: Pisales , ze stracic ugrane mozna szybko wiec wydaje mi sie , ze mogles troszke na wyzszych limitach grac niz BRM.
Tak jak pisał mój poprzednik oraz jak zalecałem w moim pierwszym poście, wstawiaj rozdania do oceny. Być może to nie były bad deaty, lecz po prostu źle rozegrane ręce.
Pozdrawiam.
A gdzie w FTP można zobaczyć historię rozegranych rąk? Zapisuje to gdzieś na dysku?
W oprogramowaniu FTP wchodzisz do Options, następnie na dole masz w menu punkt Hand History..., klikasz tam i otwiera Ci się nowe okienko, w którym możesz sprawdzić, gdzie na dysku zapisywane są ręce lub możesz ustawić, żeby się w ogóle zapisywały. Ustaw sobie język angielski do zapisywania rozdań, gdyż większość konwerterów lub programów ze statystykami (np. Elephant) wymaga właśnie rozdania w tym języku.
Pozdrawiam.