Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Witam

11 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
450 Wyświetlenia
Seavolv

Witam wszystkich,
Mam na imię Darek. Przygodę z pokerem rozpoczynałem od pokera na GameDesire gdzie konto posiadam od 2004r a w pokera grałem od czasu do czasu i raczej zawsze na wirtualne żetony :D Najbardziej lubię grać w Texas Hold'em NL Od niedawna zacząłem grać troszkę bardziej intensywnie na FTP zarówno na wirtualne jak i prawdziwe $ z różnym skutkiem :P
Ale trafiłem na tą stronę i wszystko się zmieniło jeśli chodzi o poznawanie strategii i ogarniania gry w Pokerze.I z tego co czytam to jeszcze dużo zostało mi do nadrobienia :D

10 odpowiedzi
szczelon

Cześć

Człowiek całe życie się uczy więc masz dużo czasu ;)

Ja próbuję powolutku ogarnąć MTT oraz liznąć troszkę NL BSS, ale jak na razie to się nie przekłada na mojego bankrolla :facepalm: :f_confused:

Ale najważniejszy jest optymizm i wiara, że w końcu Twoja wiedza będzie profitować :f_cool:

Życzę Ci dużo szczęścia i szybkiego budowania duuuuuuuuuuuużżżżżżżego bankrollika :]

Jak coś będziesz potrzebował, informacji lub pomocy to pisz śmiało na forum, tu jest sympatyczna atmosfera i dużo życzliwych ludzi chętnych do pomocy, wiem , bo sam z tego korzystam :f_biggrin:

Mooris

Hej Darku

Cieszymy się, że trafiłeś na nasz serwis i już mówisz, że wiele zmieniło się w Twoim pojmowaniu gry. To jest szalenie istotne i mam nadzieję, że teraz będziesz już pokonywał limity :)

Jaką odmianę będziesz grał ?

Pozdrawiam

P.S

Dobrym sposobem na motywację, jest założenie u nas bloga :)

Witaj Darku,

znakomicie, że zdecydowałeś się włączyć w życie na forum, gdyż znajdziesz tutaj wiele interesujących dyskusji oraz wskazówek dotyczących nie tylko gry w pokera.

Jako, że lubisz grać w No-Limit, polecałbym zapoznać się z naszymi artykułami w sekcji strategii. Zacząłeś już czytać, ale pamiętaj, że poker to dziedzina, w której nigdy nie należy zaprzestać się uczyć. Nie rozwijając się, czynisz krok do tyłu.
Bardzo dobrą pomoc w rozwoju Twoich umiejętności może stanowić forum oceny rąk. Wiadomo bowiem, że najszybciej uczymy się na własnych błędach. Nasi sędziowie pomogą Ci znaleźć Twoje słabe strony w pokerze, nad którymi będziesz mógł pracować. W ten sposób Twoja wędrówka po limitach będzie szybsza, a Ty będziesz odczuwał więcej satysfakcji grając.

Jeżeli czegoś nie wiesz, nie zwlekaj i pytaj. Nasz ekipa postara Ci się pomóc.

Pozdrawiam,
dohpaZ

Seavolv Autor wątku
Seavolv

Dzięki za informacje.
Na razie próbuje zbudować mój bankroll z kapitału startowego który niedawno otrzymałem :D oczywiście na początku gram na małych stawkach ale już go prawe pomnożyłem trzy krotnie, zobaczymy jak będzie dalej bo stracić ugrane $ można szybko:D
Na razie czytam oglądam i się doszkalam, zaczynam też grę w turniejach freeroll chodź na te ciężko się dostać przynajmniej w weekend.

Czas pokaże co z tego wyjdzie.

Mooris

Hej

Super, że przestrzegasz BRM i nie dajesz ponieść się emocjom przy upswingu wchodząc na wyższe limity.

Jeśli chodzi o freerolle - jeśli masz bankroll to polecam jednak grać w normalnych turniejach z wpisowym - ma to związek z tym, że we freerollach ludzie grają troszeczkę inaczej - nie szanują swoich żetonów, często wykonują jakieś dziwne zagrania (bo przecież to jest turniej darmowy). Uważam, że szkoda tracić czasu na freerolle, gdyż w tym czasie dużo więcej się nauczysz grając regularne turki.

Pozdrawiam

Seavolv Autor wątku
Seavolv

No i niestety mój bankrol poszedł się je.... co bym nie miał to wtopa same Bad bety i tak z mojego bankrola zrobiło się zero :D. Jakimś cudem dostałem bonusa 12$ i teraz zaczynam wszystko od nowa na razie udało mi się odbudować do pozycji wyjściowej i mam 50$ :P tylko teraz 3x się zastanowię zanim dołożę do puli chodź nieraz ciężko się opanować :D

Dinopo

Hyhy. Zle nawyki z gry na play money mogly zrobic swoje.
Na poczatku w wiekszosci rozdan widzi sie same bad beaty. Przegladaj rozdania po sesji oraz wrzucaj do oceny rozdan. Lepiej szukac bledow by ich nie powtorzyc drugi raz skoro dostales jakby druga szanse ;)
edit: Pisales , ze stracic ugrane mozna szybko wiec wydaje mi sie , ze mogles troszke na wyzszych limitach grac niz BRM.

Tak jak pisał mój poprzednik oraz jak zalecałem w moim pierwszym poście, wstawiaj rozdania do oceny. Być może to nie były bad deaty, lecz po prostu źle rozegrane ręce.

Pozdrawiam.

Seavolv Autor wątku
Seavolv

A gdzie w FTP można zobaczyć historię rozegranych rąk? Zapisuje to gdzieś na dysku?

W oprogramowaniu FTP wchodzisz do Options, następnie na dole masz w menu punkt Hand History..., klikasz tam i otwiera Ci się nowe okienko, w którym możesz sprawdzić, gdzie na dysku zapisywane są ręce lub możesz ustawić, żeby się w ogóle zapisywały. Ustaw sobie język angielski do zapisywania rozdań, gdyż większość konwerterów lub programów ze statystykami (np. Elephant) wymaga właśnie rozdania w tym języku.

Pozdrawiam.