Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

*trebacze* *werble*

14 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,061 Wyświetlenia

*rozwija sie czerwony dywan*

i oto wychodze JA... Caly na bialo : )

Witam ekipe i spolecznosc pokerstrategy (nie koniecznie w tej kolejnosci)

Jednoczesnie mam 2 zapytania, ktorymi nie za bardzo chcialem forum, w ktorym nie do konca sie jeszcze orientuje robic burdelu : )

#1 dodalem do swego konta 3 poker roomy, jednak nie nalicza mi z nich pkt, czy konta na tych poker roomach musza byc w jakis sposob swieze?

#2 jestem niedzielnym graczem (pod wzgledem umiejetnosci) jednak poker strasznie przypadl mi do gustu i gram w niego duzo (ok 6h codzien 7x w tygodniu) chcialbym z niego cos miec, w jakim kierunku sie rozwijac najlepiej na poczatku? nl? fl? sng? mmt? jestem "clueless" =(

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
Certh

*blyskaja flesze, pierwszy czytelnik biegnie sie przywitac"

Siema!

1. Konto na pokerroomie musisz zalozyc poprzez strone PS. Jesli konta zalozyles wczesniej, a teraz tylko starasz sie je "podpiac" to raczej (zdarzaja sie cuda ;) ) nie zadziala.

2. Na poczatek zdecydowanie polecam albo skupic sie na cash, nl2 i pokonywac powoli limity, albo tez sprobowac sil w SnG i wtedy zdecydowanie turnieje jednostolikowe.
MMT calkowicie odpada na poczatek.

Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
TAndronicus4

Witam Cię również ;) A co grasz te ponad 40h tygodniowo, bo to by mogła być dobra wskazówka co do kierunku jaki chcesz obrać :D Mtt na początek mało kto poleca bo są swingowe i zajmują dużo czasu, nawet jeżeli to drugie nie jest problemem to lepiej od nich nie zaczynać (chociaż ja tak zrobiłem, ale wtedy mnie nie było na forum więc nie wiedziałem że nie wolno :nh). FL nie gram, więc się nie wypowiem raczej, sitki są o tyle fajne że mają b.niskie wpisowe więc mógłbyś spokojnie grać i przestrzegać bankroll management, ale ciężko chyba grać je w dużej ilości poza Starsami. Cash ludzie zwykle polecają i to jest chyba najlepsza opcja - albo jakieś 1-2 table SNG. Najlepiej żebyś grał to co lubisz, w jaką odmianę grasz w ogóle?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

hold'ema ; p

glownie FL, jak troche probowalem NL to natychmiast utopilem kase, bo za bardzo lubie patrzec : ) a FL mnie przed tym broni ^.^

Dzieki za rady i zyczenia Certh : )

Odpowiedz
Cytat
TAndronicus4

Ale cash FL? Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś się specjalizował w FL, ale myślę że lepiej ogarnąć trochę strategii NL (żeby nadmierna ciekawość ci przeszła ;)), pograć i zdecydować wtedy w jakim kierunku chcesz iść.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tak, cash oczywiscie, na zetony to gralem pierwszy dzien, do momentu az sie zorientowalem, ze nikt zupelnie o nie nie dba i wszyscy przy byle parze 22 wchodza all-in ; p

NL2 znaczy, ze max mozna ze soba na stol 2$ przywlec?
to jakie to stawki? 1/2c?

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

Witam
Jeśli grasz FL to wpadnij jutro o 20:00 na trening. Poza tym polecam na początek kilka filmów o absolutnych podstawach FL z serii Tollbox -

https://polska.pokerstrategy.com/video/23893/
https://polska.pokerstrategy.com/video/24519/
https://polska.pokerstrategy.com/video/24651/
https://polska.pokerstrategy.com/video/24770/

Odpowiedz
Cytat
galer

Cześć msQui! :)

Witam Cie na forum w imieniu całego zespołu PokerStrategy.com. :)

Wejście z prawdziwą pompą. To lubię! :sdrink

emomaniac podał Ci bardzo dobre pozycje na pcozątek i tego bym sie trzymał. Trening na początek to też bardzo dobry pomysł. Zobaczysz sobie grę trenera na żywo i na szybko będziesz mógł wyłapać dobre nawyki.

Rada użytkownika TAndronicus4 jest bardzo dobra. Najlepiej grać to, co sprawia Ci największa przyjemność. Zupełnie inaczej człowiek wtedy podchodzi do nauki i samej gry. MTT na początek faktycznie nie jest jednak dobrym wyborem. Trzeba mieć już trochę nabudowaną sakiewkę żeby się za to brać, no i swingi sa naprawdę duże co może skutecznie odstraszyć początkujących graczy.

Co do podpiętych poker roomów, to na początku kliknij TUTAJ i sprawdź czy masz koło nazw roomów zielone "ptaszki". W razie dalszych wątpliwości najlepiej kontaktować się jednak z supportami poszczególnych softów. To da Ci 100% pewności co do tego, czy masz prawidłowo podpięte konto.

W razie dalszych pytań, możesz swobodnie je zadawać w specjalnie przygotowanym do tego dziale Pytania początkujących.

Pozdrawiam i do przeczytania! :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Hej galer : )
Czesc emomaniac

Filmiki wlasnie ogladam, na trening zapewnie zajrze, wielkie dzieki za heads up : )

Jesli chodzi o przyjemnosc to raczej rozpatruje ja w kategorii efektu ubocznego : ) ($$$)
z tad tez pytam co najlepiej grac (zabrzmi to niezbyt wyrafinowanie, ale nie bede owijal, dla mnie najlepiej = najbardziej dochodowo)

Co do MTT to ogarnalem ze swingi sa straszliwe : ) w szczegolnosci na tych hyper, raczej granie w nich traktowalem jako zbieranie doswiadczenia ^.^

Odpowiedz
Cytat
TAndronicus4

Ja grałem praktycznie wszystko, zaczynałem od sitków jednostołowych i MTT (włącznie z 10-game na śp. FTP :D), grałem sng HU, sit'n'go wielostołowe, PLO cash i tak dalej. Mogę szczerze powiedzieć że najwięcej pieniędzy przy stosunkowo najmniejszej wariancji zarabia się jednak na NLH cash games. Na pewno pozostałe odmiany mogą być bardziej dochodowe, ale NL ma najwięcej materiałów i słabych graczy po prostu.

Odpowiedz
Cytat

:ayfkm:
:fdrink :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

Napisane przez OMGEricCartman89

+1

Hahaha, bez kitu. Nie widzę tego, jakbym ja się witał na jakimś forum i zaczął od tekstu, że 'wchodzę cały na biało' :)

Szkoda, że nie na 'waleta' ;)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Kazdy ma wlasny styl....
ja wole na bialo ; ]

Odpowiedz
Cytat