Mam na imię Jakub, mam 26 lat. Od jakichś 2 miesięcy pogrywam w pokerka na pokerstars, niestety nie podpiołem sobie konta pod pokerstrategy. No nic trudno, założyłem podpięte konto na William Hill. Myślę popróbować swoich sił na tym portalu za darmową gotówkę. Ogólnie jako pokerzysta, narzekam na brak czasu. Obecnie pracuje w szwajcari po 10 godzin dziennie, co skutkuje małą ilością czasu na gre. Do tego oczywiście dopiero zacząłem ogarniać artykuły w dziale strategia. Jeśli gram a raczej przegrywam to odpalam cashówki, ponieważ są wygodne. Grasz kiedy chcesz, kończysz kiedy chcesz... Ambicje kierują mnie w strone turnieji, niestety poza weekendem muszę z nich zrezygnować. Nie jeden raz musiałem grać głupio, żeby przegrać bo jutro do pracy. Mój bankroll na pokerstars wynosił 50USD, niestety ostatnio się skurczył do 25USD, powód? Lenistwo w edukacji pokerowej. No nic planuję to wszystko nadrobić. Myślę założyć sobie wątek na forum, gdzie będę wam pokazywał moje postępy:f_thumbsup:
Witaj Jakbub,
fajnie, że postanowiłeś się oficjalnie z nami przywitać
Mam nadzieję, że będziesz aktywnie udzielał się w naszej społeczności
Widzę, że masz już brązowy status
Pozwól więc, że w skrócie przedstawię Ci naszą ofertę:
- Strategia - tutaj powinieneś rozpocząć swoją edukację. W dziale tym znajdziesz mnóstwo artykułów zawierających informacje teoretyczne nt. pokera. Od podstawowych informacji, przez różne strategie i koncepty, aż po mindset, który jest niezwykle istotny w tej dyscyplinie
- Wideo - w tym dziale znajdziesz filmy szkoleniowe naszych trenerów. W skrócie dowiesz się z nich jak teorię z artykułów przekuć w praktykę. Znajdziesz tu naprawdę wiele interesujących materiałów.
- Treningi - w każdym tygodniu nasi trenerzy prowadzą treningi na żywo podczas których możesz zapytać ich o wszystkie nurtujące Cię kwestie. Jeżeli nie uda Ci się być na jakimś treningu to nic straconego gdyż każdy trening jest nagrywany i można go znaleźć w sekcji Wideo
- Narzędzia pokerowe - znajdziesz tutaj programy, dzięki którym polepszysz swoją grę takie jak np. Equilab lub programy trackujące czyli zbierające informacje o Twoich przeciwnikach - PokerTracker 4 i Hold'em Manager 2
- Program Tell a Friend - polecając znajomych i zachęcając ich do rejestracji na PokerStrategy.com możesz zarabiać pieniądze! Więcej informacji na ten temat znajdziesz pod podanym linkiem
Napisałeś, że przerabiasz już artykuły
dodam więc tylko, że znajdziesz u nas sporo bardzo wartościowych kursów --> https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?postid=3425713#post3425713 Niestety większość jest od wyższych statusów niż brązowy ale wbicie srebra czy nawet złota nie jest jakimś sporym wyzwaniem
W Twojej sytuacji (brak czasu) gry cash są chyba najlepszym rozwiązaniem jednak gdybyś chciał się rozwijać w kierunków turniejów możesz również spróbować jednostołowych sit and go
A co do zapisywania swoich postępów to polecam założyć blog
Być może zainteresuje Cię też jedna z naszych aktualnych promocji --> https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?postid=3479724#post3479724
Pozdrawiam,
Bartek
Dzięki za miłe przywitanie:badteeth:
Udział w promocji wezmę na pewno, tylko najpierw muszę doczytać informacji odnośnie forum. Jak wstawiać obrazki, rozdania, wykresy z mojej gry itp...
Szkoda mi trochę czasu na tygodniu, wolę strategie i mindset póki co czytać. No i oczywyiście po godzince czytania, należy coś pograć:roto2:
Jeśli chodzi o turnieje sit&go widzę, że mają osobny dział w strategi i gra się zupełnie inaczej niż MTT. Czyli jeszcze więcej czytania, no ale skuszę się na pewno8-).
Dzięki za miłe przywitanie
Udział w promocji wezmę na pewno, tylko najpierw muszę doczytać informacji odnośnie forum. Jak wstawiać obrazki, rozdania, wykresy z mojej gry itp...