Jestem Łukasz, mam 19 lat, obecnie studiuję. Od dzieciństwa grałem w pokera pięciokartowego dobieranego, a od 2 lat grywam w No-limit Texas Hold'em. Rok temu zarejestrowałem się na Pokerstars i po jakimś miesiącu, dwóch grania na wirtualne pieniądze, głównie w SnG i regularnym wygrywaniu w tych turniejach, wpłaciłem pierwszy minimalny depozyt 10$. Niestety po wpłacie nie grałem zbyt dużo z różnych powodów, a jeśli już grałem to rekreacyjnie i średnio skupiając się na grze co prowadziło jedynie do stopniowego uszczuplania mojego i tak minimalnego bankrolla. Dopiero od początku marca tego roku zacząłem grać regularnie SnG 9os. Turbo 0,50$.
Od tej pory staram się bardziej skupiać na grze i zapisuję wszystkie swoje rozegrane gry(do tej pory 57)aby skonfrontować swoje zdanie o własnej grze z moim pokerowym bankrollem ;).
Do tej pory teorii pokera uczyłem się przeglądając kilka pokerowych książek(głównie Lee Nelson "Zagrajmy w pokera"), trochę aktualnych artykułów, a najwięcej czasu spędziłem na serwisie IntelliPoker gdzie jednak nie znalazłem wystarczająco informacji na temat SnG, właśnie z tego powodu i jeszcze kilku innych znalazłem się tutaj.
Pozdrawiam
Łukasz
ps. W dziale "pytania i odpowiedzi" zamieszczam pytanie o niepowiązany z Pokerstragy poker room
Carbon Poker, ale jeśli ktoś znajdzie chwilę to proszę od odpowiedź na moje pytanie.
https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=397363