Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Siemanczeko!

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
461 Wyświetlenia
seedorf333

Witam Wszystkich!
Na forum jestem już od dłuższego czasu, ale nigdy nie założyłem tematu w tym dziale.

Kim jestem?
Na co dzień studiuje na Politechnice Poznańskiej. Lat 22. W weekendy biegam z gwizdkiem po piłkarskich boiskach, w skrócie jestem sędzia piłki nożnej:D No i co najważniejsze gram w pokera.

Przygoda z pokerem
Moja przygoda z pokerem rozpoczęła się bodajże 3 lata temu. Trafiłem na jakąś stronę związaną z pokerem i postanowiłem założyć konto na PokerStars. Na początku trochę pograłem, ale mimo że nie zbankrutowałem to jakoś przestałem grać (możliwe że przez maturę). Następnie wróciłem na S.P. ChilliPoker gdzie grywałem HU z nie najlepszym skutkiem. No i w końcu wróciłem na PokerStars gdzie jestem do teraz.

Na PokerStarsie grałem na początku z dobrymi wynikami SNG 45os, później przez dłuższy okres wkręciłem się w HU SNG. Gdy to mi się znudziło postanowiłem spróbować grać satelitki 6max HyperTurbo. Początek był na tyle udany, że myślałem że to jest to czego szukałem jednak przerodzenie upswingu w dłuuuugi downswing spowodowało iż odpuściłem sobie. Później znowu wróciłem do HU SNG. Następnie miałem 2-3miesięczną przerwę, która skończyła sie w grudniu 2012 kiedy to postanowiłem to grać 180sng turbo, które męczę do dzisiaj.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Bicek

Siemanko!

Witam serdecznie Na PS.pl
Powodzenia życzę i nie poddawania się ;)

Ja gram juz 2 lata. Na początku SnG na których przepuściłem prawie cały kapitał startowy na FTP, potem okazało się ze jest drugie życie i grałem FL na party poker.
Fixa fajnie się grało, na początku duzo nauki ale myśle ze rozwija pokerowo.
Tylko niestety potem nie widać w wynikach tego co się umie, bo przechodzenie na wyższy limit jest trudne. A teraz og roku gram SnG mtt. Najpierw 90 0,50$ >1$ a teraz 180 2,5$

Jak byś miał jakieś pytania czy może potrzebował pomocy to wal.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Cześć seedorf333,

cieszę się, że wreszcie postanowiłeś się nam przedstawić :)

Ale na murawie nie grasz w pokera? ;)

Z zakończenia Twojego wpisu odniosłem wrażenie, że nie jesteś chyba zadowolony z tych 180, skoro je męczysz. Grasz je, bo lubisz, czy grasz je, bo musisz?

Jeśli będziesz miał jakiekolwiek pytania, to pytaj śmiało.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
scibek

Hej seedorf!

180 turbo powiadasz? Jaki masz nick? Zaraz Cie wstukam i sprawdze statystyki bo tez je gram haha!... a tak na poważnie gratuluje dobrej decyzji w wyborze turniejów sng. Moim zdaniem turnieje sng to najlepszy początek do gracza mtt. Także zacząłem 3 lata temu moją grę i od razu postawiłem na turnieje. Do dziś nie żałuję :)

Scibek

Odpowiedz
Cytat
pimbr001

Witam!

Super, że są osoby które mają podobne początki do mojego! Dlatego musiałem Cię powitać :P Również jestem 22 letnim studentem ale też wojskowym, na Akademii Marynarki Wojennej.

Swoją przygodę z pokerem zacząłem baaardzo wcześnie czyli jak jako dziecko poznawałem różne gry z użyciem kart. To był klasyk 5-cio kartowy. Teksańskiego klincza poznałem ok roku 2007 czyli jak miałem 16 lat. Tak mi się wydaje, że to była pamiętna wiosna tamtego roku. Niestety nie od razu rozwijałem tą znajomość tak jak chciałbym z obecnej perspektywy. Może moje życie by się inaczej potoczyło? Kto wie? A tak poker online znalazł się na moim celowniku dopiero w roku 2012, styczniu. Zaczynałem od gier S'n'G 1,5$ 9os. Bez statów, z minimalną wiedzą ale wielką chęcią gry! Zacząłem też grać cashówki w domu z kolegami i coraz bardziej wciągałem się w "tego pokera" ;) We wrześniu zeszłego roku zacząłem bardziej poważnie podchodzić do tematu, czyli zacząłem grać S'n'G 0,25$ 45os i prawie od razu 0,25$ 90os. Były to turnieje 10min. Szło mi całkiem nieźle, zainwestowałem w HM2, znalazłem grupę grindowców, przyjęli mnie z można powiedzieć otwartymi ramionami i pomagali przy różnych rzeczach. Było to bardzo ważne w mojej edukacji pokerowej. Baaaardzo! :) Później leciały 0,5$ 45os i 90os turbo. I jakoś je polubiłem. Szybko się udało wskoczyć zachowując bezpieczny dla mnie BM czyli ok 200 buy-in'ów na 1$ 90os i tam cierpliwie robiłem rolla na 2,5$ 180os które gram obecnie. W między czasie udawało mi się grać droższe jak na mnie(do 500zł) turnieje live i jest to super odmiana od gry przez neta! Obecnie niestety nie mam jak grać, ale od sierpnia powoli wracam(mam urlop więc będą też inne priorytety) a wrzesień to już jeden wielki grind!

Jeszcze raz witam, powodzenia i do zobaczenia przy stołach!

Odpowiedz
Cytat

Czesc siema !

Podobnie jak Ty tez lacze pokera ze sportem fizycznym. Wg mnie jest to bardzo dobre polaczenie, rozwiazanie. Poker meczy umysl a rozne formy aktywnosci fizycznej wrecz przeciwnie. Swietnie pozwala nam to zbalansowac nasze zdrowie psychiczne i fizyczne,a dzieki temu wydaje mi sie, ze w obu sprawach bedzie Nam lepiej szlo. Zycze powodzenia w grze :)

Odpowiedz
Cytat