Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nowy

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
609 Wyświetlenia

Witam wszystkich graczy.
Nazywam się Łukasz. Do gry zainspirował mnie ojciec, ponieważ twierdzi że gry hazardowe niszczą ludzi i tylko traci się na tym kasę. Dostał kapitał początkowy od was w wysokości 50$ i tego samego dnia nabił w sumie 250 punktów, lecz to co zarobił stracił w jeden dzień. Mówiłem mu ze gra w pokera wymaga myślenia, odpowiedniej strategi i trzeba być opanowanym.
Postanowiłem mu udowodnić ze gra w pokera może przynosić zyski jeśli odpowiednio zarządzamy naszym bank-rollem. Byłem przy nim w wielu sytuacjach gdy grał, podpowiadałem kiedy ma pasować, bo nie masz najsilniejszej ręki, lecz zawsze słyszałem "nie ucz ojca dzieci robić". Więc pomyślałem: no to ja Ci pokaże jak się dzieci robi.
Udało mi się przejść quiz, wysłałem zdjęcia dowodu, lecz nie dostałem 50$, pewnie przez kochanego tatusia ;).
Chętnie bym zagrał już dziś, lecz nie zamierzam inwestować pieniędzy które dostałem na święta. Za miesiąc pewnie dołączę do gry z innymi (trochę już grałem w pokera, holdem jest moim ulubionym sposobem gry). no chyba że zostanie rozpatrzona moja prośba do supportu, to może zagram szybciej niż myślę. Wszystkim nowym graczom życzę sukcesów i pamiętajcie o kontrolowaniu bank-rolla, jest tu masę porad na forum, trochę już poczytałem i naprawdę są bardzo pomocne.

5 odpowiedzi

Napisane przez hermand
Więc pomyślałem: no to ja Ci pokaże jak się dzieci robi.

_biggrin:

gl

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Oj, każdy może mieć dobry dzień w życiu, wiec udało się spłodzić tak świetnego syna, bo ten drugi, to już nie bardzo ; )).

Cześć Łukasz,

witam na forum i proszę o częsty udział w dyskusjach.

Widzę, że macie zdrową konkurencję w domu, jeżeli chodzi o pokera :)

Najważniejsze jednak to, co napisałeś: Trzymaj się zasad zarządzania kapitałem, a na pewno daleko zajdziesz. Nie zapomnij jednak o nauce i ciągłym polepszaniu własnych umiejętności.

A w jaką odmianę pokera masz zamiar grać?

Jak będziesz miał jakieś pytania, to nie zwlekaj i pisz na forum, a my na pewno znajdziemy odpowiedź.

Pozdrawiam,
dohpaZ

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Holdem no limit stolowy i rush.
Dzisiaj postanowilem zagrac, lecz z malym kapitalem, bo tylko 10$.
Pierwsze wrazenia. Rush to dobry tryb dla ludzi czekajacych na mocne karty, lecz czasem mozna sie rozczarowac. Raz mialem QQ i na wspolnych padly 3 karty QQ2, wiec podbilem x3 a 2 kolesi dalo all in (jeden 1$, drugi okolo 3$) wiec bez wachania podbilem do 3 i zgarnalem kase co wyszlo mi na plus, czyli 12$ (wczesniej stracilem dollara) i chcialem juz odejsc od stolu, ale trafila mi sie silna reka AA, wiec zostalem... Padaja karty 107Q inni podbijaja, w puli jest juz okolo 4$, wiec ja dorzucam do puli 1$ 3 sprawdza (w puli 8) dochodzi 5, jeden blinduje o 4$ (zostalo mu okolo 10$) wiec rzucam 10 bez wachania i pada J, a koles pokazuje karty 98 o0. I koniec mojej gry. Pogralem w sumie okolo 3h. Poker to swietna gra, ale trzeba przewidziec wszystkie mozliwe ruchy ;'/. Ja jeszcze tego nie opanowalem do perfekcji, bylem pewny wygranej. Nie wiem czy szybko zawitam ponownie, w koncu idzie sylwester ;). Pozdrawiam graczy, a to niech bedzie nauczka dla nowych, ze trzeba miec oczy na wszystko, a nie tylko na kase ;).

Witamy hermand!

Twoje opisy rozdań czyta się jak opowiadania science-fiction, nie do wiary :)

Dobrze, że od razu wkręciłeś się w forum i naszą społeczność, to zawsze pomaga w grze i w osiągnięciu pokerowego sukcesu.

Ucz się z PokerStrategy.com i osiągnij pokerową perfekcję - tego ci życzę w nadchodzącym roku.

Pozdrawiam - admin