Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Cześć

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
403 Wyświetlenia
ellendil

Siema.

Jestem Rafał, w pokera gram 2 lata ze spotymi przerwami. Pokerem zainteresowalem sie bo wygrywalem duzo na zynga poker (play money) i myslalem ze jestem kozak, wiec 50$ od Ps przewalilem w kilka pierwszych dni ;)

Po masie przeczytanych artykulow moje wykresy raczej sa na zero niz na +, a ze mam spore sklonnosci do wpadania w tilta to raz na jakis czas musze zaczynac od nowa (na szczescie juz w miare umiem to u siebie rozpoznac).

Ostatnio grywam namietnie micro sng 10 - 9 os bo jakos latwiej mi na nich utrzymac samodyscypline niz na cashowkach, ale i nad cashowkami tez kiedys popracuje.

Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia przy stołach.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Mika46

Cześć

Zdecydowanie myślę że słusznie postąpiłeś zmieniajac odmianę.

Miło cie poznać =)
powodzenia

Odpowiedz
Cytat
galer

Cześć ellendil! :)

No niestety zynga poker i play money ma się nijak do "prawdziwej" gry, gdzie stada rekinów czekają na bezbronne rybki ;)
Nic się nie bój. Z naszą pomocą postaramy się, byś to Ty siał postrach wśród niedzielnych graczy!

Skoro "przewaliłeś" w kilka dni kapitał początkowy od PokerStrategy, to domyślam się, że nie grałeś zgodnie z zasadami bankroll management. Pamiętaj żeby drugi raz nie popełniać tego błędu!
Poker to gra, gdzie nawet świetni gracze mają okresy słabszych wyników, więc zbyt frywolne podejście do swojego kapitału może skończyć się przysłowiową "torbą".

Dobrze, że wziąłeś się za artykuły, jednak gdy dokładnie przejrzysz naszą stronę, zobaczysz, że to tylko promil tego co udostępniamy z myślą o poprawie Waszej gry.
Na pewno dobrym pomysłem jest wrzucanie rozdań do oceny. W ten sposób często można wyłapać błędy, których samemu się nie zauważa.
Skoro wybrałeś turnieje sng, to dział oceny rąk znajdziesz TUTAJ. Zapraszamy do wrzucania rąk.

Do tego oczywiście filmy szkoleniowe. Jeśli chodzi o sng, to proponuje filmy naszego trenera tmfingera. Znajdziesz je TUTAJ.

Pozdrawiam i przypominam raz jeszcze o dyscyplinie ;)

Zdrówko! :sdrink

Odpowiedz
Cytat
PatrykG

Siema, wielu tutaj myślało, że jak na Zynga są kozaki to na real $ będzie easy game. Suprise! ;)

Dobry wybór SNG.
Powodzenia :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
spartakus909

Cześć
Na imię mam Tomek. Pokera dopiero się uczę i planuję rozpocząć od art. znajdujących się na PokerStrategy.
Życzę wszystkim dużo szczęścia przy stole.

Pozdrawiam
Tomek

Odpowiedz
Cytat