Przejdź do forum
Będę oryginalny i p...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Będę oryginalny i powiem Cześć!

10 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
605 Wyświetlenia
KazzaPL
PokerStrategist

Witam,
Nazywam się Karol. W pokera gram od niespełna 6ciu miesięcy. Zacząłem grać live ze znajomymi oraz w okolicznych clubach. Spodobała mi się rywalizacja umysłowa i postanowiłem się tym bardziej zainteresować.
Po przeczytaniu paru ksiazek:

Little green Book of Poker
Super System
Oraz Every Hand revealed

Przyszla pora na bardziej zawansowana naukę.

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
galer
Oldschool Grinder

Cześć Karol! :)

Fajnie, że postanowiłeś przywitać się z nami.
Forum to także świetne miejsce na poznanie wielu ciekawych ludzi i być może znajdziesz tu jakichś kolegów do stolika.

Gry live swoją drogą, ale grywasz w pokera online? Jeśli tak, to napisz o tym coś więcej. Jaka odmiana i poker room? Z taką wiedzą będziemy mogli podrzucić Ci najbardziej wartościowe filmy na początek.
Może jakieś większe lub mniejsze sukcesy? Wszystkim tym możesz się śmiało dzielić na forum!

Jeśli potrzebujesz jakichkolwiek informacji, to nie wahaj się i pytaj śmiało w Pytaniach dla początkujących. Po to tu jesteśmy żeby pomagać. :)

Pozdrawiam i do napisania! :fdrink

Odpowiedz
Cytat
KazzaPL Autor wątku
KazzaPL
PokerStrategist

Tak, gram na paru poker room'ach.
Zazwyczaj na PS i [treść edytowana].

Największy sukces online?
8 z 1700 w turnieju 6max za £2.40.

Gram tylko No Limit Hold'em ponieważ w tej odmianie czuje się najpewniej. Przeważnie w turniejach 6max chociaż nie omijam pełnych ringow.
Aby podbudować roll'a gram często w turnieje Fifty50.

Uczę się tez grać w Limit Hold'em i Omahe ale dopiero zaczynam. Nie chce brać za dozo na jeden raz.

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Skoro nie stronisz od SnG FR, to spójrz na te produkcje:

SnG 3$ - 1 stołowe - część 1
SnG 3$ - 1 stołowe - część 2

SnG 16$ 9os. - część 1
SnG 16$ 9os. - część 2

Tmfinger vs STT - session review - część 1
Tmfinger vs STT - session review - część 2

P.S. Niestety musiałem edytować Twojego ostatniego posta.
Poker room, o którym piszesz nie jest naszym partnerem i dlatego nie dyskutujemy na jego temat na forum.

Odpowiedz
Cytat

Przczytałem z 7 ksiazek i nic to nie daje Śmiechu warta ta strategia ja gram od 3 lat moge grac z zarytymi kartami i tak nie mgoe sie wybic z NL5-10 bad beaty caly czas JOKERSTARS

Odpowiedz
Cytat
ksrpi989
Elite Grinder

Napisane przez luigi1337
Przczytałem z 7 ksiazek i nic to nie daje Śmiechu warta ta strategia ja gram od 3 lat moge grac z zarytymi kartami i tak nie mgoe sie wybic z NL5-10 bad beaty caly czas JOKERSTARS

najwidoczniej zle grasz :) jakos sa ludzie, ktorzy przechodza te stawki z bdb bb/10 a, ze Ty zmarnowales 3 lata na gre bez nauki to czyja to wina?

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Cześć luigi1337.

No cóż... Myślę, że wielu naszych użytkowników, którzy dzięki zamieszczonym w serwisie filmom i artykułom przeszli nie tylko NL5, ale i dużo wyższe limity, nie zgodzi się z Tobą.
Jesteś prawie 3 lata na forum, a ile filmów obejrzałeś, ile rąk do oceny wrzuciłeś?

Jeśli masz jakieś pytania co do strategii, czy filmów, to zawsze znajdziesz na forum odpowiedni dział do zadania pytania. Jest tu wielu pomocnych użytkowników, którzy na pewno chętnie pomogą.
Nie ma co zrzucać na oprogramowanie, tylko wziąć się SOLIDNIE za naukę.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Spoko, przepraszam poniosło mnie :) Ogólnie to chyba powinienem zmienic rodzaj gry bo cały czas gram Cash gamesy Shorthanded I wziasc sie za SNG i Turnieje tylko mam wrażenie,że te gry stolikowe to troszkę loteria bo od kilku miesiecy doświadczam takich przykrych rozdań,a najśmieszniejsze jest to,że jestem swiadomy jakie karty ma zawodnik a przegrywam. Sytuacje w ktorych jestem faworytem,w dłuższym okresie czasu grajac najlepsza gra dalej przegrywam, ale mam nerwy ze stali i sie nie poddam bede probowal do skutku :)

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

luigi1337 nie ma sprawy! :) Pamiętaj też o tym, że gra przede wszystkim powinna sprawiać przyjemność.
Czasem warto zrobić sobie nawet krótką przerwę, by potem ze świeżą głową zasiąść do stolików. Nie ma co na siłę zmuszać się do gry z przeświadczeniem, że "pewnie znowu przegram".

Pjonteczka! ;)

Odpowiedz
Cytat
KazzaPL Autor wątku
KazzaPL
PokerStrategist

W kwestii sprostowana, mi się wydaje ze książki same w sobie dają wiele, zwłaszcza jeśli się zaczyna od 0. Jednakże ważne jest aby nie uczyć się z jednego źródła ale z wielu np: filmy, artykuły, wysyłanie rak do analizy itp.
Jeśli ci wystarczy posiedzieć w necie przez chwile i poczytać albo cos obejrzeć aby poprawiać swoja grę, to ok, super. Ja osobiście gram on niedawna jak widać w moim post’ie i dla tego uczę się z kad tylko mogę :D

Odpowiedz
Cytat