Napisane przez WeakTight27
Co to jest NLP ?
Jest to wspomniane już wcześniej PROGRAMOWANIE NEUROLINGWISTYCZNE - up-datowanie mózgu za pomocą różnych ćwiczeń, głównie językowych. Za pomocą NLP można pozbyć się złych nawyków, lub zainstalować nowe. Jednym zdaniem jest to nowoczesna i bardzo praktyczna psychologia.
Człowiek często nie ma wpływu na pewne zdarzenia które się dzieję w jego środowisku, ale zawsze ma wpływ na to co sobie o tym pomyśli! Nasz mózg pracuje w pewien konkretny (zero-jedynkowy) sposób, niestety szkoła w której spędzamy około kilkunastu lat swojego nie uczy nas myślenia "na bieżąco" tylko "na pamięć", przez co z biegiem nabierania życiowego doświadczenia nie aktualizujemy naszej głowy, tylko przywołujemy nieaktualne już obrazy z przeszłości (wchodzimy w emocję której już nie ma bo kontekst się zmienił), robiąc przy okazji sobie wielką krzywdę!
Napisane przez Mooris
Hej
NLP to Neurolingwistyczne programowanie - możecie znaleźć sporo w internecie na ten temat.
Sam jestem certyfikowanym NLP'erowcem, więc jeśli będziesz miał ochotę, to chętnie podyskutuję
Pozdrawiam
Świetnie, miło mi poznać
Napisane przez Certh
Siedmiu lat czy miesiecy?
Pozdrawiam
7 Lat. Przepraszam za "jakość techniczną" moich postów, ale nie jestem znawcą języka który się tu używa - HTML ??
Napisane przez ikarPL
chodzilo Ci o budowanie BANKROLLA a nie stacka ;)))