Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

6! :)

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
349 Wyświetlenia

Witam wszystkich. Pokerem zacząłem się interesować jakiś rok temu a od pół roku zacząłem grać za gotówkę, głównie JokerStars i FTP a od wczoraj też 770. Jakiś czas temu wygrałem bitwę PL vs EN kasując $76 i w ciągu ~tygodnia zjechałem do $20 :D Dało to jednoznacznie do zrozumienia, że coś tam kminie i mocno farcę ale to nie wystarczy żeby zarabiać jakiś większy pieniądz i potrzebna jest solidna wiedza teoretyczna, którą mam nadzieję tu znaleźć :) Póki co lepiej czuję się w MTT niż w cashówkach.

Personalnie o mnie: mam na imię Marcin, mam 23lata, pochodzę z Radomska a obecnie mieszkam i studiuje w Piotrkowie Trybunalskim. Ostatni rok studiów i pora się rozejrzeć za jakimś źródłem pieniędzy a poker wydaje się być ciekawym sposobem na utrzymanie. Na pewno ciężkim i wymagającym ale bardzo ekscytującym. Plany na przyszłość? Zakończyć rok na plusie większym niż $100 :)

Pozdrawiam! :)

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi

Cześć Marcin!

Miło mi jest powitać Cię na forum. Z treści Twojego posta wynika, że już trochę poczytałeś i orientujesz się we wszystkim całkiem nieźle.
Doyle Brunson powiedział: "Poker to trudny sposób na łatwe życie" i faktycznie tak jest. Sposób ten jednak daje masę satysfakcji i okazji do rozwoju (nie tylko zdolności logicznego myślenia). Co do turnieju PL vs EN - nieźle pocisnąłeś, ja odpadłem bardzo szybko ^^.
Na początek polecam Ci granie SnG, jeśli chcesz w przyszłości grać turnieje. Potrzebujesz nabudować solidnego bankrolla, a turnieje o małej ilości stołów dobrze się do tego nadają. Jeśli będziesz systematyczny w swoim rozwoju i nauce, to na luzie wyciągniesz więcej niż 100$ w rok.
Co do bankroll management, to w MTT potrzebujesz minimum stukrotność wpisowego na dany turniej żeby móc go zagrać. Czyli turnieje za 1$ - potrzebujesz minimum 100$. Polecam nawet jeszcze bardziej konserwatywne podejście, bowiem odmiana jest wariancyjna.
Napisz, ku czemu jesteś skłonny. SnG? Wpłacenie pewnej ilości gotówki i MTT? A może jednak cash? Podrzucę Ci kilka materiałów na początek.

Pozdrawiam. :)

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Hej Kuskus90,

no i w końcu się wyjaśniło - kto tak zza winkla wygrał turniej :pokerface:

:sdrink Good job sir!

Życzę powodzenia i dalszych sukcesów!

Ultrac

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Vestelth
Zanim zarejestrowałem się na forum to przerobiłem pierwszą część książki Harringtona Harrington o Hold'em i całkiem sporo mi dała, szczególnie jeżeli chodzi o pilnowanie pozycji.
Co do grania to zostanę przy MTT i co jakiś czas SnG. Grałem SnG na najniższych stawkach, od 0,02$ do 1$, ale większość osób strasznie lamiła i nie miałem siły przegrywać kolejnej silnej ręki przeciw jakiemuś przypadkowi :P O dziwo w MTT nawet tych za 1$ jest troszkę więcej przemyślanej gry. Co do bankrolla to paradoksalnie w momencie zakładania tego tematu grałem właśnie MTT'ka za 1$ i skończyłem go na 3cim miejscu kasując 243$ :D

Odpowiedz
Cytat
Mooris

Hej Kuskus90,

Jeśli chodzi o MTT, to polecam Ci tę serię:

TimotheeS - Sweating the spammer - część 1

TimotheeS - Sweating the spammer - część 2

TimotheeS - Sweating the spammer - część 3

TimotheeS - Sweating the spammer - część 4

TimotheeS - Sweating the spammer - część 5

TimotheeS - Sweating the spammer - część 6

TimotheeS - Sweating the spammer - część 7

Będziesz miał co robić na długie zimowe wieczory ;)

Pozdrawiam i życzę sukcesów.

Odpowiedz
Cytat