Przejdź do forum
Stoły Anonnimowe

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Stoły Anonnimowe

14 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
2,002 Wyświetlenia
Franczo

Witam,
walczyłem ze sobą dobre 3 miesiące, aby zacząć grać na Unibet. Pokerroom odpychał mnie ze względu na walutę Euro oraz braku FR ( mimo,iż gram SH jak i FR). Po 3/4 dniach gry soft bardzo mi odpowiada, traffic graczy zadowalający, pory dnia w których gram zdecydowanie mi teraz odpowiadają ( gracze z Europy :challenge ), stolików nie brakuje, jednak duża ilość są to ANONIMOWE stoły . Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie przekonują mnie one. Może strach, lęk spowodowany tym, iż nie wiem z kim gram, nie znam tendencji graczy, ciągłą rotacja, brak przewagi (teoretycznie, gdyż nie wiem z kima gram tak naprawdę )

Poruszam ten wątek, abyśmy trochę podyskutowali nt. ANONIMOWYCH STOLIKÓW ( od NL4 do NL20 )
:club: Gry są agresywne ( podbicia, 3-bety) czy może pasywne multiway poty ?
:club: fiszy więcej na standardowych stolikach czy anonimowych ?
:club: jak rozpocząć granie na Anonimowych stołach ? podobnie jak standardowe 6max?
:club: jakieś inne sugestie, rady.....

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
Orlo007

Napisane przez Franczo

Daj sobie z nimi spokoj bo wogole nie rozwiniesz się pokerowo, tam można pograć sobie 4fun. Nie realne jest grubsze grindowanie na multitables i czytanie gry przeciwnika.

Odpowiedz
Cytat
boxer82

Napisane przez Orlo007

Napisane przez Franczo

Daj sobie z nimi spokoj bo wogole nie rozwiniesz się pokerowo, tam można pograć sobie 4fun. Nie realne jest grubsze grindowanie na multitables i czytanie gry przeciwnika.

Dlaczego ?

Odpowiedz
Cytat
luckywin85

Moim zdaniem na anonimowych stołach fishe grają chętniej, żeby nie dać się namierzać i oskubywać przez regów, z kolei regowie grają tam mniej chętnie, bo wolą czytać swoich przeciwników przy pomocy statystyk na zwykłych stołach, więc poziom tam jest niższy.

Wolę stoły anonimowe, bo na zwykłych jak mamy na kogoś dużą próbkę to zazwyczaj jest regiem i go unikamy, a jak gramy z prawdziwym fishem, to i tak mamy na niego mało rozdań i statystyki mogą nas zmylić lub po prostu próbka jest niemiarodajna. Jak się mylę to mnie poprawcie.

Racja, że ciężko grać wiele stołów anonimowych bo trzeba zbierać ready, ale jak trafimy fisha wystarczy zapamiętać lub zapisać gdzie siedzi więc można tam też czytać grę przeciwnika i ją wykorzystywać. Dodatkowo żaden reg nie zbiera o nas info, nikt nie kupi bazy danych z nami żeby mieć przewagę na starcie.

Na tych stołach można wypracować uniwersalny styl, ale zwykłe też trzeba grać, żeby się dalej rozwiajć, jednak jak narazie wybieram anonimowe mimo, żę mam HM2 i go nie uzywam aktualnie a zanim kupiłem uważałem, że jest niezbędny.

Odpowiedz
Cytat
Refic

Witam,

ja osobiście nie zgodzę się z tym, że fishe grają chętniej na anonimowych. Nie sądzę, jakoby myśleli nad tym, żeby uciec od regów, żeby stać się niewidocznymi dla nich. Fishe w ogóle nie myślą i mają gdzieś z kim będą grali. Na zwykłych stolikach również ich nie brakuje :)

Odnośnie samych anonimowych stolików, osobiście nie przepadam za nimi. Uważam, że granie na nich trochę hamuje nas w rozwoju, a to powinno być najważniejsze w karierze każdego pokerzysty.

Być może na annonach, sprawdza się najzwyklejsza gra ABC, być może trzeba wypracować swój własny styl gry? Ja niestety nie czuję się kompetentny, do udzielania komukolwiek tutaj rad, ponieważ tak jak już wspomniałem, nie lubię na nich grać, a pewnie również nie umiem ;)
Jednak jeśli pojawi się ktoś, kto miażdży te stoliki i zechce podzielić się swoimi radami, chętnie go posłucham :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
luckywin85

@Refic - Dzięki za odpowiedź, ja to widzę tak, że nie tyle fishe grają chętniej na stołach anonimowych, tylko jest tam mniej regów (przykładem jesteś np. Ty, bo nie widzisz tam możlwości rozwoju). Właśnie z tego powodu, że regularsi chcą się rozwiajć, a na tych stołach jest to ograniczone jest ich tam mniej. Czyli fishy jest mniej więcej tyle samo, ale regów jest mniej, więc proporcja fish/reg robi się korzystniejsza. Oczywiście taki donk, który nic nie ogarnia pewnie nawet nie zwróci uwagi czy jest to stół zwykły czy anon, ale początkujący gracz który chce byc regiem i coś już kuma ale jeszcze nie wygrywa może na takich stołąch grać chętniej z racji np na brak kupionego jeszcze programu trakującego i zdając sobie sprawę, że przez to na zwykłych stołach inni z trakerami mają już nad nim przez to przewagę.
Mi się dobrze gra na anonimowych, w 2 miesiące zrobiłem z 40euro 170 i powolutku to rośnie.
Na zwykłych stołach zbyt chętnie grałem z fishami ze słabymi statami a do regów miałem zbyt duży respekt poza tym taki reg też bardzo szybko dostosowuje się do naszej gry, a na anonimowych jest mu ciężej, bo nie ma statystyk, dzięki czemu na anonimowych stołach można grać dłużej bez obawy, że ktoś się na nas "zaczai" i zacznie grać pod naszą grę.
Myślę, że takie stoliki anonimowe są wstanie właśnie umożliwić stworzenie własnego stylu gry, a potem dalszy rozwój na zwykłych.
Co do statystyk to chyba po prostu nie umiem jeszcze ich dobrze wykorzystywać, ale wielu graczy mówi, że często skupiamy się na nich zbyt mocno.
Brakuje mi tu jakiejkolwiek wiedzy i strategii o takich stołach.
Myślę że samą przewagą może być po prostu poprawna gra nad graczami którzy grają źle, a nie czytanie statystyk.
Ale zgadzam się, że trzeba też się rozwijać przy normalnych stołach, bo często przy takim samym układzie kart, miejsc, wyskości zakąłdów podejmujemy inną decyzję w zależności od gracza, ale ja na anonimowych też często po 1 zagraniu rozpoznaję donka i gram pod niego i ogrywam go bez statystyk.

Odpowiedz
Cytat
alien67

Kiedyś bez statystyk wygrywałem więcej, a może gracze 5 lat temu na bossmedia byli słabsi? Wynik 500E miesięcznie z rakeback był dla mnie czymś normalnym, tyle że nie wiem czy teraz umiałbym się przestawić na granie bez HM
Czy może ktoś napisać jak dużo jest anonimowych stołów względem normalnych na mikro stawkach NL4 do NL 25?
Od ilu się zaczynają mikro stawki ? jak dużo gra w szczycie graczy ? a jak sytuacja wygląda rano?
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Orlo007

Stołow annon jest conajmniej 3 razy wiecej od normalnych na stawkach nl4-20.W szczycie to ok 10-15 stołów. Rano spotkasz ok 5 stołów.
Players on Flop wychodzi średnio 45% (wg Unibet)

Odpowiedz
Cytat
kamil90

Nie wiem jak wy, ale ja na anonimowych stolach widze wieksze value. Z tego co zauwazylem ryb jest tam wiecej, a dosiadajacy sie regowie czesciej spazuja niz na normalnych stolach, bo wiedza o tym, ze odejda od stolu i nikt ich wiecej nie zobaczy. Nie jest to jednak regula, wiec bez pretensji jezeli ktos wbije sie pare razy na top range, bo ktos na forum napisal ze spazz i wogole izi mani :nh Zreszta golym okiem widac bo rzadko zdarzaja sie stoly kiedy na zwyklym nazwijmy go jawnym siedzi ze 3 fishow, a na anonach jest to nagminne. Wczoraj mialem np. na jakis 4 stolach anon przynajmniej po dwa wieloryby, a jakosc gry regow nie powala. Sa to albo jakies super nity 13/9 czy cos, albo jacys overaggro ze statami 30/30 i kosmicznym 3betem po 100 hendach przy stole. Terroryzuja donkow i weak graczy, a jak zobacza ze im juz sie to nie oplaca to znikaja i dosiadaja sie na inny, po czym staty sie czyszcza i terror od nowa :D Co do gry to mowie, zalezy od tego na kogo trafisz, jednak ludzie respektuja czesto sqzy i 3bety o ile nie nakurwiasz ich ciagle. Podkreslam ludzie, a nie fishe. A jak uskutecznisz ich kilka to wiadomo ze beda probowali sie nieudolnie dostosowac.

Odpowiedz
Cytat
Refic

Witam,

Napisane przez Orlo007
Stołow annon jest conajmniej 3 razy wiecej od normalnych na stawkach nl4-20.W szczycie to ok 10-15 stołów. Rano spotkasz ok 5 stołów.
Players on Flop wychodzi średnio 45% (wg Unibet)

Generalnie zgadzam się z tym co napisał Orlo007, dodam tylko, że stawki zaczynają się od NL4.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
alien67

Poprawiam od NL2 ;)

Odpowiedz
Cytat
Refic

Napisane przez alien67
Poprawiam od NL2 ;)

Witaj,

ja w dalszym ciągu nie widzę tam stołów NL2 ;)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

zakladki cash game i pierwsza od gory begginer ;d tez dlugo tego nie zauwazalem ;p

Odpowiedz
Cytat
Refic

Rzeczywiście, są :D

Dzięki za info :sdrink

Pozdro

Odpowiedz
Cytat