Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Bet Slider

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
745 Wyświetlenia

Witam

Czy mozna w jakis sposob ustawic wysokosc podbicia na 3,5bb preflop ? Gdy zaznaczam "Pot" w opcjach Bet Slider to nic to nie daje, poniewaz i tak zaokraglaja to do 3bb.

Przy okazji, nie ma mozliwosci obejscia tych zaokraglen kwot? Bo np. kiedy uderzam za 2/3 to prawie nigdy nie jest 2/3. A jak za 3/4 to prawie nigdy nie jest to 3/4.

I nie ma tez pewnie mozliwosci zmiany ustawien w taki sposob, ze jesli jestem na bb i chce podbic do 40bb to wpisuje 40 bb ? Bo z tego co widze smiesznie to tutaj sumuja, i aby uderzyc za te 40bb musze policzyc ile juz wlozylem i dopiero wtedy dodac.

Znowu wrzucilem troche pytan, ale licze na to, ze to nie problem :)

Pozdrawiam bardzo serdecznie

6 odpowiedzi
Mack0

Jesli chodzi o preflop, to przynajmniej na moich stawkach raise pot= raise 3,5 bb. Sprawdź, czy aby na pewno nie pomyliles sie przy liczeniu ;)

Witaj 7bekon7,

A kombinowałeś z opcjami 'Raise by Mode' i 'Raise to Mode'? Myślę, że rozwiązanie problemu może leżeć właśnie w wyborze odpowiedniej metody raisowania.

Pozdrawiam.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Hej

Dzieki za odpowiedz.

Okazalo sie, ze wystarczylo zaznaczyc dwie opcje, "Raise to mode" oraz "Increase/Decrease bet slider amounts..." i wszystko gra.

Zaznaczylem jeszcze opcje "Exponential" w Select Slider Scale ale nie potrafie powiedziec jaka roznica miedzy tym a "Linear".

W kazdym razie wszystko juz jest w porzadku, dzieki za pomoc raz jeszcze.

Pozdrawiam:)

Tak myślałem, cieszę się, że problem został rozwiązany _thumbsup:

Natomiast różnica w Linear i Exponential jest taka, że przyrost wartości w pierwszej opcji jest liniowy (2,4,6,8...), natomiast w drugiej, wykładniczy (2,4,8,16,32...).

Pozdrawiam.

Mack0

A mógłby mi ktoś wytłumaczyć, jaka jest różnica pomiędzy tymi "raise by", "raise to" itd.? Wprawdzie rozumiem, co tam czytam, ale za nic nie potrafię powiedzieć, jak właściwie ustawić to tak, by działało jak na Pokerstars ;)

e: O co chodzi z opcja muck winning hands?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jesli chcesz miec tak jak na PokerStars to zaznacz sobie "Raise to mode".

A muck winning hands oznacza, ze automatycznie zakrywa Twoje karty jesli zgarnales pule bez showdownu.