Przejdź do forum
Zgadnij rękę - h3

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Zgadnij rękę - h3

45 Posty
24 Użytkownicy
0 Reakcje
4,142 Wyświetlenia
Endurx
PokerStrategist

Po takim rozegraniu dla mnie Hero może trzymać tylko dwie ręce albo 66 albo QdJd, jaki jest range callowania takich przeciwników każdy wie 22-99 plus wszystkie wyższe connectory i suited connectory od 78 po QK może jakieś suited gapery by się znalazły typu 8Ts 9Js, ale cała linia zaprezentowana przez Hero pasuje mi tylko to 66 może TT w co wątpię no i to QJ w diamondach

TimotheeS Autor wątku
TimotheeS
Elite Grinder

?(

pisałem ogólnie a nie o tym rozdaniu, gdzie nie za bardzo wyobrażam sobie taki call z KK czy AA (o innych rękach, których bym tu nie callował nie będę pisał, żeby nie ułatwiać zadania :) ) ;p :D

Napisane przez Endurx
Po takim rozegraniu dla mnie Hero może trzymać tylko dwie ręce albo 66 albo QdJd, jaki jest range callowania takich przeciwników każdy wie 22-99 plus wszystkie wyższe connectory i suited connectory od 78 po QK może jakieś suited gapery by się znalazły typu 8Ts 9Js, ale cała linia zaprezentowana przez Hero pasuje mi tylko to 66 może TT w co wątpię no i to QJ w diamondach

QJd :f_thumbsup: a river to co??? Chyba że są dwa Jd w talii??

Chcemy odpowiedz !! ;]

TimotheeS Autor wątku
TimotheeS
Elite Grinder

Spokojnie, jutro będzie ;)

wojtekkk25
Oldschool Grinder

1010 dlatego zaczekales na flopa nie chciales przed wchodzic bajac sie 2 podbic i w najlepszym przypadku coinflipa,po flopie chroniles reke przed kolorem, a po tyrnie przed wszystkim co sie dalo:)

wojtekkk25
Oldschool Grinder

a jak nie 1010 to AQ karo :)
jak sie myle to ide pod krzyż jutro :D

Jeśli ta ręka jest rozegrana std, to range na bet preflop u Hero to 88-JJ (inne pockety raise) zastanawiam się nad 77, ale ze względu na to że lubię tą rękę :P
Dodatkowo AQs, AQo, AJs, AQo, ATs, ATo, no i figury KQs, KQo, KJs, KQo i te ostatnie w tym wypadku najbardziej cenne KTs, KTo chociaż te ostatnie na moje oko trochę naciągane.

Flop pod TT idealny, do tego przeciwnicy którzy się wypłacą. Jedynie trzeba się bronić przed drawami do strita i flushdrawami, dlatego reraise na bet gracza który daje cbet100% w celu wyrzucenia obu, bądź przynajmniej jednego, to się nie udaje.

Turn spada też nieciekawy bo szansa na kolejny flush dlatego wrzucamy AI bo jesteś pewnie na przodzie ale i chcemy chronić rękę.

River już kredki jeśli ktoś zbierał do flusha w karo ale już nie wiele się da zrobić.

Tak więc Hero TT; range 88-JJ AQs,o-ATs,o i KQs,o-KTs

No cóż, moim zdaniem zasięg callowania Hero jest dość niewielki, w zasadzie same pocketpary 22-TT, może jakieś suited connectory typu KQ, QJ, JT. Fakt, że przed Hero był już jeden call, a w dodatku siedzi na BB i ma mniej do dołożenia na pewno nieco poszerza ten zakres. Mógł się tu pokusić o call z niższymi connectorami lub jakimś gap hands typu AJ, KQ, KJ, KT, najpewniej suited, choć niekoniecznie.

Re-raise na flopie ewidentnie oznacza rękę silną, ale taką, którą można pokonać bez problemu jeśli uzupełni się jakiś draw. Poza tym villain robi C-bet w 100% przypadków więc mógł zupełnie nic nie trafić. Tak więc Hero ma co najmniej Dwie pary (króli i dziesiątek, a najpewniej seta szóstek lub dziesiątek.

Przeciwnicy nie odpuścili i na turnie uzupełnia się kolejny flushdraw, ale to już nie ma znaczenia, bo po prostu musimy dalej chronić swoją rękę. Pula jest już wyższa niż nasz stack więc wchodzimy oczywiście all-in.

Wydaje mi się, że gdyby Hero miał "tylko" dwie pary (KT) to by tak chętnie się nie stackował, gdy dwóch przeciwników go sprawdza, dlatego przypuszczam, że ma seta TT lub 66. Obstawiam TT.

Zatem zakres villaina to AJ, KQ, KJ, KT, 22-TT, ale biorąc pod uwagę przebieg rozdania w grę wchodzą trzy możliwe ręce: KT, TT, 66

Ręka Hero to TT

to był pocket 6. Tylko call pod seta pre flop i raise na flopie moim zdaniem wszytsko wyjasniał.

Biorąc pod uwagę range hero(wspomniany już kilka razy: niskie i średnie pockety, suited słabe asy i connectory, ATo, KQo, KJo, QJo)oraz sposób rozegrania ręki, do rozważenia zostaje tylko 66, TT i KTs. Jednak wypowiedź że ich zachowanie na 3beta nie jest potrzebne eliminuje raczej TT :D
Zarówno KT jak i 66 raisuje flop, i gra AI turn, będąc przekonanym że prowadzi i chce dostać value od draw'ów, a także top pary zanim spadnie jakiś scare card albo skompletuje się draw.
Mój typ to 66, natomiast opp trzymał KsQs lub diamond drawa.

Kamil181
PokerStrategist

wydaje mi sie że hero wchodzi tutaj z ręka 66 a to dlatego ze call na 3 jest jak najbardziej uzasadniony poniewaz trafiajac 6 na flopie spłaca mu sie obaj widac na turnie takze to ze hero boji sie drawa i dlatego zagrywa all in

range : 55+ kt O+ a5s+ jQs+

chinaski01
Oldschool Grinder

:spade: pre: 22-TT, AT-AQ, KT-KQ, QT,QJ, JT (AQ, AJ, KQ- s i off, reszta raczej s)
:heart: flop: K :diamond:6 :spade:10 :diamond: Hero c/r po malym cbecie i call Range:66,TT,KT, Q :diamond: J :diamond:
:diamond: turn: Blank, Hero wrzuca z rangem z flopa przecieko 2 graczom ze wzgledu na wielkosc pota/ stacka
:club: Hero: KTs

TimotheeS Autor wątku
TimotheeS
Elite Grinder

Sorry za opóźnienie w wyniku, ale miałem problemy natury technicznej w dotarciu do domu. _mad:
Nie wiem, czy zdążę teraz to zrobić, bo zaraz muszę wyjść, ale obiecuję, że do 22.00 będzie podany wynik, zwycięzcy i kolejna ręka! ;)
Pozdro!

TimotheeS Autor wątku
TimotheeS
Elite Grinder

Hej!
czas na rozwiązanie :)

BI : 22$
Blinds : 30/60 - Ante 12.0

[SB]zPrP (2606)
[BB]Hero (3475)
[UTG] grande_macio (5662)
[UTG1] The C.O. (2816)
[MP] Don Andres8 (2985)
[MP1] TheWesss (5073)
[MP2] djirish82 (3577)
[CO] dr_luveruk (10748)
[BU] Skagla (4025)

Hero ?, ?
Initial Pot: 198

grande_macio folds
The C.O. folds
Don Andres8 folds
TheWesss folds
djirish82 folds
dr_luveruk raises to 180
Skagla calls 180
zPrP folds
Hero calls 120

### FLOP ### K 6 T Pot: 678
Hero checks
dr_luveruk bets 180
Skagla calls 180
Hero raises to 720
dr_luveruk calls 540
Skagla calls 540

### TURN ### 2 Pot: 2838
Hero is All in
dr_luveruk folds
Skagla calls 2563

### RIVER ### J Pot: 7964

Hero shows 6, 6
Skagla shows K, 7

Punktację podam jutro rano, bo teraz mam mały problem z laptopem i muszę się tym zająć...... :/
Przepraszam _frown:

kozak567
Oldschool Grinder

imo hero trzymal 66 na rece, wiem, bo patrzylem mu w karty :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

hellYeahEnT
Elite Grinder

Napisane przez CronTheFish
KK

Nie chcemy w tej fazie turnieju tracić żetonów więc tylko call preflop w obawie przed AA a potem std.

To powinno byc to nie wiem czemu hero pokazal 66, przeciez mogl trafic set na seta a przeciez jest wczesna faza turnieju i nie chcemy odpasc ?(

Gier32o
Oldschool Grinder

Tylko te pary i pary :facepalm:

kozak567
Oldschool Grinder

Napisane przez hellYeahEnT

KK

Nie chcemy w tej fazie turnieju tracić żetonów więc tylko call preflop w obawie przed AA a potem std.

To powinno byc to nie wiem czemu hero pokazal 66, przeciez mogl trafic set na seta a przeciez jest wczesna faza turnieju i nie chcemy odpasc ?(

imo hero wdupcyl sie w marginalny spot, widac ze chcial szybko opuscic turniej :facepalm: :facepalm: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage:

TimotheeS Autor wątku
TimotheeS
Elite Grinder

Napisane przez hellYeahEnT

KK

hehe, n1 ;)

(dzień bez uszczypliwości jest dniem straconym? :P )