Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] A3s - pytania

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
439 Wyświetlenia
Orlo007

PokerStars No-Limit Hold'em Tourney, Big Blind is t250 (9 handed) Hand History converter Courtesy of PokerZion.com

MP2 (t3072)
MP3 (t16264)
CO (t285)
Button (t9010)
SB (t520)
BB (t1200)
UTG (t3615)
UTG+1 (t2435)
Hero (t8550)

Preflop: Hero is MP1 with 3♦, A♦.
2 folds, Hero calls t250, 3 folds, Button calls t250, 2 folds.

Flop: (t725) 9♥, J♦, 4♠ (2 players)
Hero bets t500, Button calls t500.

Turn: (t1725) 8♦ (2 players)
Hero bets t1000, Button calls t1000.

River: (t3725) T♠ (2 players)
Hero bets t6775 (All-In), Button folds.

Final Pot: t10500

Witam. Mam pytania odnosnie powyzszego rozdania (i temu podobnych).
Czy dobrym zagraniem jest blefowanie w takich sytuacjach? Lepiej czekac/pasowac?
W jakich innych sytuacjach wy blefujecie (mozna opierac o przyklady)?
Jak mozna jeszcze grac gdy karta kompletnie nie idzie?

3 odpowiedzi

raise/fold pf

Trochę ryzykowne, rywal obstawiał Cię na drawa w 100% i chyba nie koniecznie na flushdrawa a na strita. Na turnie dochodzi kolejna możliwość czyli twój draw, więc agresja może być potwierdzona. Rywal z pewnością ma średnią parę z mocnym kickerem, bądź nie skompletowany pocket. River uzupełnia strita na wiele możliwych sposobów 7 i Q. All in wygląda na blef, ja bym zagrał po 3/4 puli i też by pewnie zrzucił. Miałeś flopa pod blef, jednak on też mógł skomletować coś mocnego :D

Ja bym tą rękę rozegrał inaczej preflop, bardziej jak pokermaster :D

TimotheeS

Napisane przez sigul89
Trochę ryzykowne, rywal obstawiał Cię na drawa w 100% i chyba nie koniecznie na flushdrawa a na strita. Na turnie dochodzi kolejna możliwość czyli twój draw, więc agresja może być potwierdzona. Rywal z pewnością ma średnią parę z mocnym kickerem, bądź nie skompletowany pocket. River uzupełnia strita na wiele możliwych sposobów 7 i Q. All in wygląda na blef, ja bym zagrał po 3/4 puli i też by pewnie zrzucił. Miałeś flopa pod blef, jednak on też mógł skomletować coś mocnego :D

Ja bym tą rękę rozegrał inaczej preflop, bardziej jak pokermaster :D

+1

Takie rozegranie jest naprawdę dość ryzykowne, tym bardziej że sporo Qx jest w range'u BU.

Zdecydowanie wolę raise/fold pf.
Tyle ze nie z tej pozycji. Z mp1 raczej najczęściej tutaj zrzucam takie słabe Ax.
Pozdro!