Napisane przez DeeJay90
Witaam.Mam pytanie do trochę bardziej doświadczonych turniejowców.
1 Czy zdarza się wam wchodzić preflop AI powiedzmy,ze średnim stackiem przy stole z A,Ks czy z J,J np w sytuacji gdy nie bardzo jeszcze obczailiście stolik.
Z jakimi kartami i z jakich pozycji wchodzicie AI.
Bo grałem teraz 3 turki(freerolle) i odpadłem z nich na początku po zagraniach AI:Moje A,J vs A,7 rywala
A,Q z K,9 rywala
J,J z 4,4 rywala
W tych wypadkach sprawdzałem AI rywali.
2 Ile mniej więcej rozgrywacie turniejów w danym czasie i w ilu jesteście na płatnych miejscach?
Czy np na 10 turniejów jesteście choć w 1 na płatnym?
Ostatnio gram dużo freerolli. Też mnie zastanawiała kwestia ładowania całego stacka na pf. To dość charakterystyczne rozdanie w takich turniejach. Im więcej luda i niższa pula, tym więcej się tego ogląda szczególnie we wczesnej fazie. Niestety, nie ma to rady. Bez sensu spasować karty od JJ+, AK, gdyż bardzo często ci ludzie mają gorsze od nas karty. Jednak z AQ oraz AJ to bym raczej pasował. Najlepiej przeczytaj artykuł, jak grać we freerollach z działu MTT lub zajrzyj do mojego wątku w tym dziale: Freerolle. Jak je grać? Tam znajdziesz opinie graczy o grze w takich turniejach, a także rozpisaną strategię ze wspomnianego artykułu.
A jeśli chodzi o twoje pozostałe pytania, to nie liczyłem dokładnie, ale rozegrałem chyba ze 20 freerolli i byłem w kasie 3 razy. Lepiej grać w turniejach, do których wpisowe jest np. za punkty. W takich turniejach jest wyższa pula i mniej szaleńców. Sądzę, że nie ma sensu grać takich, gdzie pula wynosi np. 100$, a graczy jest 8-12 tysięcy. To kompletnie bez sensu.
I jeszcze jedna rada, która dla mnie była najbardziej pomocna. Otóż warto oglądać filmiki instruktażowe z gry w MTT z niskim wpisowym. Można się sporo nauczyć. Pozdrawiam