Skusiłem sie ostatnio na udział w miniFTOPS warm-up z symbolicznym wpisowym 1$. Pula nagród fajna, ale turniej prawie jak freeroll i do tego blindy w strukturze turbo, no ale co tam można raz na jakiś czas. Zaobserwowałem dość ciekawą taktykę jednego z graczy, który nie był specjalnie ogarnięty. Gdy blindy urosły do poziomu 50/100 zaczął on grać push z każdą ręką i powoli budować stacka. Poczekałem sobie chwilę i sprawdziłem go z ATs. Oczywiście miałem lepszą rękę, ale board mnie pokarał. Podobnie sytuacja wyglądała przy moim następnym pushu, ale tu nie chodzi już nawet o tą kwestię. Generalnie tymi pushami tak wystraszył większość przeciwników, że sukcesywnie budował stack zgarniając blindy, po czym został z shortami i nawet przegrywając rozdanie miał ogromną przewagę. Z ciekawości pozostałem przy stoliku jeszcze 20 minut i byłem ciekawy kiedy odpadnie/przestanie. Po zbudowaniu stacka do 30k zaczął grać normalnie. Co myślicie o takiej dość specyficznej taktyce na turnieje z micro buy-inem?
Sam napisales, iz 2 razy miales lepsza reke i przegrales = strategia jest do bani, akurat mial farta ze udalo mu sie wygrac. To ne jest dobra taktyka, sam powinienes wiedziec, ze poker to gra taka ze na krotka mete nawet najbardziej denna gra moze przynies na chwile korzysci, tak wlasnie bylo w tej sytuacji.
lol, on przyfarcil vs twoje AT, a Ty nie bedizesz mial lucka i odpadniesz po 3-4 pushu pod rzad
Sam grywalem taka taktyka na poczatku freerolli, zeby rozwiazac sprawe czy jestem z przodu czy z tylu, a nie pol turnieju meczyc sie ze srednim stackiem i odpasc na jednym badbeacie.
Polecam
Ale wydaje mi się, że nie zwracacie uwagi na fakt microstawek. Grając przykładowo na NL100 czasami się człowiek skusi na tego typu turniej, jeżeli ma jakieś fajne GTD, ale nie oszukujmy się wciąż jest to swego rodzaju freeroll. Jest to linia, albo się mocno nabuduje na początku turnieju, albo odpadnę już na początku i nie będę tracił kilku godzin, żeby zgarnąć 3$ :).
Ja czasem się zapisuję na turniej pod koniec late registration żeby się pobawić w push or fold i czasami nawet udaje się zbudować ładny stack