Przejdź do forum
kiedy sie poddac ?

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

kiedy sie poddac ?

13 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
1,621 Wyświetlenia

witam panowie powiedzcie kiedy odpuscic pokera i stwierdzic ze nie nadaje sie .... kiedy raczej sie cofamy to jak wstac i pojsc do przodu :/

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
xbibol

NIGDY!!!!!!!!!!

Nigdy nie wolno się poddawać!

Odpowiedz
Cytat
naturehol

wpłacaj kolejną pensję chłopie ;) kiedyś się odbijesz :sdrink

Odpowiedz
Cytat
MrM1lo

Jak przepieprzasz miesiac w miesiac i nie siadasz do nauki, nie widzisz poprawy i ciagle popelniasz te same bledy, to wiedz, ze cos sie dzieje..

Odpowiedz
Cytat
yazzitsu

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą :milord:

Odpowiedz
Cytat
guciu87

Poddawanie jest słabe... jeśli ciągle nie idzie to zapewne znaczy ze robisz coś nie tak, pomyśl nie tylko o tym ile się uczysz (zakładam że dużo^ i nie ma efektu i stąd ten wątek), pomyśl jak się uczysz (jaka jest tego jakość), czy uczysz się tego co w danej sytuacji jest najbardziej EV+, zastanów się nad twoim podejściem, być może nad oczekiwaniami.. jeśli zwyczajnie robisz coś nie tak to nikt za Ciebie nie odnajdzie właściwej drogi. Zastanów się nad tymi obszarami, jeśli na któryś nie masz jasnej odpowiedzi to postaraj się coś więcej dowiedzieć/rozeznać.

Chcąc mieć lepsze wyniki niż przeciętny gracz musisz w każdym aspekcie gry starać się być lepszym. Może uznasz że potencjalna nagroda nie jest warta tego wysiłku.. jeśli tak, to być może to będzie idealny moment do rezygnacji:)

Nikt za Ciebie nic nie zrobi.. zrezygnować też musisz sam:)
Polecam Ci książkę:

Spoiler

Inna niż większość o podobnych tytułach + lekko się czyta:)

Powodzenia :fdrink

^ - pojęcie bardzo subiektywne, dla każdego "dużo" może znaczyć coś zupełnie innego

Odpowiedz
Cytat

dasz rade uwierz w siebie walcz i ucz sie a wkońcu przyjdzie sukces :)

Odpowiedz
Cytat

On nie pyta czy tylko kiedy. Dziś.

Odpowiedz
Cytat
babcia2333

lepiej w ogóle nie ruszac tego gówna ..

Odpowiedz
Cytat
pawelm1989

Odpowiedź wydaje się być prosta.. Jesteś leniwy? Nie masz ochoty poświęcić chwili na rozwój i naukę, na szczerą analizę samego siebie i sposobu - celu w jaki - dla jakiego grasz.. Nic nie przychodzi za darmo.. Włóż w to odrobinę serca, a wyniki same przyjdą. Twoja sprawa czy potraktujesz to poważnie czy nie. Ja przechodziłem przez to samo.. Od super wyników do czasów gdzie paliłem każdy wpłacony dolar. Zajęło mi około roku by nauczyć się panowania nad sobą i szczerze zdać sobie sprawę z tego, że jeżeli chcę by dobre wyniki mnie uszczęśliwiały, nie mogę traktować każdej rozegranej ręki personalnie. Najgorszym twoim przeciwnikiem są Twoje kompleksy.. Zacznij podchodzić do gry w ten sposób może... NIE MUSISZ NIC NIKOMU ANI SOBIE UDOWADNIAĆ..
Zauważ, że każda ręka, którą bardzo dobrze rozegrałeś, czy to był induce czy po prostu piękny laydown seta, strita, flusha, Cię uszczęśliwia.. Napawaj się zadowoleniem z faktu, że grasz dobry poker, a nie podniecaj się i jaraj tym, że może uda się wyblefować, czy dać hero call raz na milion.

To jest piękna gra, piękny sposób na życie. Jeżeli choć raz to poczułeś to wiesz o co chodzi.. Od Ciebie zależy jaką drogę wybierzesz.. Aczkolwiek od siebie dodam, że jestem dziś o niebo szczęśliwszy, pomimo tego ile walki mnie to kosztowało..

Odpowiedz
Cytat
Janosikgdy

co grasz i na jakim limicie?

Odpowiedz
Cytat
Janosikgdy

co grasz i na jakim limicie?

Odpowiedz
Cytat
naimadx

OOO @czurffii odkopał temat po 4 miesiącach od pierwszego i ostatniego posta autora. On może rzucił już pokiery w pizdu, albo sie ogarnął - nie wiem ale nagroda górnika Ci się należy (bo w I pada za kupony to raczej bedzie ciężko) :truestory:

Odpowiedz
Cytat