Przejdź do forum
BM a gra na paru ro...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] BM a gra na paru roomach (MTT)

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
516 Wyświetlenia
chinaski01
Oldschool Grinder

Grajac na paru roomach traktujecie rolla calosciowo?
W sensie taki przyklad:

• 4 roomy po 300$
  • BM: 100BI (to czy to jest malo czy duzo na MTT pomijamy w tym momencie)
  • Roll: 1200$
  • ABI: 12$

Czy traktowac kazdy room osobno: ABI 3$ (chyba troche malo patrzac na caly roll 400BI)
Bo grajac na jednym roomie powiedzmy ok 30turkow i nie keszujac nic tracimy ok.10% rolla.
W momencie busto na jednym z roomow przenoszenie z innych?
Czy trzymanie na MB czesci rolla zeby moc uzupelniac swingi na jednym z roomow?
Czy wyjsciem jest bardziej konserwatywny BM: np. 300BI (co daje ABI 4$)

Jak to jest u was MTT pleyar'z? :f_cool:

5 odpowiedzi
imgoingtomirage
PokerStrategist

Twój bankroll (kapitał, narzędzie pracy) jest jeden, jaki sens ma rozbijanie i traktowanie go na każdym z roomów z osobna? Imo żadnego. Ja traktuje go całościowo i zapewne 95% graczy też.

Jaki widzisz sens, zalety by go traktować osobno?

chinaski01 Autor wątku
chinaski01
Oldschool Grinder

Chodzi mi o kwestie techniczne: ze jak bede mial sesje na "-" na 1 roomie albo sie z zeruje to mam przelewac z innych?
Czuje jakis taki dyskomfort. Moze konsertwatywny BM bedzie rozwiazaniuem.

Jaki BM do gry MTT proponujcie majac na uwadze gre na paru roomach?

Kaeresen
Oldschool Grinder

Taki jak mając na uwadzę grę na jednym roomie. _confused:
Ja gram obecnie (więcej lub mniej) na 7 roomach i zawsze staram sie miec troche kasy na netku, zeby moc uzupelnic sobie konto na jednym z nich w ciagu sekundy.

imgoingtomirage
PokerStrategist

BRM, zależy od Ciebie, dla mnie mniej niż 300 avg BI na micro mtt do regularnej gry niesie za sobą dyskomfort. Po swingu człowiek inaczej podchodzi do tych spraw, swoją nauczkę już dostałem, teraz jestem dość konserwatywny jeśli o BRM chodzi bo komfort psychiczny przy tak swingowej odmianie to sprawa kluczowa.

coorchuck
Oldschool Grinder

Napisane przez Kiersno
Taki jak mając na uwadzę grę na jednym roomie. _confused:
Ja gram obecnie (więcej lub mniej) na 7 roomach i zawsze staram sie miec troche kasy na netku, zeby moc uzupelnic sobie konto na jednym z nich w ciagu sekundy.

+1

dokładnie to samo robie - jak trzymasz na netku to zawsze możesz dopłacać jak potrzebujesz - trzymanie całej kasy na roomach wiąże się właśnie z częstym przelewaniem room-->netek/mb --> room co kosztuje czasami prowizje, czasami przewalutowanie. BRM to kwestia indywidualna ale granie mając 100 aBI to jak dla zdecydowana przesada nawet na micro.