Przejdź do forum
PT3 HUD wasze layou...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] PT3 HUD wasze layouty

65 Posty
24 Użytkownicy
0 Reakcje
5,927 Wyświetlenia
Masqb
BlackMember

Jedyny hud z jakiego korzystalem przed zainstalowaniem PT3 to ten z elephanta, ktory nie wymaga zbytniego wysilku przy tworzeniu layoutu :P
W PT3 poustawialem sobie kilka statystyk, przedzielilem je linia i poustawialem obok nicków (na avatarach na starsach). Przegladalem sobie stronke PS i przypadkiem natknąłem się na ten topic:
https://www.pokerstrategy.com/de/forum/thread.php?threadid=397483&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=1

i deczko sie zdziwiłem jak ten hud w pt3 moze byc pokombinowany.
Jako, że wczesniej nawet nie wiedzialem o opcji wstawienia średnich statystyk na stole, biore sie teraz za udoskonalenie swojego HUDa.

Wstawiajcie też swoje ustawienia HUDa (screeny). Może za jakiś czas uda nam sie opracować jakies ciekawe layouty (np dla początkujących)

to moj layout teraźniejszy.

BTW używa ktoś w ogóle PT3 ??

64 odpowiedzi
lekarz20
Elite Grinder

ja mam sciagnietego niestety hud mi nie działa, a mam pytanie czy PS sponsoruje PT3 czy tylko Elphanta? I czy na Elphancie jest HUD?

A działa HUD na evereście ;>?

lekarz20 napisał
ja mam sciagnietego niestety hud mi nie działa, a mam pytanie czy PS sponsoruje PT3 czy tylko Elphanta? I czy na Elphancie jest HUD?

Jakbyś dokładnie przeczytał pierwszego posta, to byś wiedział że Elephant ma HUD. PS sponsoruje tylko elephanta, od 2000 lifetime strategy points.

Masqb Autor wątku
Masqb
BlackMember

@Lekarz dlaczego nie działa? napisz może troche więcej o tym.

@Prezes nie wiem czy HUD działa (bo nie sprawdzałem) ale PT3 'obsluguje Everesta

To wiem ale niestety nie wyświetlają mi się staty poszczególnych zawodników.

Masqb Autor wątku
Masqb
BlackMember

Czyli hud w ogole ci nie dziala? Klikasz Start autoimport i nic sie nie dzieje? Jest ta ikonka PT na gorze stolika?

BTW moj hud po pierwszych przerobkach (jeszcze sporo do zrobienia)

Na PS-ie działa ale na Evereście nie

lekarz20
Elite Grinder

Masqb napisał
@Lekarz dlaczego nie działa? napisz może troche więcej o tym.

@Prezes nie wiem czy HUD działa (bo nie sprawdzałem) ale PT3 'obsluguje Everesta

niestety nie wiem też gram na evereście, czytałem na kilku forach ze ludzie tez mają z tym problemy, a jeszcze jedno Elphant lepszy czy PT3?

Masqb Autor wątku
Masqb
BlackMember

Jedyna przewaga elephanta (przynajmniej narazie) to ta możliwość przegladania rąk z sesji (ułatwia analize sesji i łatwo znaleźć ręcę do wklejenia na forum)

kfas
Elite Grinder

Ja od wczoraj gram na Everescie i PT3 dziala, jedynie ustawilem zrodlo database i wszystko smiga.
Co do HUDa to wlasnie dzisiaj go rozkminialem troche, ale jeszcze musze poprawic i znalezc pare rzeczy :)

ale śmiga Ci hud na multiablingu na evereście?

toony122
Oldschool Grinder

Masqb napisał
Jedyna przewaga elephanta (przynajmniej narazie) to ta możliwość przegladania rąk z sesji (ułatwia analize sesji i łatwo znaleźć ręcę do wklejenia na forum)

Osobiscie jeszcze nie uzywalem elephanta, ale w PT3 spokojnie mozesz sobie przegladnac wszystkie rece z danej sesji, wiec to o czym piszesz chyba nie jest zadna przewaga :)

A moj hud wygladal mniej wiecej tak:

teraz juz sie nauczylem ktora liczba co znaczy i wyrzucilem te podpisy wracajac przy tym do wiekszej czcionki :)

kfas
Elite Grinder

Prezes87 napisał
ale śmiga Ci hud na multiablingu na evereście?

Ehh no wlasnie pochwalilem, a to tylko 1 dnia tak ladnie smigalo, na 6 stolach. Pozniej gralem na 8 i dziala gdzies z 30 minut, a potem sie pierdzieli i trzeba zrestartowac PT3 i stoliki, zeby dzialal poprawnie... I tak w kolko wczoraj mialem, chyba GT+ i pt2 ogarne bo mam dosc powoli.

Masqb Autor wątku
Masqb
BlackMember

@ toony taki hud może jest spoko w HU ale mnie w SH już wnerwialy te prostokąty :P

Wstawiam ulepszoną wersje mojego HUDa (beta 2.0 :P )

Czekam na jakąś konstruktywną krytykę :)

MoroP
Oldschool Grinder

A jakie macie zakresy kolorów dla tych statystyk. Bo muszę sobie zrobić, żeby ten ciąg cyfr nie był taki monotonny :)

Masqb Autor wątku
Masqb
BlackMember

Ja mam ogólnie tak, że takie staty TAGa ustawiam na pomarańczowo a niżej (w vpip i pfr na żółto i czerwono) wyżej na zielono. Z AF podobnie tylko bardzo duża jest na zielono a bardzo mała na czerwono (i tam jeszcze jakieś odcienie ze 2 chyba). Ogólnie to odcienie od zielonego do czerwonego. Kilka zostawiłem na biało, żeby się tęcza nie zrobiła z tych statystyk.
Nie wiem czy staty stołu i moje kolorować jakoś.

Właśnie siedze nad swoim Hudem w PT3 i nie moge dojść do tego jak zrobić nowy bloczek. Chodzi mi o to że wiem jak dołanczać koljne linie, w jednym prostokącie, ale chcialbym umieszczać statsy wokół nicka. Jak to zrobić?

potfur
PokerStrategist

Nie mam huda :D

vanhoost
PokerStrategist

musisz porobić sobie grupy, i potem każdą z nich przesuwasz w dowolne miejsce trzymając przyciśnięty prawy przycisk myszki.