THX, teraz zacząłem grać, więc HUD musi poczekać, jak coś spłodze fajnego to pokażę
Jak ustawic wystwietlanie statystyk stolu w HUDzie z PT3?
Mozna te layouty huda w pt3 zapisywac i wybierac odpowiedni na dana chwile?
Ponawiam pytanie o statystyki stolu w PT3 w HUDzie.
Gdy kombinuje z "table average: show on table" to wyskakuje mi jakis blad - niech mnie wiec ktos poprowadzi za reke
Spróbuj tak:
W pierwszej zakładce, w której masz statystyki graczy wyświetlaj sobie wszystko o innych graczach.
Następnie stwórz nową zakładkę i daj tam wyłącznie statystyki stołu.
Trzecią możesz zrobić swoje statystyki bo pewnie nie potrzebujesz tego tak rozbudowanego jak pozostałych graczy.
miałem ten sam problem. Zaraz pomyśle jak to rozwiązałem i napisze.
EDIT:
Nie wiem co zrobiłem, że mi zadziałało;/ ustaw może tylko VPIP i PFR i wtedy spróbuj. Aha i którą wersje masz? może to chodziło o to, że dopiero w 14 zaczęło działać.
najnowsza wersja mojego HUDa

Wprowadziłem kilka zmian (np odsunąłem tabelkę z VPIP i PFR od nicka graczy na niektórych pozycjach, żeby widzieć czy mam jakieś notki o nich oraz inaczej ustawiłem statystyki o blind battle)
Tutaj jeszcze jakie grupy mam potworzone:

Ten postflop popup jest tylko z nickiem gracza i jest dopisany do innych statystyk które nie mają popupa (tak tylko, żeby było wiadomo, że nic się nie pomieszało)
Z standardowym popupem nie kombinowałem nic i wyświetla się on jak kliknę na postflop staty.
Kolory ręcznie ustawiałeś bo ja mam wszystko szare i mało atrakcyjne??
Na PP fajnie wszystko wygląda w jednym bloku a na PSie muszę też zrobić i podzielić staty na kilka części.
Jakie macie w Popupie staty?? Standardowe czy coś zmieniacie??
I jeszcze, jest gdzieś second barrel i fold do niego bo nie mogę znaleźć??
Kolory sam ustawiałem (3 czy 4 do każdego i standardowo od zielonego przez pomarańczowy i żółty do czerwonego)
Pod ilością rąk dodałem sobie ile typ wygrał/przegrał. Wiem, że to mało przydatne przy niewielkiej ilości rozdań ale lubię widzieć ile jakiś maniak zarabia w 10 rąk bo farci 10 razy na river
Popup mam ten standardowy ale i tak praktycznie z niego nie korzystam (statystyki z niego są dobre jak ma się więcej niż 1k rąk a na starsach gra super dużo ludzi a datamining jest jednak ograniczony)
Aha i jeszcze do każdej grupy statystyk możesz przypisać osobny popup.
W PT3 brakuje jeszcze sporo statystyk z PT2, więc second barrel może nie być (ale to ma się szybko zmieniać, dlatego nie kupowałem HM). Mi by się w sumie przydało tylko Folded BB to steal HU no i może avg. pot (do patrzenia czy na stoliku sporo VPP leci)
jak przesuwać dane z huda w PT3 żeby były tam gdzie ja chcę ?
edit: ok sam już znalazłem
Teraz nie wiem, jak zrobić nowy pop-up do moich statystyk, chodzi o to żeby pojawiał się po naciśnięciu określonej statystyki, jak to dopasować ?
Popupy można przypisać tylko do danej grupy. Jeśli masz np Vpip i PFR razem a chcesz dla obu osobne popupy to musisz te staty oddzielić na osobne grupy.
Dobra mam finalną wersje swojego HUDa
Zrobiłem ostre porządki.

Po kliknięciu na górną ramkę jest ten popup (przykład wzięty od Bryce'a)
Na dolną jak klikamy to jest standardowy (raczej go nie używam)
Prostota jest jednak najlepsza
Mam ustawione preferowane miejsce przy stole( w moim przypadku jest to na samym dole) i chcę żeby poker tracker to uwzględnił wyświetlając statystyki- gdzie znajdę taką opcję?
Wiem że w PT2 była takowa, ale w PT3 nie widzę.
Próbowałem ręcznie przestawić w trakcie gry i zapisać ale to nic nie daje.
Proszę o pomoc
Masqb napisał
Dobra mam finalną wersje swojego HUDaZrobiłem ostre porządki.
Po kliknięciu na górną ramkę jest ten popup (przykład wzięty od Bryce'a)
Na dolną jak klikamy to jest standardowy (raczej go nie używam)Prostota jest jednak najlepsza
![]()
Możesz mi wysłać lub wstawić gdzieś twój layout?
http://www.sendspace.com/file/60hihh
ja nie wiem jak na starsach dać preferowane miejsce ale chyba się da.