Przejdź do forum
Czy stosujecie jaki...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Czy stosujecie jakieś sztuczki związane z czasem na zastanowienie?

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
575 Wyświetlenia

Pytanie jak w temacie.

Zastanawiam się po prostu, czy warto różnicować swoją reakcję w czasie. Kiedy gram na free play, nigdy nie włączam opcji check/fold i zawsze trochę czekam zanim nacisnę check. Jednak podczas normalnej gry zanim przyjdzie moja kolej, z reguły wiem już, jaka powinna być moja akcja i mogę ją wykonać bardzo szybko. Czy warto raz zastanawiać się długo, innym razem krótko, a jeszcze innym umiarkowanie?

Czasami też, by zdezorientować graczy, którzy mnie mogą obserwować, czekam tak długo, aż muszę skorzystać z dodatkowego czasu.

Czy to coś daje? Czy przez takie kombinowanie z czasem staje się mniej czytelny?

3 odpowiedzi

Timing Tells. Ja tam przywiązuję do nich bardzo dużą wagę, bo już je dość dobrze rozpracowałem.

1) Szybka reakcja, np. insta call -> akcja z góry zaplanowana, zdecydowanie najczęściej tak właśnie dobierają do drawów lub też blefują/floatują

2) Niezbyt szybko reakcja -> akcja, o której przeciwnik musi trochę dłużej pomyśleć, np. do ilu $ przebić, abyś to sprawdził i takie tam. Nawet regsy często dają mi takie Timing Tellsy.

Chociaż ci co bardziej cwani to starają się robić na odwrót i z AA wrzucą 4-bet insta shove, tu potrzeba naprawdę wiele uwagi i doświadczenia, moje spostrzeżenia są dość ogólne, ale nieraz podejmowałem decyzje za całe stacki właśnie na ich podstawie i mogę powiedzieć, że w większości przypadków miałem rację.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Chciałem dodać, że oczywiście czytałem artykuł na ten temat dostępny w dziale psychologia i dydaktyk na PS. Natomiast zastanawia mnie to od innej strony. Jak ja powinienem grać, by przeciwnik mysłał co innego, niż jest naprawdę. Szczególnie przy stawianiu cbetów by się przydało coś zakombinować. Czy lepiej stawiać cbet natychmiast, czy po dłuższym namyśle?

Tak samo przy stawianiu zakładów na preflopie. Jak to robić, by być, jak najmniej czytelnym? Raz się zastanawiać dłużej, innym razem wolniej.

Z Timing Tells trzeba też zwrócić uwagę ile stołów gra nasz przeciwnik, bo jak ktoś gra Multitabling parenaście stołów to raz będzie mógł podjąć decyzję szybko a raz mu zejdzie trochę czasu (niezależnie od tego jaka jest sytuacja na danym stole )

Ja osobiście nigdy nie robię nic insta, jako że jak mam ciężką sytuację to schodzi mi dużo czasu to żeby mnie nie rozkminiono to jak mam łatwą decyzję to też z reguły odczekuje więcej czasu :D