gram strategia sss i zauwarzylem ciekawa sytuacje ,zadam pytanie dla graczy z wiekszym starzem ,dlaczego jest tak ,gdy gram wlasnie ta strategia wielu graczu opuszcza stol ,zastanawialem sie nad tym,czy moze jest to spowodowane moja zla lub dobra gra czy wlasnie dlatego poniewaz jestem niewygodnym graczem ?????
Big stacki mogą schodzić, bo nie lubią grać z shortami, gdyż shorta nie da się blefować. Natomiast inne shorty mogą schodzić, dlatego że jest za wielu shortów przy stole. Jeśli ktoś korzysta ze statystyk, to od razu wie, że jesteś rasowym shortem. Czyli tak, jesteśmy niewygodni dla tych, co wiedzą, jak gramy.
Tak tylko z czystej ciekawości zapytam: na jakim sofcie i jakich stawkach grasz? Mi żadko się zdarza, żeby przeciwnicy opuszczali stół (i to powiedzmy "masowo"), ale pewnie wynika to z tego, że na moich limitach mało jest dobrych graczy, którzy do tego korzystają ze statystyk i dla nich jestem kolejnym unknownem...
Napisane przez billabong8
czy moze jest to spowodowane moja zla lub dobra gra czy wlasnie dlatego poniewaz jestem niewygodnym graczem ?????
hyhy
Jest to spowodowane tym, że większość myślących graczy nie chce i nie lubi grać z shortami
I kiedy ktoś gra BSS i się robi za dużo shortów to nie opłaca mu się granie z nimi. A jeśli chodzi o innych shortów to pewnie starają się szukać stolików gdzie jest mało ludzi grających sss.
Raczej nie podejrzewam tu twojej dobrej gry... (tzn. żeby uciekali z powodu twojej dobrej gry)
A jeśli twoja gra byłaby zła, to raczej ludzi by zostawali i cie doili
No właśnie. Na jakim roomie grasz? Ja gram na Party i nie zauważyłem, by jakoś często chodzili. Owszem, czasami stoły pustoszeją, jednak nie zauważyłem związku ze swoją osobą.
dziekuje za komentarze ,gram na party i utwierdzacie mnie w ty ze jest to gracz ktoremu niewiele mozna zdzialac dlatego te stoly pustoszeja
kocham wszystkich pokerzystoew ,ludzie mam w koncu upragnionego up swinga poczekajcie tylko jak wwejde na nl 50 hahah
Napisane przez billabong8
kocham wszystkich pokerzystoew ,ludzie mam w koncu upragnionego up swinga poczekajcie tylko jak wwejde na nl 50 hahah
Nie ciesz się tak za szybko. Ja jeszcze kilka dni temu miałem rolla kolo 70$, a teraz walczę o przetrwanie grając poniżej BM. Tak mnie poker pokarał
SSS służy zbudowaniu bankrolla, każdemu radzę po dobrym upswingu kiedy bankroll na to pozwoli wejść na stoły strategią BSS, która imo rozwija gracza o wiele bardziej, aniżeli siedzenie z tabelką przed nosem i klikanie jak automat, wiem że jeśli dobrze gra się strategią SSS to w long run zyski są pewne, do czego dążę to to że na BSS czy to FR czy SH więcej gry w pokera się nauczycie a podejrzewam że i zyski będą większe i mniej wkurzające swingi
jescze tak aporopo tej calej konwersacji, mam sklonnosci ku SNG, nie bawi mnie ten wasz caly BSS poniewaz strategie obralem pod wzgledem barrdziej zabbawy niz zbijania fortun ,ale mysle nad SNG poniewaz zanim dolaczlem do was ,mma na mysli granie na prawdziwe pieniadze to grale te turnieje na play money i wychodzilo mi to super !!! dolaczajac do tego materialy edukacyjne oferowane przez strategy ,coraz bardziej sklaniam sie ku tego typu grze .
mi to sie wydaje ze ty chlopaku pijesz troche bo te 2 ostatnie posty to jakies dziwne....(ale ja tez lubie sie napic wiec pzdr)ja gram sss doszedlem do 180$ ,wszedlem na 0,25nl i po 2 dniach gry mialem 100$ pomimo poprawnej gry imo moze poza 2-3 rękami...
SSS jest dobra do nabijania pkt lub bonusu ale bss rozwija ciebie jako gracza ,sam sie staram to zrozumiec bo poki co na bss mam jakies 20$ w plecy ze wzgledu na zle nawyki z sss,bo tam op na flopie nie daje wskazówek na push.....ale raczej chce isc w kierunku bsss
poza tym te swingi w sss sa bardzo ciezkie dzis mialem sesje kiedy z bu podbijam Aj typ sparawdza na flopie A33 daje push a on pokazuje A3 i to jest sytuacja zupelnie normalna