poker online jest niby w Polsce nielegalny (tak przynajmniej pisało w którym z artykułów na tym forum) więc nie wiem ale w takim razie ten przychód też jest nielegalny!?
To, że niby w Polsce poker jest nielegalny z odprowadzaniem podatków nie ma nic wspólnego.
A kto i jak by cię miał sprawdzić? Pokoje pokerowe operują z zagranicy, więc państwo nie ma nad tym żadnej kontroli.
No bez przesady. Jak grasz na londyńskiej giełdzie to też podatków nie trzeba płacić?
Nigdy tego nie wyegzekwują, a niedługo poker będzie już legalny. Polska zawsze lubi pyskować, ale Unia wszystko naprostuje. Weszliśmy do Unii to trzeba akceptować jej prawo i jak w całej wspólnocie europejskiej poker mam nadzieję, niedługo stanie się legalny. Jak coś to do trybunału biegniemy
Chyba nie wiesz co piszesz. Ciesz się z tego jak jest i ztego, że nie płacisz podatków.
.
Malta i inne tego typu kraje mają pokera legalnie, nic nie czytacie ?
Nie wiem jak inne PokerRoomy. ale PartyPoker jest zarejestrowany na Giblartarze, a to Unia Europejska nie jest i ich prawo w tym zakresie nie obowiązuje. Tak poza tym to jaki PokerRoom jest zarejestrowany na Malcie?
Chodziło chyba o to, że online możesz korzystać z firm wszystkich krajów Unii, bo internetu nie dzielą granice, a że tego typu kraje mają to legalnie to można z tego korzystać. To tak jakbyś pojechał/a do tego kraju i sobie grała.
No oczywiście, że korzystać możesz tylko napisz mi co to ma wspólnego z podatkami?
Jeżeli można po polsku to gdzie się do nich pisze?
Do PartyPoker piszemy po angielsku i niemiecku. O innych językach nie wiem.
Klikasz w 'Help' w sofcie i 'Email Us'. Możesz też bezpośrednio na 'info@partypoker.com'.
A teraz co do głównego wątku. Nie ma znaczenia co jest legalne a co nie. To jest sprawa dla policji i tak dalej. Na razie mamy szczęście, ponieważ nie ma żadnych przepisów regulujących odprowadzanie podatków od przychodu pochodzącego z gier online.
Polska już dawno powinna wprowadzić takie przepisy. Ministerstwo finansów już od chyba 3 lat próbuje stworzyć odpowiedni projekt, na razie bez skutku.